Connect with us

Πολιτισμός

“Αποχαιρετώντας τη φίλη μου, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ”: Η Πατρινή Αναστασία Κουτσιούκη για τον θάνατο της κορυφαίας ποιήτριας

Published

on

Με αφορμή τον θάνατο, προχθές Τρίτη, της σημαντικότερης σύγχρονης Ελληνίδας ποιήτριας, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ (φωτο), η Πατρινή φιλόλογος και ποιήτρια Αναστασία Κουτσιούκη, που είχε την τιμή να γνωρίσει την εκλιπούσα και να δεχτεί την πολύτιμη στήριξή της κατά την έκδοση της πρώτης της ποιητικής συλλογής “Θητεία βολής” πριν από έναν χρόνο περίπου, απευθύνει μέσω του gnomip.gr τα εξής λόγια αποχαιρετισμού:

“Αποχαιρετώντας τη φίλη μου, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ”

Ακόμη και με άλλο βλέμμα θα κρυφοκοιτάμε τη ζωή, θα την κατασκοπεύουμε μήπως καταλάβουμε πώς κερδίζει πάντα αυτή.
Κερδίζει, σου είπα, Κατερίνα, η ζωή, όταν στερεώνουμε το σώμα μας στην ήττα. Το σώμα μας. Το όριο και το μέτρο μας στην αντοχή και στον φόβο.
Δεν έχουμε άλλη οδό για τη σοφία. Και η φυγή μας θα υψώνεται ώς εκεί που τεντώνεται η φλέβα και ο παλμός μας. Ακόμη κι αν είναι να μπούμε στον ουρανό του τίποτα, να ‘χουμε κρατήσει τις καρδιές μας φωλιές στα πουλιά.
Μωλωπισμένη από τον θάνατό σου, σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες, όταν δέχτηκες να παρουσιάσεις την πρώτη μου ποιητική συλλογή πέρυσι τον Μάρτιο στην Αθήνα.
Σου χρωστώ την πίστη σου σε μένα, τη δύναμη.
Σου χρωστώ μια γυμνή χαρά.
Εύχομαι να βρεις την κλειδαρότρυπα του ουρανού.
Καλό δρόμο, Κατερίνα.

Αναστασία Κουτσιούκη

Ροή ειδήσεων

Advertisement