Η Παναχαϊκή νίκησε την Σπάρτη και έδειξε σχεδόν έτοιμη για την πρεμιέρα του Κυπέλλου

Η Παναχαϊκή νίκησε την Σπάρτη και έδειξε σχεδόν έτοιμη για την πρεμιέρα του Κυπέλλου
Καλό βαθμό πήρε στο χθεσινό τεστ η ομάδα της Παναχαϊκής η οποία νίκησε εντός έδρας με 2-1 την Σπάρτη σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και έδειξε πως βρίσκεται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει της πρεμιέρας του Κυπέλλου που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.

Η πατρινή ομάδα δικαιούταν να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ αφενός αν οι επιθετικοί είχαν δείξει λίγο μεγαλύτερη προσοχή και αφετέρου αν στο 48 δεν είχε δεχτεί τζάμπα γκολ από την ασυνεννοησία των Χαλκιά-Σωτηράκου που το έκαναν «δώρο» στη Σπάρτη.
Με δεδομένο πως η ομάδα της Λακωνίας αγωνίζεται στη football league, η πατρινή ομάδα όχι μόνο ανταποκρίθηκε θετικά αλλά ειδικά αμυντικά έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και υπήρχαν ελάχιστοι κίνδυνοι.
Στην επίθεση τα πράγματα ήταν καλύτερα καθώς σημείωσε δύο γκολ και έχασε ακόμα 2-3 ευκαιρίες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης όπως και  στο κομμάτι της δημιουργίας αλλά από την άλλη είναι λογικό ακόμα να μην έχει αποκτηθεί η χημεία που απαιτείται. 
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΠΟ ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟ
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, παρότι περιμέναμε από τον Οφρυδόπουλο να βάλει στο χθεσινό παιχνίδι μια 11άδα που θα έδειχνε Κύπελλο, εν τούτοις η 11άδα που παρέταξε έκρυβε εκπλήξεις αλλά και διάφορες δοκιμές  θέλοντάς έτσι ενδεχόμενος να κρύψει και πράγματα ενόψει Καρδίτσας. 
Η πρώτη έκπληξη αφορά τον Γκίνο που έπαιξε για 1 ημίχρονο ως 10άρι και κρυφό φορ με τον Αντωνακόπουλο να παίζει στην κορυφή. 
Δεύτερη έκπληξη η τοποθέτηση του Σωτηράκου -αντί του Λουμπαρδέα- στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μακρυδημήτρη και τρίτη έκπληξη η τοποθέτηση του Μουστακόπουλου στη μεσαία γραμμή καθώς και ότι έβαλε βασικό τον Μασούρα. Πάντως οι περισσότερες κινήσεις του βγήκαν αφού οι Μουστακόπουλος-Μασούρας σε ένα ακόμα παιχνίδι έκαναν παπάδες με τον τελευταίο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει ένα απίστευτο γκολ.
Ο Γκίνο έδειξε καλά στοιχεία, πατούσε περιοχή και θετικός ήταν και ο Αντωνακόπουλος καθώς ήταν μέσα στις φάσεις και έβαλε και το γκολ.   
Μετά το 60΄ο Οφρυδόπουλος έριξε στο ματς τους Στεργίδη, Ελευθεριάδη και Αγουρίδη ενώ από το 46΄ ήταν στο ματς οι Χαλκιάς-Γκέσιος. 
Επίσης για 2ο παιχνίδι ο Μπιτσάκος έπαιξε στο κέντρο της άμυνας παρέα με τον Μακρυδημήτρη και σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά όπως και οι Γκέσιος-Στεργίδης-Ελευθεριάδης. 
Βέβαια δεν σημαίνει ότι επειδή ο Οφρυδόπουλος χρησιμοποίησε αυτή την 11άδα θα κάνει το ίδιο και στο Κύπελλο αφού είναι δεδομένο πως και χθες δοκίμασε ορισμένα πράγματα και αναλόγως θα πάρει τις αποφάσεις του. 
Η πατρινή ομάδα από το ξεκίνημα μπήκε δυνατά, προηγήθηκε νωρίς με το γκολ του Αντωνακόπουλου και συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι κοκκινόμαυροι είχαν την πλήρη έλεγχο στη μεσαία γραμμή και παίζοντας κυρίως από τα πάγια δημιουργήσαν αρκετά ρήγματα χωρίς όμως να έρθει κάποιο ακόμα γκολ με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΓΚΟΛ
Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς καθώς σε μια ακίνδυνη φάση, ένα λάθος στην άμυνα έφερε το 1-1 από την Σπάρτη που μέχρι τότε δεν είχε φανεί. 
Οι αλλαγές που έγιναν βοήθησαν την πατρινή ομάδα να ανεβάσει στροφές και να βγει μπροστά για το γκολ της νίκης που ήρθε στο 76 ΄όταν μετά από λάθος στην άμυνα της Σπάρτης ο Γκέσιος έβαλε γκολ κάνοντας το 2-1. 
Η πατρινή ομάδα συνέχισε να πιέζει για ένα ακόμα γκολ όμως με εξαίρεση 2-3 φάσεις, αυτό δεν ήρθε και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. 
 
back to top