Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα» στο «Επίκεντρο+»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μία ακόμη πατρινή παραγωγή είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η «Γνώμη» την Πέμπτη 2/1 στο «Επίκεντρο+», στηρίζοντας το τοπικό θέατρο. Πρόκειται για την ελληνική κωμωδία «Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα», που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία πριν από χρόνια στην αθηναϊκή σκηνή.
Οι Π. Καποδίστριας και Αργ. Γιαμάλογλου έγραψαν ένα έργο με αρκετές αδυναμίες και κλισέ, όμως η σκηνοθεσία της Έφης Κεραμίδα κατάφερε να τα καλύψει σε μεγάλο βαθμό και να δώσει στο κοινό μια παράσταση που προκάλεσε γέλιο και διασκέδαση.
Αναμφίβολα αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις ήταν οι ηθοποιοί που απέδειξαν πως η ερασιτεχνική ενασχόληση με το θέατρο δεν συνεπάγεται απαραίτητα και ένα υποδεέστερο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ξεδίπλωσαν με επιτυχία το ταλέντο τους ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη.
Οι άντρες της παράστασης δημιούργησαν ένα απολαυστικό τρίο: ο Νικόλας Μητσόβας ως υπηρέτης Ιούλιος ήταν αποκάλυψη, ο Ασημάκης Στρατόγιαννης αστείος ως ο ξάδερφος Βαγγέλης από το χωριό και ο Χρήστος Παπαδόπουλος αξιοπρεπής στον ρόλο του γυναικά γκαλερίστα. Πολύ καλές και οι γυναικείες παρουσίες, τόσο οι νεαρότερες Κυριακή Δρίτσα και Μαρία Γιαννοπούλου, όσο και η πιο έμπειρη Ελένη Σαρακίνη, στους ρόλους των ξένων αρραβωνιαστικών, διαθέτοντας τον κοσμοπολίτικο αέρα που απαιτούσε ο ρόλος τους.
Τέλος, οι φωτισμοί ήταν παιχνιδιάρικοι και ατμοσφαιρικοί τις στιγμές που έπρεπε, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν πέρασαν απαρατήρητες οι στιλιστικές επιλογές λόγω της… πληθωρικής υπερβολής τους!
*Στη φωτογραφία η Εύη Χριστοπούλου από τη «Γ» με τον πρωταγωνιστή Νικόλα Μητσόβα που ξεχώρισε στον ρόλο του υπηρέτη Ιούλιου.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Γνώμη” (4/1/2020)


Ροή ειδήσεων

Advertisement