Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ζεστό» το μέτωπο των καταλήψεων-Κλειστά και χθες 44 σχολεία στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ζεστό» παραμένει το «μέτωπο» των καταλήψεων στα σχολεία της Αχαΐας, καθώς χθες κλειστά ήταν 44 Γυμνάσια και Λύκεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία χθες το πρωί ήταν κλειστά 46 σχολεία, ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι δύο ανέστειλαν την κατάληψη. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των σχολείων που παραμένουν κλειστά είναι αρκετά μεγάλος και δημιουργεί εύλογα προβληματισμό, καθώς χάνονται διδακτικές ώρες, κατά τις οποίες θα μπορούσε να αναπληρωθεί και η ύλη που έμεινε «πίσω» λόγω της καραντίνας την περασμένη σχολική χρονιά.

Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ»Ενεργό παραμένει όμως και το μέτωπο της αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της βουλευτού Αχαΐας, Χριστίνας Αλεξοπούλου η οποία επέκρινε την στάση του Δημάρχου που ανακοίνωσε την στήριξή του στον αγώνα των μαθητών.
Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης σε δήλωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «μας φαίνεται λογικό η κυρία Αλεξοπούλου να θέλει να υποτιμήσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις και να αποκρύψει την αιτία τους, ρίχνοντάς την στη «θέληση» του Δημάρχου ή οποιουδήποτε άλλου, θέλοντας να πει ότι δεν υπάρχει πραγματικό υπόβαθρο, πραγματικά προβλήματα, πάνω στα οποία αυτές αναπτύσσονται.
Τι πιο παράλογο άλλωστε, σύμφωνα με την κυρία Αλεξοπούλου, να θέτουν τα παιδιά το ερώτημα εάν η μάσκα από μόνη της τα προστατεύει, τη στιγμή που η κυβέρνηση τα στοιβάζει ανά 25 σε κάθε τάξη. Τι πιο παράλογο να αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση, που τόσο «κόπτεται» για την υγεία τους δεν προσλαμβάνει προσωπικό καθαριότητας και δεν προχωρά σε συνολικό πανελλαδικό σχεδιασμό για την ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων. Αφού λοιπόν οι διεκδικήσεις αυτές είναι παράλογες, τι πιο λογικό από το να χρειάζεται ο «δάκτυλος» του Δημάρχου ή κάποιου άλλου, ώστε να επινοηθούν λόγοι για να κατέβουν οι μαθητές στο δρόμο, αφού όλα βαίνουν καλώς στα σχολεία!
Ενημερώνουμε την κυρία βουλευτή ότι δε δεχόμαστε συστάσεις και επικρίσεις από τη Νέα Δημοκρατία και την Κυβέρνησή της, ούτε από άλλους «πρόθυμους» της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, καθώς η Κυβέρνηση είναι κατηγορούμενη και θα έπρεπε να απολογείται για την κακή κατάσταση της Παιδείας.
Θα έπρεπε να απολογείται για τις επιλογές της, για το ότι συνειδητά και διαχρονικά χρηματοδοτεί το κεφάλαιο, δίνει άφθονο χρήμα στους εφοπλιστές και στις τράπεζες, τις οποίες ουκ ολίγες φορές έχουν «εξυγιάνει» με τα χρήματα των γονιών και των παππούδων των σημερινών μαθητών. Ας μάθει ότι η υπευθυνότητα και ο σεβασμός στο κοινωνικό σύνολο, φυσικά μπορούν και πρέπει να διδάσκονται στις σχολικές αίθουσες, διδάσκονται όμως –και κυρίως- στον οργανωμένο αγώνα και στη συλλογική πάλη. Στην ατομική και συλλογική προσπάθεια, που αποβλέπει όχι μόνο στο ατομικό, αλλά και στο κοινωνικό όφελος».

Ροή ειδήσεων

Advertisement