Ελλάδα πολιτική

Σούδα, αεροπλάνα, επενδύσεις και… η ερώτηση που πήγε να τινάξει στον αέρα τη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ

Ενδεικτική της αμφίπλευρης θέλησης για ενίσχυση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, (κυρίως λόγω της μεγάλης δυσπιστίας που υπάρχει πλέον στις ΗΠΑ για την Τουρκία), ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο Ν. Τραμπ, που όμως παραλίγο να… τιναχτεί στον αέρα, μετά από ερώτηση που έγινε στον Έλληνα πρωθυπουργό για παλαιότερες δηλώσεις του, στις οποίες είχε πει για την εκλογή Τραμπ: «ελπίζω να μην μας βρει και αυτό το κακό»… Ενδεικτική της αμφίπλευρης θέλησης για ενίσχυση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, (κυρίως λόγω της μεγάλης δυσπιστίας που υπάρχει πλέον στις ΗΠΑ για την Τουρκία), ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο Ν. Τραμπ, που όμως παραλίγο να… τιναχτεί στον αέρα, μετά από ερώτηση που έγινε στον Έλληνα πρωθυπουργό για παλαιότερες δηλώσεις του, στις οποίες είχε πει για την εκλογή Τραμπ: «ελπίζω να μην μας βρει και αυτό το κακό»… 

Περισσότερα

Oι δηλώσεις Τραμπ - Τσίπρα από τον Λευκό Οίκο (live bloging και εικόνα)

Παρακολουθήστε από το gnomip.gr live τις κοινές δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ν. Τραμπ και του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα από τον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου 

Περισσότερα

Τηλεφωνική επικοινωνία Πρ. Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας

Τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στη δοκιμασία που περνά η Πορτογαλία με τις φονικές πυρκαγιές, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ομόλογό του Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Περισσότερα

Ανδρουλάκης: Ηρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα και γενιά η παράταξη της Κεντροαριστεράς

«Ήρθε η ώρα να αλλάξει η παράταξή μας σελίδα, να αλλάξει γενιά, κουλτούρα και να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο» τόνισε στην ομιλία του χθες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ο Ν. Ανδρουλάκης.

Περισσότερα

Κεντροαριστερά: Αποσύρεται για λόγους υγείας από υποψήφιος ο Κωνσταντινόπουλος

Την απόφασή του να αποσυρθεί, για λόγους υγείας, από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποβλήθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα σε εγχείρηση μηνίσκου, με την αποθεραπεία, η οποία απαιτεί μεταξύ άλλων και ακινησία, να είναι μακρά, μη επιτρέποντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία.

 

Η δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:

"Οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων έχουν για την ελληνική κοινωνία μεγάλη πολιτική σημασία. Και είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων που έλαβαν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ.

Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι είναι δικαίωση της πρότασής μου, που είχα καταθέσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2015. Είναι δικαίωση όλων όσων στήριξαν με κόστος την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως γνωρίζετε, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον Ορθοπεδικό Χειρούργο κ. Παναγιώτη Κοντοβαζαινίτη, με διάγνωση ρήξης μηνίσκου και χόνδρινης βλάβης γόνατος. Κατά τη νοσηλεία μου στην κλινική μου επισημάνθηκε ότι θα ήταν αναγκαίος ένας μήνας αποθεραπείας.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια της επανεξέτασής μου, κατέστη σαφές ότι λόγω της βλάβης που έχω υποστεί στον χόνδρο, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για την αποθεραπεία και την πλήρη αποκατάσταση του χόνδρου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τις ιατρικές συμβουλές.

Η αναγκαστική για μένα αυτή επιλογή δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την προεκλογική μου προσπάθεια και εκστρατεία. Ευχαριστώ θερμά τον Ορθοπεδικό Χειρούργο κ. Παναγιώτη Κοντοβαζαινίτη και την οικογένειά μου για την αδιάκοπη στήριξή τους.

Εδώ και ενάμιση μήνα διατύπωσα με σαφήνεια τις θέσεις και τις προτάσεις μου. Με αυτό το πολιτικό πλαίσιο αναφοράς θα πορευθώ στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας της Παράταξης πριν και μετά τις εκλογές. Ευχαριστώ θερμά τους 2300 πολιτικούς φίλους που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου υπογράφοντας για την υποψηφιότητά μου, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας που σε όλη την Ελλάδα στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική μας πρόταση.

Η κοινή μας πορεία έχει παρελθόν, παρόν και ασφαλώς μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την ενότητα και την προοπτική της Παράταξής μας. Για να γίνει η Παράταξή μας ο προοδευτικός πόλος αναφοράς, εμπιστοσύνης και αλλαγής στις επόμενες εκλογές.

Με τη συνολική στάση μας, τη συμπεριφορά μας, τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας να τιμήσουμε τους χιλιάδες απλούς αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, που παρέμειναν στα δύσκολα και μαζί τους κρατήσαμε όρθια την Παράταξη. Εύχομαι καλή δύναμη στους συνυποψηφίους μου".

Περισσότερα

Ξανθός: Σύστημα ανίχνευσης και ανάλυσης ιατρικού λάθους χρειάζεται το ΕΣΥ

Την ανάγκη να δημιουργηθεί εντός του Εθνικού Συστήματος Υγείας  ένα σύστημα ανίχνευσης, καταγραφής και ανάλυσης του ιατρικού λάθους, όχι για να αναζητηθούν ευθύνες αλλά για να δημιουργηθούν δικλείδες ασφαλείας και μηχανισμοί αποτροπής του, αναγνώρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. 
Περισσότερα