Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η τηλεκπαίδευση δεν έκαμψε τις καταλήψεις- Ένταση χθες το πρωί έξω από Λύκειο της Πάτρας μεταξύ γονέων και καταληψιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με νέα της δήλωση για αποκλεισμό των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση επανήλθε χθες η Υπουργός Παιδείας, την ώρα που η εντολή να ξεκινήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως όσοι μαθητές φοιτούν σε σχολεία που παραμένουν κλειστά δεν φάνηκε τουλάχιστον χθες, να κάμπτει το κύμα των καταλήψεων και στην Αχαΐα.

Συγκεκριμένα χθες παρέμειναν κλειστά λόγω καταλήψεων 33 σχολεία στο Νομό, όσο και τις προηγούμενες ημέρες, ενώ λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων καθηγητών και μαθητών, σχεδόν σε κανένα από τα κλειστά σχολεία δεν ξεκίνησε τηλεκπαίδευση.

Μάλιστα, οι καθηγητές είχαν κηρύξει για χθες στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έγινε με τη συμμετοχή φοιτητών και μαθητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας. Ο Διευθυντής, Ανδρέας Ζέρβας είχε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, οι οποίοι επιμένουν στο αίτημά τους για κατάτμηση των πολυμελών τμημάτων καθώς και για την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

Πάντως από σήμερα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κα Κεραμέως έάν κάποιος παρεμποδίζει να γίνει μάθημα στο σχολείο δεν  μπορεί ταυτόχρονα να συμμετάσχει στην τηλεκπαίδευση.

«Ο κάθε Διευθυντής  έχει εικόνα των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, και παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου. Ο εκπαιδευτικός κάνει αποδεκτά τα παιδιά που δεν είναι στην κατάληψη. Οι μαθητές που είναι στην κατάληψη δεν μπορεί να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδεση. Κατανοώ  τις ανησυχίες και τους  προβληματισμούς, αλλά δεν νοείται  ο οποιοσδήποτε να παρεμποδίζει  την εκπαιδευτική διαδικασία. Οταν τα δημόσια σχολεία είναι κλειστά ποιος πλήττεται πρώτος; Ο πιο αδύναμος γιατί αυτός είναι που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε εξωσχολική εκπαίδευση. Η πράξη του να καταλαμβάνεις ένα δημόσιο κτήριο  είναι έκνομη ενέργεια», δήλωσε η Υπουργός.

Θυμίζουμε, ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών.

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ

Εξ άλλου, χθες προκλήθηκε ένταση έξω από Λύκειο της Πάτρας που τελεί υπό κατάληψη μεταξύ γονέων και μαθητών.

Γονείς ζητούσαν να ανοίξει το σχολείο, ενώ οι καταληψίες απαριθμούσαν τα αιτήματά τους. Μάλιστα προς στιγμής απειλήθηκε σύρραξη, η οποία τελικά αποφεύχθηκε χάρη στην επέμβαση των πιο ψύχραιμων. Το σχολείο πάντως δεν άνοιξε…

ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ: ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ;

Το θέμα των καταλήψεων επανήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο

επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος ρώτησε ευθέως τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη για το αν ο ίδιος είναι υπέρ ή κατά των σχολικών καταλήψεων, ανεξάρτητα από τα αιτήματα των μαθητών.

«Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος δεν απάντησε ευθέως, πετώντας για ακόμη μια φορά τη μπάλα στην εξέδρα, αποδεικνύοντας προφανώς ότι μάλλον είναι συνδιοργανωτής των καταλήψεων και… επαναστάτης κατά το δοκούν!

Και κάτι τελευταίο: Η παράταξή μας συνιστά στον κ. Δήμαρχο να παρακολουθεί την εξέλιξη των κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη μας, γιατί δυστυχώς βλέπουμε μια αυξητική πορεία και ενδεχομένως κάποια στιγμή και ο ίδιος να χρειαστεί να απολογηθεί…», δήλωσε ο κ. Παπαδημάτος.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement