82η ΔΕΘ με «άρωμα» Αχαΐας – Πολιτικοί, επιχειρηματίες, καθηγητές ΑΕΙ δίνουν το «παρών»

82η ΔΕΘ με «άρωμα» Αχαΐας – Πολιτικοί, επιχειρηματίες, καθηγητές ΑΕΙ  δίνουν το «παρών»

Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και στελέχη της επιστημονικής κοινότητας από την Πάτρα δίνουν τον «παρών» στην 82η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία άνοιξε και επίσημα τις πύλες της το βράδυ του Σαββάτου.Στην έκθεση που επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας παρουσιάζονται σε ειδικά περίπτερα οι επιχειρήσεις, τα καινοτόμα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παράγονται στην Αχαΐα.

Μάλιστα, ξεχωριστή θέση στην έκθεση κατέχει το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, για το σημαντικό έργο που προσφέρει ενημερώθηκε δια ζώσης ο κ. Τσίπρας, από τους καθηγητές Βασίλη Αναστασόπουλο και κ. Γρηγορίου. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον καθηγητή Χημείας Γιάννη Ματσούκα, πρόεδρο του προγράμματος «Ιατρικής Χημείας», το οποίο έχει μια πολύχρονη και καταξιωμένη διαδρομή και στο οποίο έχουν τιμήσει με την παρουσία τους πέντε Νομπελίστες, εκ των οποίων και ο κορυφαίος ερευνητής James Watson, ο οποίος ανακάλυψε τη διπλή έλικα του του μορίου του DNA.

 

Να αναφερθεί ότι το περίπτερο του Επιστημονικού Πάρκου φιλοξενείται στο Περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας της ΔΕΘ.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτός απότην αποστολή και το έργο που επιτελεί το ΕΠΠ, για την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη του τοπικού τεχνολογικού οικοσυστήματος, για την ενίσχυση της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας προς τις επιχειρήσεις αλλά και για την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του.

Παράλληλα, οι επισκέπτες ενημερώνονται για τα Innovation Hubs που έχει συστήσει το ΕΠΠ γύρω από τους τομείς Νανοτεχνολογίας, της Αγροδιατροφής, της Βιοτεχνολογίας, των Έξυπνων Πόλεων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Αεροναυπηγικής στόχος των οποίων είναι η συνεργασία, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η παροχή υπηρεσιών στη βιομηχανία.

Επίσης, προβάλλεται το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του ΕΠΠ το οποίο διαμεσολαβεί μεταξύ επιχειρήσεων κι ερευνητών με σκοπό την επίλυση προβλημάτων των επιχειρήσεων ή/και την εφαρμογή της έρευνας στις επιχειρήσεις.

Εμφαση δόθηκε και στο Orange Grove Patras, ενός εγχειρήματος κοινής συνεργασίας της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Orange Grove Athens, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και μιας δραστήριας ομάδας Πατρινών το οποίο αποτελεί έναν ευέλικτο συνεργατικό χώρο που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού startup οικοσυστήματος στη Δυτική Ελλάδα.

DETH 3

ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερα αχαϊκών επιχειρήσεων, αλλά και ι καινοτόμες δράσεις, με παρουσία στο κεντρικό περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

«Στην 82η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα. Δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια καθώς και σε επαγγελματικούς φορείς να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις επιχειρηματικών επαφών προκειμένου να συνδεθούν με την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Πλέον των επιχειρηματικών, εμπορικών και τεχνολογικών παρουσιάσεων, θα πραγματοποιηθούν ποικίλα πολιτιστικά αφιερώματα με στόχο να δώσουν μία διαφορετική νότα στο ψυχαγωγικό ενδιαφέρον των επισκεπτών», αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΠ

21462927 979341738875079 7486930433716855246 n

Για πρώτη φορά φέτος, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, τις παροχές προς τους φοιτητές του, το ερευνητικό έργο και τη φιλοσοφία του Ιδρύματος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη θέση 19 (stand 19), στο περίπτερο 14 (pavilion 14) της 82ης Δ.Ε.Θ.. Να σημειωθεί ότι ο χώρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην 82η Δ.Ε.Θ. σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου και κατασκευάστηκε από αρχιτέκτονες-μηχανικούς που φοιτούν στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΑΠ και οι οποίες άντλησαν την έμπνευσή τους από την εμπειρία των σπουδών τους στο Ίδρυμα.

Ταυτόχρονα, σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος θα υλοποιούν παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια (workshops), ανοικτά για το κοινό, των οποίων το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Στους ενδιαφερόμενους δίνεται δυνατότητα προγραμματισμένων συναντήσεων στον εκθεσιακό χώρο του ΕΑΠ, ώστε να ενημερωθούν πλήρως, χωρίς αναμονή, για τα προγράμματα σπουδών και τις παροχές προς τους φοιτητές.

Με την ευκαιρία, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης δήλωσε: «Φέτος η παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων προσφοράς του Ιδρύματος. Το ΕΑΠ είναι το μόνο ελληνικό δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα που ειδικεύεται, και μάλιστα από τον ιδρυτικό του Νόμο, στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα Προγράμματα του Πανεπιστημίου μας απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, σε εργαζόμενους, σε όσους έχουν δυσκολία διευθέτησης του χρόνου τους, σε γονείς, σε ανθρώπους που είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών και σε όλους όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα πρωτοπόρο, τεχνολογικά και εκπαιδευτικά, ακαδημαϊκό περιβάλλον».

21433149 1071943889607593 73951087528439077 n

back to top