Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκπαίδευση

Αποκλειστικό: Ο Γαβρόγλου αρνήθηκε να δει τους εκπαιδευτικούς στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας (φωτο) πραγματοποίησε χθες 30 Αυγούστου στις 12 μ. μερίδα εκπαιδευτικών επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι παραμένουν αδιόριστοι εδώ και δέκα χρόνια, παρά τη δικαστική δικαίωσή τους ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gnomip.gr, οι πόρτες του Υπουργείου ήταν ερμητικά κλειστές γι’ αυτούς, αφού ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη αρνήθηκαν να τους δεχτούν και να τους ακούσουν.
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι, ενώ τον Ιούλιο υπήρξε δέσμευση από εκπροσώπους του Υπουργείου πως θα δρομολογηθεί η διαδικασία, ώστε επιτέλους να διοριστούν, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί καμία δέσμευση, ενώ κατηγορούν το Υπουργείο για αναλγησία και εμπαιγμό!
Σύμφωνα μάλιστα με νομικές πηγές, το Υπουργείο δεν μπορεί να θεσπίσει νέο σύστημα διορισμών, αν πρώτα δεν αποκαταστήσει τους δικαιωθέντες, ενώ σε περίπτωση που προκηρύξει νέο γραπτό ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός δύναται να ακυρωθεί πάραυτα, δεδομένου ότι υπάρχουν εκκρεμότητες με δικαστικά δικαιωμένους.
Στο πλευρό των δικαιωθέντων αδιόριστων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 είχαν ταχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με ψηφίσματα-υπομνήματα, ζητώντας να γίνουν σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις και να εφαρμοστούν, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, περισσότερες από τριάντα τοπικές ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα (μεταξύ αυτών και η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement