Απόψεις σχόλια

Προσωπικότητα και Εαυτός-Γράφει η Χριστίνα Τζάνη

Έχουμε έναν Εαυτό και μια Προσωπικότητα. Το πρώτο είναι αυτό που «Είμαστε» η ουσία μας και το άλλο, η προσωπικότητα, είναι ο «φύλακας άγγελος» του, ο προστάτης του εαυτού. Τι γίνεται όμως όταν η προσωπικότητα από την ανάγκη της να προστατέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εαυτό, τον καλύπτει εξ ολοκλήρου και δεν του επιτρέπει έτσι με κανέναν τρόπο να εκφραστεί?

Περισσότερα

Α.Τραχήλη:Το 2019 και η μεγάλη ευκαιρία της Πάτρας

Συγχαρητήρια στα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, στους τοπικούς φορείς και σ’ όλους όσοι εργάστηκαν ώστε η Πάτρα να καταθέσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο και ν’ αναλάβει την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 απευθύνει με δήλωση της η Αθηνά Τραχήλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα

Να μην «πνιγεί» η προίκα από τους Μεσογειακούς αγώνες-Του Προκόπη Κόγκου

 
Επιτέλους ένα ευχάριστο νέο για την πόλη της Πάτρας η οποία τα τελευταία χρόνια είχε να διαχειριστεί το ένα λουκέτο μετά το άλλο και παράλληλα είδε και τον αθλητισμό στην περιοχή να έχει φθίνουσα πορεία με ορισμένες εξαιρέσεις (η ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα και η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η ομάδα ποδοσφαίρου Παναχαϊκη).
Περισσότερα

Χαστούκι στις κοινωνικές αντοχές μας η παιδική πορνεία-Της Αθηνάς Τραχήλη

Κρούσμα παιδικής πορνείας στα Ψηλαλώνια. Αλήθεια, ποιος μπορεί να μένει απαθής απέναντι σε περιγραφές -και σε ερωτήματα- γύρω από ένα φαινόμενο που, λίγο πολύ, οι πάντες ξέρουμε ότι συμβαίνει και, μάλιστα, στις κεντρικότερες πλατείες της πόλης;

Περισσότερα

Η ΝΔ πρέπει να πει ένα ηχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο - «έκτρωμα»

Χωρίς περιστροφές, ήξεις – αφίξεις, ευθέως και κατηγορηματικά, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο «Όχι» στο δήθεν προοδευτικό νομοσχέδιο – «έκτρωμα» περί της αλλαγής ταυτότητας φύλου…

Περισσότερα

Ν.Δ.: Η διακήρυξη και το καταστατικό-Γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε νέο πολιτικό κόμμα

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΕΚΙΡΗ

(ΠΡ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Η έλευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Χούντας (24/7/1974) συνοδεύτηκε από την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων (αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αποφυγή πολέμου με την Τουρκία κ.ά.).

Περισσότερα

Ο εκπαιδευτικός ως συνδιαμορφωτής ενός δημιουργικού σύγχρονου σχολείου- Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΡΗ

Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών με σκοπό να στρέψει το ενδιαφέρον και να επικεντρώσει την προσοχή του κόσμου στο ρόλο που διαδραματίζει ο εκπαιδευτικός κάθε βαθμίδας, στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο συμβάλλοντας καθοριστικά μέσω του έργου του στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών.

Περισσότερα

Επί 43 χρόνια η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή και φωτίζει το μέλλον - Του Θανάση Νταβλούρου

Η 43η επέτειος της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον αείμνηστο Εθνάρχη μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, βρίσκει την παράταξη μας πανέτοιμη για να βγάλει την πατρίδα μας από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Περισσότερα