Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κεραυνοί» μετά τις πλημμύρες-Επίθεση στο Δήμο Πατρέων ο οποίος επιρρίπτει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην Πάτρα το απόγευμα της Δευτέρας εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή προκάλεσαν αντιπολιτευτικούς «κεραυνούς».

Αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια και καταστήματα, ενώ συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ «έτρεχαν και δεν έφθαναν» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν καθαρισμούς από φερτά υλικά και διανοίξεις για την εκροή των υδάτων στην πλατεία Ταμπαχάνων, στην Όθωνος Αμαλίας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ρήγα Φεραίου, στην Αθηνών, σε τμήμα της Ακτής Δυμαίων, στα Βραχνέικα, στην παραλιακή του Ρίου, στον Άγιο Βασίλειο και αλλού.
Στο Ρίο επιχείρησαν και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ για την αντιμετώπιση προβλήματος σε αγωγό, ενώ και χθες έγιναν καθαρισμοί και καθαρισμούς και διανοίξεις στα Σελά, στο Μοίρα κι αλλού.
Ωστόσο, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε η παράταξη «Ώρα Πατρών» εξαπέλυσε επίθεση στη δημοτική Αρχή λέγοντας πως «η φθινοπωρινή μπόρα πνίγει το success story Πελετίδη…», ενώ ο Δήμος ανταπάντησε αποδίδοντας τις ευθύνες στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων και στην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ
«Εμφανίστηκε ο αβανταδόρος των κυβερνήσεων, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποδώσει ευθύνες στον Δήμο. Επιτέλους, λίγη τσίπα! Η Πάτρα, όπως και οι άλλες περιοχές της Ελλάδας, πνίγονται από τις νεροποντές καίγονται από τις πυρκαγιές και κινδυνεύουν από τους σεισμούς, γιατί οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σε προτεραιότητα, έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι του Ρίου, του Ακταίου, του Αγίου Βασιλείου, των Αραχωβιτίκων, του Ψαθόπουργου, ακόμα περιμένουν τα αντιπλημμυρικά έργα -που διεκδίκησαν- και είχε εξαγγείλει από την αρχή της θητείας της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ: ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ Η ΕΥΘΥΝΗ
Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ρώρος από την πλευρά του σχολιάζοντας την απάντηση της δημοτικής Αρχής ανέφερε πως «για άλλη μία φορά αντί να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλειμματική και αδιέξοδη πολιτική της, η δημοτική αρχή κατά την προσφιλή της μέθοδο χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους εργαζόμενους, αποπροσανατολίζει μιλώντας για τις εργολαβίες του τρένου, (ενώ πνίγηκε όλη η Πάτρα) και καταγγέλλει τις κυβερνήσεις. Επειδή δεν γνωρίζετε την λέξη τσίπα, αντί να “ποιήσετε την νήσσαν” κ. Πελετίδη και προτιμήσατε να ξανα-κολυμπήσετε στα λασπόνερα της πολιτικής σας και μας καταγγέλλετε για τσίπα, όπως και το καλοκαίρι με τη λειψυδρία σε όλη την Πάτρα».
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ: ΝΑ ΟΧΥΡΩΘΕΙ Η ΠΟΛΗ
Εξ άλλου για τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας πήρε θέση και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας ζητώντας να οχυρωθεί η πόλη. Όπως επισημαίνει «η πόλη μας εδώ και μέρες περίμενε τον Ιανό και τελικά κατάφερε να γίνει Βενετία με ένα μπουρίνι μιας ώρας. Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν συνάδελφοι και συμπολίτες που μόνο από τύχη γλυτώσαμε τραυματισμούς και άλλα ευτράπελα. Δεκάδες επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης αλλά και στη περιφέρεια πλημμύρισαν, και έχασαν μέρος του εμπορεύματος τους. Αποδεικνύεται ότι παρά τις προειδοποιήσεις η πόλη είναι ανοχύρωτη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη και απλές καιρικές καταστάσεις.
Η Δημοτική αρχή και η Περιφέρεια πρέπει να μην μείνουν σε εξαγγελίες και να λάβουν άμεσα σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα. Η Δημοτική αρχή οφείλει να συνδράμει τους συναδέλφους που υπέστησαν ζημιές στα καταστήματα και εμπορεύματά τους».

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement