Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Εκπαίδευση

Ράνια Καταβούτα: Διάκριση για την Πάτρα μέσω Σαγκάης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ράνια Καταβούτα, απόφοιτος του Τμ. Φιλολογίας του Παν/μίου Πατρών και υποψήφια διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ., πριν από τρία χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Κίνα, προκειμένου να διδάξει την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Παν/μίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης.
Οι δυσκολίες στην αρχή πολλές (άλλη γλώσσα, κουλτούρα, νοοτροπία, άλλος… πλανήτης στην κυριολεξία), η αγάπη της όμως για τη διδασκαλία και τα επιστημονικά της προσόντα την καταξίωσαν γρήγορα, με αποτέλεσμα να πρόκειται να τιμηθεί με το βραβείο “Ασημένια μανόλια” της Σαγκάης στις 6 Σεπτεμβρίου, όντας η πρώτη από το Τμήμα της που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο σε ξένους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι μέσα από το έργο τους έχουν συμβάλει στην καλλιέργεια των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και τη χώρα τους.
Στη φωτό, η Ράνια (κάτω, η τρίτη από αριστερά) μεταξύ των Κινέζων μαθητών της, οι οποίοι λόγω της δασκάλας τους έχουν αγαπήσει ακόμα πιο πολύ την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν να την επισκέπτονται μέσω πολύμηνων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

*Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Γνώμη” (23/8/2017)

Ροή ειδήσεων

Advertisement