Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειστά και σήμερα τα Δικαστήρια-Ολοκληρώθηκε η απολύμανση και από αύριο ανοίγουν ξανά

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστά για δεύτερη μέρα παραμένουν σήμερα τα Δικαστήρια της Πάτρας, για προληπτικούς λόγους μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε μέλος της δικηγορικής οικογένειας της πόλης μας.

Η ανησυχία είναι έντονη στους δικαστικούς υπαλλήλους αλλά και στους δικηγόρους καθώς η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού είναι υψηλή πόσο μάλλον σε ένα κτίριο που συγχρωτίζεται μεγάλος αριθμός πολιτών σε καθημερινή βάση.
Χθες τα Δικαστήρια ήταν «νεκρά» και μόνο τα συνεργεία της απολύμανσης σε όλους τους χώρους βρέθηκαν στο κτίριο, το οποίο θα μείνει κλειστό και σήμερα, ενώ αύριο αναμένεται να ανοίξει ξανά και να υποδεχθεί υπαλλήλους, δικηγόρους και πολίτες.
Η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων θα συνοδευτεί με την τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στην πράξη της προϊσταμένης του Εφετείου Πατρών, προέδρου Εφετών Στεφανίας Καρατζά.
Ειδικότερα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους, η είσοδος θα γίνεται ενός ενός ατόμου και τηρουμένης της απόστασης του 1,5 μέτρου, θα υπάρχει αντισηπτικό υγρό στους διαδρόμους του κτιρίου, ενώ θα είναι περιορισμένος ο αριθμός ατόμων στις αίθουσες των συνεδριάσεων.
Ο δικηγόρος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ από τον ΕΟΔΥ έγινε ιχνηλάτηση των στενών επαφών. Πάντως, μέχρι χθες υπήρχε διάχυτη η αγωνία δικηγόρων και εργαζομένων στο κτίριο εφόσον από τον ΕΟΔΥ δεν είχαν δοθεί συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες.
Πολλοί, δε, ζητούν να υποβληθούν σε προληπτικά τεστ όλοι οι εργαζόμενοι στα Δικαστήρια από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Συναγερμός σήμανε και στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων καθώς το επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα συμμετείχε σε δίκη στα Καλάβρυτα λίγες ημέρες πριν διαγνωστεί θετικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, για προληπτικούς λόγους έγινε απολύμανση στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρυτων, το οποίο παραμένει κλειστό από χθες και για σήμερα.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement