Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Events

Η Πατρινή Αναστασία Κουτσιούκη παρουσίασε με επιτυχία τη «Θητεία βολής» στην κατάμεστη αίθουσα της «Πρωτοπορίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


«Είναι δύσκολες στιγμές για ποίηση, αλλά τώρα είναι που πρέπει να φωτίζουμε περισσότερο τον κόσμο».
Με αυτά τα λόγια η Πατρινή φιλόλογος, Αναστασία Κουτσιούκη, έδωσε το στίγμα της παρουσιάζοντας στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία» στην Πάτρα, πριν από λίγες μέρες, την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Θητεία βολής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης».
Μέσα από μια κατάθεση ψυχής και έναν πηγαίο και αβίαστο λόγο αγάπης για την ποίηση εντυπωσίασε και γοήτευσε το πολυάριθμο ακροατήριο, το οποίο έσπευσε να γνωρίσει και αυτή την πλευρά έκφρασης της γνωστής καθηγήτριας Φιλολογίας.
«Σε μια εποχή πολύ δύσκολη για την ποίηση παρουσιάζω το πρώτο μου εγχείρημα, την πρώτη μου ποιητική συλλογή, ανάμεσα στους πρώτους μου δασκάλους, τους μαθητές, τους φίλους μου, οι οποίοι είναι εδώ μαζί μου στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια. Τους ευχαριστώ για τη θερμή ανταπόκριση» δήλωσε στη «Γ» στον απόηχο της παρουσίασης.
Μίλησε η ίδια για το πόνημά της ταξιδεύοντας το κοινό σε κάθε της ποίημα, κατέθεσε τα ερεθίσματά της και ανέπτυξε τις σκέψεις της για τη συνεισφορά της ποίησης στην καθημερινότητά μας, καθώς μας καθοδηγεί σε πνευματικά μονοπάτια…
Στο τέλος της εκδήλωσης δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους και υπέγραψε στα βιβλία τους, κάνοντας μια ξεχωριστή αφιέρωση στον καθένα, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης», καθώς και το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
Η Αναστασία Κουτσιούκη γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αισθάνεται Καστοριανή λόγω της γενέτειρας του πατέρα της. Το 2005 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στον τομέα της Γλωσσολογίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τα γλωσσικά ιδιώματα της Αχαΐας, ενώ σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Η Αναστασία Κουτσιούκη με τη μητέρα της, τη γνωστή συνταξιούχο φιλόλογο του 4ου Λυκείου Πατρών, Ντίνα Τσαρούχη

 


Άποψη από τη γεμάτη από κόσμο αίθουσα της «Πρωτοπορίας»

*Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Γνώμη” (29/12/2018)


Ροή ειδήσεων

Advertisement