Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η τηλεκπαίδευση δεν έκαμψε τις καταλήψεις- Ένταση χθες το πρωί έξω από Λύκειο της Πάτρας μεταξύ γονέων και καταληψιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με νέα της δήλωση για αποκλεισμό των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση επανήλθε χθες η Υπουργός Παιδείας, την ώρα που η εντολή να ξεκινήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως όσοι μαθητές φοιτούν σε σχολεία που παραμένουν κλειστά δεν φάνηκε τουλάχιστον χθες, να κάμπτει το κύμα των καταλήψεων και στην Αχαΐα.

Συγκεκριμένα χθες παρέμειναν κλειστά λόγω καταλήψεων 33 σχολεία στο Νομό, όσο και τις προηγούμενες ημέρες, ενώ λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων καθηγητών και μαθητών, σχεδόν σε κανένα από τα κλειστά σχολεία δεν ξεκίνησε τηλεκπαίδευση.

Μάλιστα, οι καθηγητές είχαν κηρύξει για χθες στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έγινε με τη συμμετοχή φοιτητών και μαθητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας. Ο Διευθυντής, Ανδρέας Ζέρβας είχε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, οι οποίοι επιμένουν στο αίτημά τους για κατάτμηση των πολυμελών τμημάτων καθώς και για την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

Πάντως από σήμερα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κα Κεραμέως έάν κάποιος παρεμποδίζει να γίνει μάθημα στο σχολείο δεν  μπορεί ταυτόχρονα να συμμετάσχει στην τηλεκπαίδευση.

«Ο κάθε Διευθυντής  έχει εικόνα των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, και παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου. Ο εκπαιδευτικός κάνει αποδεκτά τα παιδιά που δεν είναι στην κατάληψη. Οι μαθητές που είναι στην κατάληψη δεν μπορεί να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδεση. Κατανοώ  τις ανησυχίες και τους  προβληματισμούς, αλλά δεν νοείται  ο οποιοσδήποτε να παρεμποδίζει  την εκπαιδευτική διαδικασία. Οταν τα δημόσια σχολεία είναι κλειστά ποιος πλήττεται πρώτος; Ο πιο αδύναμος γιατί αυτός είναι που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε εξωσχολική εκπαίδευση. Η πράξη του να καταλαμβάνεις ένα δημόσιο κτήριο  είναι έκνομη ενέργεια», δήλωσε η Υπουργός.

Θυμίζουμε, ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών.

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ

Εξ άλλου, χθες προκλήθηκε ένταση έξω από Λύκειο της Πάτρας που τελεί υπό κατάληψη μεταξύ γονέων και μαθητών.

Γονείς ζητούσαν να ανοίξει το σχολείο, ενώ οι καταληψίες απαριθμούσαν τα αιτήματά τους. Μάλιστα προς στιγμής απειλήθηκε σύρραξη, η οποία τελικά αποφεύχθηκε χάρη στην επέμβαση των πιο ψύχραιμων. Το σχολείο πάντως δεν άνοιξε…

ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ: ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ;

Το θέμα των καταλήψεων επανήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο

επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος ρώτησε ευθέως τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη για το αν ο ίδιος είναι υπέρ ή κατά των σχολικών καταλήψεων, ανεξάρτητα από τα αιτήματα των μαθητών.

«Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος δεν απάντησε ευθέως, πετώντας για ακόμη μια φορά τη μπάλα στην εξέδρα, αποδεικνύοντας προφανώς ότι μάλλον είναι συνδιοργανωτής των καταλήψεων και… επαναστάτης κατά το δοκούν!

Και κάτι τελευταίο: Η παράταξή μας συνιστά στον κ. Δήμαρχο να παρακολουθεί την εξέλιξη των κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη μας, γιατί δυστυχώς βλέπουμε μια αυξητική πορεία και ενδεχομένως κάποια στιγμή και ο ίδιος να χρειαστεί να απολογηθεί…», δήλωσε ο κ. Παπαδημάτος.

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η «Κιβωτός» χρειάζεται είδη πρώτης ανάγκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Η Κιβωτός της Αγάπης» απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί ενόψει και των Χριστουγέννων να προσφέρει τρόφιμα στα 70 ανάπηρα παιδιά του Ιδρύματος ώστε να μην τους λείψει τίποτα.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες στα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:
ΤΡΟΦΙΜΑ
• ΓΆΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
• ΛΆΔΙ
• ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΨΙΜΟ
• ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
• ΡΥΖΙ, ΟΣΠΡΙΑ, ΖΑΧΑΡΗ
• ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ (ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ, ΑΝΘΟΣ ΟΡΥΖΗΣ)
• ΝΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ
• ΓΑΛΑ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
• ΠΑΝΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ No large & X-large
• ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (ΣΑΜΠΟΥΑΝ-ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ)
• ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ,ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ)
«Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με υγεία,υπομονή και υπευθυνότητα», αναφέρει στο κάλεσμά της η διοίκηση του Ιδρύματος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο “αεράτος” γιατρός που δεν φορούσε μάσκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο γιατρός, στον Τομέα που υπηρετεί, από την έναρξη της πανδημίας δεν φορούσε ποτέ μάσκα και κυκλοφορούσε «αεράτος» σε διαδρόμους και γραφεία, χωρίς να υπολογίζει όχι μόνο τους συναδέλφους του, αλλά και ασθενείς που εξέταζε.

Τώρα προσπαθεί να γίνει «τιμητής» των πάντων μετά την περιπέτεια που πέρασε, ενώ συνάδελφοι του, ετοιμάζονται να ξεσπάσουν εάν συνεχίσει τις «θεατρικές παραστάσεις»

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειτορία: Η ανακατασκευή της πλατείας και οι διαπληκτισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από το 2007 ξεκίνησαν στην Κλειτορία οι προσπάθειες ανακατασκευής της πλατείας.

Πέρασαν 13 χρόνια και τώρα που ξεκίνησαν τα έργα άρχισαν οι διαπληκτισμοί.

Ειδικότερα η μελέτη προβλέπει πίσω από το Ηρώον να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου με γκαζόν εμβαδού 36 τ.μ. Αυτό προφανώς ενοχλεί κάποιους που επικαλούνται ότι, αν κατασκευασθεί, δεν θα έχουν πρόσβαση στην πλατεία ορισμένα από τα καταστήματα.

Το χωριό είναι διχασμένο και το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή με το ερώτημα αν θα πρέπει να αλλάξει η μελέτη. Δήμαρχος, επικεφαλής παρατάξεων, που άλλωστε δεν κατάγονται από εκεί, απέφυγαν να πάρουν ουσιαστικά θέση, καθώς συνυπολογίζουν και το κόστος που θα έχει.

Βρέθηκε λοιπόν η λύση να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα σύσκεψη στην Κλειτορία με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων που κατάγονται από εκεί, των μελών του τοπικού συμβουλίου, του δημάρχου και επικεφαλής των παρατάξεων με την ελπίδα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Διαφορετικά το έργο κινδυνεύει να καθυστερήσει για μήνες ή και ακόμα να χαθεί!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα