Ο Ντάϊσελμπλουμ, στρατηγικός σύμβουλος στον ESM!

Ο Ντάϊσελμπλουμ, στρατηγικός σύμβουλος στον ESM!

«Κανείς καλός δεν χάνεται…» λέει η έκφραση. Και ο «γνωστός» μας, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, μπορεί να μην εκλέχτηκε βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές της Ολλανδίας και να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Ολανδίας και του προέδρου του Eurogroup, βρήκε όμως… μεροκάματο στις Βρυξέλλες!

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ντάϊσελμπλουμ θα αναλάβει θέση στρατηγικού συμβούλου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM).  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα κατέχει τη θέση αυτή ως εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών από την ημέρα που θα σταματήσει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι το τέλος της θητείας του ως προέδρου του Eurogroup. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα αμείβεται για τη θέση στρατηγικού συμβούλου, ενώ θα παραμείνει επίσης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM.

«Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ υπήρξε βασική προσωπικότητα τόσο στη χάραξη πολιτικής στην Ευρωζώνη όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως μόνιμου μηχανισμού πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι μετά την αποχώρησή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικώ συμφώνησε να προσφέρει στον ΕΜΣ την «εξαιρετική εμπειρία» του. «Η σύμβαση αυτή είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ESM», κατέληξε o ίδιος.

back to top