Οικονομία Ελλάδα Κόσμος

ΣτΕ: Συνταγματική η υπουργική απόφαση για τα υψηλά πρόστιμα κατά της μαύρης» εργασίας

Το πλέον σκληρό πρόσωπό τους έδειξαν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που είχε ως συνέπεια πολλές μικρομεσαίες, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις που προσπαθούσαν με τα δόντια να κρατηθούν ανοικτές, λόγω της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, να κατεβάσουν οριστικά ρολά και χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο, ενισχύοντας την ανεργία.

Περισσότερα

Όργιο φοροδιαφυγής σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Περισσότερα

Πλειστηριασμούς «εδώ και τώρα» ζητούν οι θεσμοί για να επιστρέψουν στην Αθήνα

Παρά το καλό ως εξαιρετικό κλίμα στις σχέσεις τις κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς η πίεση των Ευρωπαίων να αρχίσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς τις τράπεζες φέρνει σε δύσκολη θέση το Μαξίμου σε μια χρονική στιγμή που «διψάει» για καλές ειδήσεις.

Περισσότερα

ΑΑΔΕ: Η απόφαση προτεραιοποίησης ελέγχων δεν οδηγεί σε παραγραφή υποθέσεων

Η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την προτεραιοποίηση των ελέγχων στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις δεν οδηγεί στην παραγραφή υποθέσεων αλλά στηρίζεται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που προβλέπει τον χρόνο παραγραφής των υποθέσεων.

Περισσότερα

Λαγκάρντ: Φτάνουν τα… 2 τρισεκατομύρια το χρόνο τα «κέρδη» της διαφθοράς

«Είναι αλήθεια πως η συστηματική διαφθορά θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα των κρατών να δημιουργούν ανάπτυξη και να βγάζουν τον πληθυσμό από τη φτώχεια», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη διάρκεια ομιλίας της στο Brookings Institute στην Ουάσινγκτον.

Περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων αφορούν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αυτούς που διαθέτουν τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που τους επιτρέπουν να αποπληρώσουν το δάνειο τους, αλλά συνειδητά επιλέγουν να μην το κάνουν, σε βάρος των τραπεζών και τελικά σε βάρος όσων πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα» αναφέρουν νομικοί με γνώση της τραπεζικής πραγματικότητας.
Περισσότερα

Ανατροπές στους δασικούς χάρτες

Οι Δασικοί χάρτες έφεραν τα πάνω κάτω για εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να μετατρέπεται σε δάσος από τη μια μέρα στην άλλη. Το κράτος καλεί όσους έχουν αντιρρήσεις να πληρώσουν παράβολο για να τις καταθέσουν.

Περισσότερα