Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φουντώνουν οι αντιδράσεις-Η έλλειψη διοίκησης στο ΠΓΝΠ πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Φουντώνουν οι φωνές για την έλλειψη διοίκησης στο ΠΓΝΠ, καθώς δεν υπάρχει πλέον, ούτε διοικητής, ούτε υποδιοικητής, ενώ ο εκτελών χρέη Διοικητή, Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, έχει, ήδη, υποβάλει παραίτηση λόγω της μετακόμισης του, στην Αθήνα.

Σε μια κρίσιμη περίοδο το νοσοκομείο αναφοράς για covid είναι ακέφαλο, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ασφαλώς επιβάλλει την άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου Υγείας, προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως έγραψε από χθες η «Γ» παρατηρείται κινητικότητα στο θέμα του Υποδιοικητή, με τον Μηχανολόγο, πρώην Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Μπάκο, να φέρεται ότι έχει το προβάδισμα.
Πάντως κύκλοι του ΠΓΝΠ, θεωρούν πως η συγκεκριμένη θέση πρέπει να καλυφθεί από πρόσωπα, τα οποία έχουν υποβάλει σχετικές υποψηφιότητες, ενώ σε ότι αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την (άλλη προβλεπόμενη θέση του Υποδιοικητή Ακαδημαϊκών Υποθέσεω ν, τόνιζαν ότι «πρέπει να είναι καθηγητής, που θα προταθεί από το Τμήμα Ιατρικής, με τρόπο που θα επιλεγεί.
Χ.ΓΩΓΟΣ «ΦΕΥΓΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ»
Το κενό που αφήνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο Χαράλαμπος Γώγος, είναι αναμφισβήτητα δυσαναπλήρωτο.
Μετά την παραίτηση του, απ΄όλες τις θέσεις που κατείχε, αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίε, κατ’ αρχήν, για το νέο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Γώγος σε δήλωση του στη «Γ» ανέφερε: «Θα είμαι κάθε εβδομάδα στην Πάτρα.Θα έρχομαι Πέμπτη βράδυ και θα φεύγω την Δευτέρα, ώστε να καλύπτω τα μαθήματα που υποχρεούμαι να κάνω γιατί είναι χαρά μου να διδάσκω τους φοιτητές μου, να συνεχίζω την ερευνητική μου δραστηριότητα και να συνεργάζομαιμε τους συναδέλφους μου. Θα είμαι παρών σε ότι χρειαστεί εν μέσω πανδημίας το Νοσοκομείο και στη διάθεση του του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την όποια αρωγή».
«Ουσιαστικά έχω παραιτηθεί των θέσεων όπως συνάδει. Στη πράξη εκκρεμούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να περαιωθεί το θέμα», δηλώνει ο ίδιος.
Σε μια de Profundis δήλωση του, εξηγεί και τους λόγους αποδοχής της δελεαστικής πρότασης από τον ιδιωτικό φορέα «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»:«Η Πάτρα εξακολουθεί να αποτελεί μήτρα μνημών και επαγγελματικής πορείας και εξέλιξης, άρα αποτελεί δυνατό πόλο έλξης.Μια ζωή λειτούργησα σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτό το Πανεπιστήμιο σ’ αυτό το Νοσοκομείο. Θα βρίσκομαι και εδώ. Το ιατρείο μου θα παραμείνει ανοικτό ως ηθικό χρέος απέναντι στους ασθενείς μου που έχουμε αποκτήσει δεσμό. Δεν θέλω να τους αφήσω ξεκρέμαστους. Απλά σε δύο χρόνια συνταξιοδοτούμαι και δέχτηκα μια ελκυστική πρόταση που την θεώρησα ευκαιρία. Άλλωστε και η σύζυγός μου η Ράνια Παπαγεωργίου σε ένα μήνα θα υποβάλλει παραίτησή από τη Διευθυντική της θέση στο Καραμανδάνειο και θα βρισκόμαστε κοντά στον γιό μας στην Αθήνα».
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Στο θέμα που έχει ανακύψει παρενέβησαν χθες με δήλωση του και οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.
Ειδικότερα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η κατάσταση όσον αφορά την εκκρεμότητα τοποθέτησης της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας είναι εξόχως αποκαλυπτική του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και των ικανοτήτων της. Θυμίζει έντονα την μέτρια Χολιγουντιανή ταινία της 10ετίας του `80 «Επιστροφή στο παρελθόν». Μάχες παρασκηνίου, φιλοδοξίες υποψηφίων για υποψήφιοι βουλευτές, μάχες αποτροπής των τελευταίων από τους εν ενεργεία βουλευτές, εμφύλιος τοπαρχών Αχαΐας-Ηλείας-Αιτωλοακαρνανίας, αλληλοσπαραγμός μεταξύ των εν ενεργεία βουλευτών, το πρωθυπουργικό γραφείο και ούτω καθεξής. Κοινός παρονομαστής όλων η απουσία στοιχειώδους σχέσης με το αντικείμενο και η φιλοδοξία βολέματος ημετέρων με απώτερο στόχο τις πελατειακές σχέσεις. Στο μέσο αυτού του κυκεώνα βρίσκεται ο άβουλος και κατώτερος των περιστάσεων Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ο οποίος, άκουσον-άκουσον, σε συνάντηση προ ημερών με θεσμικούς φορείς της Πάτρας τους ομολόγησε ότι το πρωί υπογράφει διοίκηση στο ΠΓΝΠ και το απόγευμα την αποσύρει μετά από βροχή τηλεφωνημάτων που δέχεται!
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ίδιες διαδικασίες είχε κινηθεί θεσμικά, τεχνοκρατικά και δημιούργησε σχετική επιτροπή αποτελούμενη από τον Γ.Γ του Υπουργείου, εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, τον Πρόεδρο του «Ωνασείου» και εκπρόσωπο του ιδιωτικού τομέα, η οποία αξιολόγησε 100νταδες αιτήσεις για όλη τη χώρα, έκανε 10δες προσωπικές συνεντεύξεις και εισηγήθηκε στην ηγεσία σχετικά. Το 90% των επιλεγέντων είχαν Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας η στα Οικονομικά της Υγείας. Για τις επιλογές Διοικητών και Υποδιοικητών για τα 130 νοσοκομεία της χώρας υπεβλήθησαν μόνο 2 ενστάσεις οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από τα αρμόδια Διοικητικά δικαστήρια. Από το σύνολο αυτών των επιλογών μόνο το 25-30 % φέρονται να είχαν κάποια σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι κανείς εχέφρων δεν υποστηρίζει ότι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται αξιολόγησης. Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι για τα 4 νοσοκομεία της Αχαΐας από τους 7 επιλεγέντες διοικητές-υποδιοικητές μόνο οι 2 φέρονται να είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάσταση θα ήταν αστεία αν δεν ήταν επικίνδυνη. Δεν είμαστε ίδιοι. Ευτυχώς»
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ


Ροή ειδήσεων

Advertisement