Οικονομία Ελλάδα Κόσμος

«Τάζουν» 1.000 ευρώ σε 1.000.000 ανθρώπους χωρίς την έγκριση των δανειστών

Επιστρέφουν αύριο στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών, έτσι ώστε οι τεχνοκράτες να ξεκινήσουν να εργάζονται από κοινού με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Περισσότερα

Και ακίνητα από την Πάτρα ανάμεσα στα 131 που βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Τράπεζα

Στο «σφυρί» βγάζει η Εθνική Τράπεζα, 131 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, που περάσανε στην ιδιοκτησία της, έπειτα από πλειστηριασμούς.

Περισσότερα

ΤΑΙΠΕΔ: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Ριχάρδος Λαμπίρης

Στην ανασυγκρότηση του προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Ριχάρδος Λαμπίρης, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), μοναδικού μετόχου του Ταμείου.

Περισσότερα

Eurostat: Σε συνθήκες φτώχειας πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες

Στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι 3,8 εκατ. άνθρωποι ήταν σε αυτή την κατάσταση έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4%, δηλαδή 117,5 εκατ. άνθρωποι. Το πσοοστό αυτό ήταν υψηλότερο το 2008 (23,7%).

Περισσότερα

Αχτσιόγλου: Εντός Νοεμβρίου οι 120 δόσεις για χρέη στα Ταμεία

Εντός του Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη η ρύθμιση για τα χρέη προς τα Ταμεία που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή της στη «Νέα Σελίδα», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Περισσότερα

Tί προβλέπει η ΚΥΑ για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο

  • Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι προϋποθέσεις για τη δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλών.
Περισσότερα

Με αμοιβές 396 ευρώ μειώνονται οι άνεργοι εν μέσω "δίκαιης" ανάπτυξης

Διπλό τίμημα πλήρωσαν οι μερικώς απασχολούμενοι προκειμένου να "μειωθεί" η ανεργία κατά την περίοδο 2014-2016, στα πλαίσια της "δίκαιης" οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Περισσότερα

Καρβούνης: Ενέργεια, εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις θα κρίνουν τους στόχους για το 2018

Οι πρώτες επισημάνσεις από της πλευρά Κομισιόν για τη σημασία που έχει η υλοποίηση των προαπαιτουμένων που αφορούν σε ιδιωτικοποιήσεις, ενέργεια, εργασιακά και επενδυτικό κλίμα για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2018 και την έξοδο από το μνημόνιο ήρθαν το Σάββατο δια στόματος του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνου Καρβούνη. 

Περισσότερα

ΕΛΤΑ: Προσλήψεις 525 μονίμων υπαλλήλων

Μετά από μια δεκαετία, τα ΕΛΤΑ θα κάνουν προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει πιθανότατα εντός Νοεμβρίου.Μετά από μια δεκαετία, τα ΕΛΤΑ θα κάνουν προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει πιθανότατα εντός Νοεμβρίου.Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», στην πρόσληψη 525 μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

Περισσότερα