Γιορτάζει αύριο του Σταυρού η Κ. Αχαΐα- Κλειστά τα φαρμακεία στην Πάτρα

Γιορτάζει αύριο του Σταυρού η Κ. Αχαΐα- Κλειστά τα φαρμακεία στην Πάτρα

Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού η αυριανή και τιμάται με ξεχωριστό τρόπο σ’ όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας.

Επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαΐα.

Στις 7:30 αύριο το πρωί, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Στις 7 το απόγευμα θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού και θα ακολουθήσει η ακολουθία των χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταύρο μετά θείου κηρύγματος από τον Αιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Δημητρόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης και προϊστάμενο της Ενορίας.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η Ι.Μ. ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΟΥ

Στην Πάτρα πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού, όπου σήμερα το απόγευμα τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Αύριο, στις 7 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού, στον τόπον της ευρέσεως σταυροσχήμου ξύλου εις τον κορμόν δένδρου και θα επακολουθήσει πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ενώ στις 6:30 το απόγευμα θα τελεσθεί μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και θα ψαλούν οι χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Επίσης, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού, παρεκκλήσιον της ΙΜΠ, που βρίσκεται στην πάροδο τέρμα Κοζάνης μετά το Καμίνι Τσασερλή. Το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του π. Νικολάου Μεσσαλά, ενώ αύριο θα ψαλεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά κηρύγματος από τον Αρχιμ. π. Βασίλειο Μπακογιάννη ώρα 7.30 - 10 π.μ., ενώ στις 6 μ.μ. θα ψαλούν ο εσπερινός και οι χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Άνω Αλισσού στην κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας. Το απόγευμα εψάλη μέγας εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας θα τελεσθεί ιερό μνημόσυνο προς τιμήν του μεγάλου ευεργέτου αειμνήστου θεολόγου Αλεξάνδρου Σκούρα.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ

Το βράδυ στον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ευαγγελιστρίας τελέστηκε ιερά αγρυπνία όπου ετέθη προς προσκύνησιν τμήμα Τιμίου Ξύλου και εψάλησαν οι Χαιρετισμοί εις τον Τίμιον Σταυρόν, ενώ αύριο το πρωί θα τελεσθεί Θ. Λειτουργία: 7-9.45 π.μ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε και στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αιγίου προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ 

Ο Τίμιος Σταυρός βρέθηκε το 326 μ.Χ. από την Αγία Ελένη, η οποία πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο θείος ζήλος, όμως, έκανε την Άγια Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Η ύψωση του Σταυρού καθιερώθηκε από τους Αγίους Πατέρες, να γιορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου και αποτελεί ευκαιρία για να προσευχηθούμε όλοι μας και να μπορέσουμε να υψώσουμε μέσα στις ψυχές μας το Σταυρό του Κυρίου μας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Τα φαρμακεία και της πόλης μας θα είναι αύριο κλειστά καθώς τιμούν τον προστάτη τους. Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

back to top