Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Εκπαίδευση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Mε “άρωμα” Πάτρας η υποδοχή του Κώστα Μπακογιάννη στο Πανεπιστήμιο της Σαγκάης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τιμητική εκδήλωση για τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου από το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Σαγκάης, η οποία διέθετε και “άρωμα” Πάτρας, καθώς εκεί διδάσκει η πτυχιούχος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ράνια Καταβούτα. Ο φακός του gnomip.gr σάς εξασφάλισε αποκλειστικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες.
Ο κ. Μπακογιάννης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Τμήματος εκφώνησε λόγο και έδωσε βιβλία στους Κινέζους φοιτητές με τους τελευταίους να τραγουδούν στα ελληνικά “Τα παιδιά του Πειραιά”. Μάλιστα, του απηύθυναν ερωτήσεις, όπως το αν θα βοηθήσει να γίνουν πιο πολλές ανταλλαγές με τα μουσεία Αθήνας και Σαγκάης. Ο δήμαρχος είπε ακόμα ότι θέλει να επεκτείνει τη συνεργασία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πανεπιστήμιο SISU (υπάρχει ήδη συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων, αλλά θέλει να συμμετάσχει και ο Δήμος Αθηναίων). Τέλος, έδωσε μια μικρή συνέντευξη καθώς και τις ευχές του για την επέτειο 70 ετών του Πανεπιστημίου, ενώ έγινε και ξενάγηση στο campus. Παρών ήταν και ο πρύτανης Li Yansong.

Στιγμιότυπο από τη μίνι συνέντευξη που πήρε από τον κ. Μπακογιάννη μια Κινέζα μεταπτυχιακή φοιτήτρια των Ελληνικών Σπουδών

Ομαδική αναμνηστική φωτογραφία. Δίπλα από τον Κώστα Μπακογιάννη βρίσκεται η Ελληνίδα καθηγήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Σαγκάης, Ράνια Καταβούτα. Επίσης, διακρίνονται ο πρύτανης Li Yansong, η διευθύντρια του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών, Sofia Hu με όλες τις Κινέζες καθηγήτριες και μερικούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος, καθώς και Έλληνες διπλωμάτες από την πρεσβεία μας στο Πεκίνο

Εκπαίδευση

Ε.Α.Π.: Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για εγγραφή στα προγράμματα σπουδών και σε μεμονωμένες θεματικές ενότητες που προσφέρει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο 2022, η περίοδος υποβολής αιτήσεων παρατείνεται έως και σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του συνδέσμου https://dev.eap.gr/student-candidate/public#/
Συνολικά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει:
-8 προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.
-51 μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.
-1 ειδικό πρόγραμμα.
-449 μεμονωμένες θεματικές ενότητες.
Περισσότερες πληροφορίες για το Ε.Α.Π., μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.eap.gr. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και τηλεφωνικά στο 2610-367600 (εργάσιμες μέρες και ώρες).

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Εγγραφές φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να ολοκληρώσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τα Προγράμματα που Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς η προθεσμία ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου.

Συνολικά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει:

  • 8 Προπτυχιακά 
  • 51 Μεταπτυχιακά 
  • 1 Ειδικό Πρόγραμμα 
  • 449 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες 

Όλα τα Προγράμματα Σπουδών, αποτελούν σύγχρονες και ελκυστικές επιλογές, εναρμονισμένες πλήρως με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες και απαιτητικές ανάγκες της σημερινής αγοράς εργασίας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία, πραγματοποιείται πλήρως εξ αποστάσεως, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές, τόσο των Προπτυχιακών, όσο και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, να ρυθμίζουν με ευέλικτο τρόπο το χρόνο τους, σπουδάζοντας από το σπίτι τους, σε όποιο μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου κι αν βρίσκονται.

Στο ΕΑΠ διδάσκουν οι κορυφαίοι Καθηγητές του ακαδημαϊκού χώρου της χώρας μας και του εξωτερικού, κάτι που σε συνδυασμό με τα σχεδόν 25 χρόνια πείρας του Πανεπιστημίου στο χώρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας, για όποιον το επιλέξει για τις σπουδές του.

Η παρακολούθηση των Προγραμμάτων Σπουδών, γίνεται σε ολιγομελή τμήματα και οι φοιτητές έχουν διαρκή αλληλεπίδραση και ανατροφοδότηση με τους Καθηγητές τους.

Εγγραφές φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Τέλος, η είσοδος στα Προπτυχιακά Προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου γίνεται ανεξάρτητα από τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. 

Κάνε την αίτησή σου τώρα και απόκτησε νέους ορίζοντες στη ζωή και την καριέρα σου, σπουδάζοντας από το σπίτι σου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΑΠ, μπορείτε να βρείτε στο www.eap.gr, επικοινωνώντας ηλεκτρονικά στο [email protected] ή καλώντας στο 2610 367600.

 

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Σε εξέλιξη οι εγγραφές φοιτητών-Στα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το μοναδικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδας που προσφέρει Σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, ξεκίνησε τη διαδικασία εισδοχής νέων φοιτητριών και φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, στα Προγράμματα που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για φοίτηση.

Όλα τα Προγράμματα Σπουδών, αποτελούν σύγχρονες και ελκυστικές επιλογές, εναρμονισμένες πλήρως με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες και απαιτητικές ανάγκες της σημερινής αγοράς εργασίας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία, πραγματοποιείται πλήρως εξ αποστάσεως, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές, τόσο των Προπτυχιακών, όσο και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, να ρυθμίζουν με ευέλικτο τρόπο το χρόνο τους, σπουδάζοντας από το σπίτι τους, σε όποιο μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου κι αν βρίσκονται.

Στο ΕΑΠ διδάσκουν οι κορυφαίοι Καθηγητές του ακαδημαϊκού χώρου της χώρας μας και του εξωτερικού, κάτι που σε συνδυασμό με τα σχεδόν 25 χρόνια πείρας του Πανεπιστημίου στο χώρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας, για όποιον το επιλέξει για τις σπουδές του.

Η παρακολούθηση των Προγραμμάτων Σπουδών, γίνεται σε ολιγομελή τμήματα και οι φοιτητές έχουν διαρκή αλληλεπίδραση και ανατροφοδότηση με τους Καθηγητές τους.
Συνολικά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει 8 Προπτυχιακά τρία εκ των οποίων είναι:
• Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΛΠ)
• Δημόσια Διοίκηση (ΔΗΔ)
• Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (ΦΥΕ)
Υπενθυμίζουμε πως η οικονομική συμμετοχή για όλα τα Προγράμματα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ενώ παρέχονται υποτροφίες αριστείας αλλά και με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος, η είσοδος στα Προπτυχιακά Προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου γίνεται ανεξάρτητα από τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων.
Κάνε την αίτησή σου τώρα και απόκτησε νέους ορίζοντες στη ζωή και την καριέρα σου, σπουδάζοντας από το σπίτι σου.
Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΑΠ, μπορείτε να βρείτε στο www.eap.gr, επικοινωνώντας ηλεκτρονικά στο [email protected] ή καλώντας στο 2610 367600

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα