Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος: Γιατί φεύγει, ποιούς παίρνει μαζί του

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρελθόν αποτελεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο καθηγητής Λοιμιωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, καθώς υπέβαλε και επίσημα την παραίτηση του.

«Σου είχα δηλώσει εδώ και τέσσερις μήνες ότι μου είχαν γίνει δελεαστικές προτάσεις και το σκεφτόμουν. Το γεγονός ότι ήμουν μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων ∆ηµόσιας Υγείας και Μέλος της Οµάδας ∆ιαχείρισης Κρίσης του κορωνοϊού της Ε.Ε. και εκτιθέμην σχεδόν καθημερινά στα ΜΜΕ ιδιαίτερα μετά την αύξηση της επιδημικής καμπύλης, είχε σαν αποτέλεσμα να μου προταθεί από το «Μετροπόλιταν»,θέση Διευθυντού Κλινικής με Γραμματεία και μάλιστα να φέρω δύο βοηθούς της επιλογής μου και βέβαια με πολύ καλή αμοιβή», τόνισε σε συνεργάτη της στήλης.
Το τι ακριβώς έγειρε την παλάντζα, το αποδίδει στο κλίμα του τελευταίου μήνα στο ΠΓΝΠ. «Το θέμα με την πρώην Διοικήτρια Γιούλα Μαμή ήταν ένα ισχυρό πλήγμα που είχε διαμορφώσει ένα άσχημο κλίμα που με έκανε να σκεφτώ. Αν είχα εκλεγεί Πρόεδρος είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσα να τα παρατήσω.Με προβλημάτισε το γιατί δεν εξελέγην, αλλά μέχρι εκεί.Θεωρώ ότι μου άνοιξε το δρόμο και έκλεισα πίσω μου τις αμφιταλαντεύσεις. Η απόφαση έπρεπε να παρθεί τώρα που είχα αυτή την προσφορά. Τώρα ήταν μια ευκαιρία που ξέρω πως μπορεί να μην την είχα μετά την συνταξιοδότησή μου», εξήγησε στο συνεργάτη της στήλης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο «Πείρος» δώρισε μάσκες στην ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Αλισσαίων Πείρος προχθές δώρισε μάσκες στο αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας τις οποίες παρέλαβε ο Χρήστος Λαμπρόπουλος(Αστυνόμος Α’) για την πολύτιμη συμβολή τους στην καταπολέμηση του Covid-19.

Ο Σύλλογος τις επόμενες μέρες ενόψει Χριστουγέννων θα δωρίσει τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη στις κοινότητες Άνω και Κάτω Αλισσού.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος: Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν τις 14 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις «κόκκινες» περιοχές, τα μέτρα και την άρση του απαγορευτικού λόγω κορωνοϊού μίλησε χθες στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εξήγησε, «το lockdown έγινε οριζόντια για να μη μεταφερθεί το κλίμα της Θεσσαλονίκης και στις άλλες πόλεις». Επίσης, «το πρόβλημα των κλειστών δομών είναι πολύ σημαντικό και το βλέπουμε τώρα». Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καλά, όπως είπε ο κ. Γώγος, καθώς «η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και πάει και λίγο προς τα κάτω.

Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον». Ο καθηγητής μιλώντας για τις προϋποθέσεις για άρση του απαγορευτικού είπε ότι το κακό δεν είναι μόνο ότι έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα. Είναι πάνω από 20.000 διαγνωσμένα, ενώ μη διαγνωσμένα υπολογίζονται γύρω στα 100.000.

Ο κ. Γώγος είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το τι θα ανοίξει, όμως πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι. «Αρχίζουμε να έχουμε κάποια επάρκεια στις κλίνες, δυστυχώς όμως στις ΜΕΘ δεν είναι έτσι.»

Για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέτρα και μετά τη λήξη του lockdown, ο κ. Γώγος είπε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια, ωστόσο σε κάποιες «κόκκινες» περιοχές μπορεί να είναι επαυξημένα. «Υπάρχουν προβλεπτικά μοντέλα. Όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση», τόνισε.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Άνοιγε» τα οχήματα στο πάρκινγκ του Ρίου-Στη «φάκα» της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη «φάκα» των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπεσε ο άνδρας που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το μπαράζ διαρρήξεων και φθορών το τελευταίο δίμηνο σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Ο άνδρας εντοπίστηκε προχθές το βράδυ μετά από έρευνα και παρακολούθηση των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Λεύκας, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Η αρχή του τέλους για τη δράση του, ξεκίνησε όταν “χτύπησε” σε περίπου 10 αυτοκίνητα στο Νοσοκομείο του Ρίου προκαλώντας φθορές.

Στη συνέχεια, έφυγε από το Ρίο και ερχόμενος προς την Πάτρα έβαλε στο στόχαστρό του και άλλα αυτοκίνητα τα οποία προσπάθησε να διαρρήξει προκαλώντας τους υλικές ζημιές.

Στην Αστυνομία είχε σημάνει ήδη συναγερμός, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να τον παρακολουθούν μέχρι να τους δοθεί η κατάλληλη ευκαρία να τον συλλάβουν.
Όταν σταμάτησε στην περιοχή της Λεύκας, δίπλα στο ποτάμι, οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον συνέλαβαν μεταφέροντάς τον στο κρατητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για άνδρα γνωστό στις Διωκτικές Αρχές από την προηγούμενη δράση του, τον οποίο και αναζητούσαν τους τελευταίους δύο μήνες.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα