Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Λουκέτο» σε τμήματα του πρώην ΤΕΙ; Οι φόβοι βουλευτών λόγω έλλειψης προσωπικού στο Πανεπιστήμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο «λουκέτου» σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών (πρώην ΤΕΙ ) εκφράζουν βουλευτές και δήμαρχοι των μεμονωμένων Τμημάτων που εδρεύουν στις περιοχές τους. Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκονται τα Τμήματα Αιγίου, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αμαλιάδας και Πύργου, μετά την απόφαση του Υπ. Παιδείας να στελεχώσει μόνο με 12 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ το Πανεπιστήμιο Πατρών, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση και των εν λόγω Τμημάτων. Στο πλαίσιο αυτό πέραν της στήριξης στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, να διεκδικήσει επιπλέον θέσεις από το μίνιμουμ των 28 κενών θέσεων των συνταξιοδοτηθέντων μελών ΔΕΠ, ώστε να διασφαλιστεί η στελέχωση των Τμημάτων, βουλευτές και δήμαρχοι διερευνούν τις προθέσεις του Πρύτανη αν συναινεί σε συγχωνεύσεις ή και στο κλείσιμο Τμημάτων. Η ανησυχία και οι φόβοι βουλευτών και δημάρχων της ΠΔΕ εκφράστηκαν τόσο στις τηλεδιασκέψεις όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν με τον Πρύτανη, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο ή το άνοιγμα Τμημάτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας. Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε ότι δεν συνηγορεί στο κλείσιμο των Τμημάτων και αυτό είναι προφανές, αφού αγωνίζεται για αύξηση των θέσεων, ώστε να αποτρέψει την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και συνολικότερα της ΠΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την εβδομάδα συνάντησαν τον Πρύτανη ο Δήμαρχος Αιγίου, Δ. Καλογερόπουλος και οι βουλευτές Αχαΐας, Α. Τσιγκρής, Ι. Φωτήλας και Αιτωλοακαρνανίας, Σ. Λιβανός (Σχετικά έγραψε και χθες η «Γ»).

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O καιρός σήμερα (27/11)

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Πάτρα με την θερμοκρασία όμως να παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή αναμένεται να επικρατήσουν θερμοκρασίες από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διαφορετικές κατευθύνσεις με ένταση μέχρι 4 μποφόρ αρχικά, αλλά θα εξασθενήσουν το απόγευμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κανονικά η σχολική αργία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έφτασαν σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών, την προσεχή Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής του Άγιου Ανδρέα, δεν θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μαθήματα.

Η εκπαίδευση στην περιοχή μας θα διατηρήσει τη σχολική αργία παρά το γεγονός πως τα μαθήματα γίνονται μόνο εξ αποστάσεως.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαδικτυακό συνέδριο για την αλιεία μικρής κλίμακας και τις υδατοκαλλιέργειες – Ευρωπαϊκού Έργου Interreg – Adrion ARIEL Cod. 278

Δημοσιεύθηκε

στις

Τελικό διαδικτυακό Συνέδριο πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Interreg – Adrion ARIEL Cod. 278 «Προώθηση διακρατικής δικτύωσης της μικρής κλίμακας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου».

Το έργο «ARIEL» έχει αντικείμενο τη δημιουργία ενός καινοτόμου διακρατικού δικτύου μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, φορέων χάραξης πολιτικής, δημόσιας διοίκησης και κοινωνικούς εταίρους που θα ευνοήσει την συμμετοχική διαχείριση και λήψη αποφάσεων σε δύο βασικούς τομείς της μακρο-περιφερειακής οικονομίας, την αλιεία μικρής κλίμακας και τις υδατοκαλλιέργειες στην Αδριατική και το Ιόνιο. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο, μπορούν να εγγραφούν στο σύνδεσμο https://forms.gle/inYNaAdR362DFJFHA 

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά το συνέδριο στα social media της Περιφέρειας

https://www.facebook.com/events/757196401530457/ 

https://youtu.be/zIcKhwOJDjA 

– Σε άλλο αρχείο επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα