Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Βουλή υιοθετεί την εκστρατεία «Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Αν δεν καταλάβουμε ότι το περιβάλλον το κρατάμε στα χέρια μας, δεν θα μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα υγιέστερο περιβάλλον στα παιδιά μας. Η Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά στηρίζει την οικολογική συνείδηση και κυρίως την οικολογική πρακτική» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος σήμερα στο γραφείο του τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε τον κ. Τασούλα στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης», μιας κοινής πρωτοβουλίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, προκειμένου η Βουλή να συμμετάσχει ως πρωτοπόρος στην εκστρατεία ενημέρωσης για την ανάγκη κατάργησης των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης. Μάλιστα, προσέφερε συμβολικά στον πρόεδρο της Βουλής ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο νερού και ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ, που θα διανεμηθούν και στις θυρίδες των βουλευτών.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαος Ταγαράς, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, και η εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ουσιαστική, γενναία παρέμβαση, η οποία, αν υιοθετηθεί στην πράξη από όλες και όλους, θα αλλάξει το τοπίο μέσα στο οποίο ζούμε και θα παύσει αυτή την επιδείνωση του περιβάλλοντος, την οποία βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή, με απίστευτες ποσότητες πλαστικών και άλλων μορφών μόλυνσης».

Ο κ. Τασούλας εξήρε τη σημασία της νομοθετικής πρωτοβουλίας που σχετίζεται με αυτές τις δράσεις, λέγοντας πως «παίρνουμε τέτοιες ευθύνες που μπορούν να αποδείξουν ότι μπορούμε από τώρα να βελτιώσουμε το περιβάλλον και να αποδείξουμε ότι το “όλοι μαζί μπορούμε”, δεν είναι μόνο εν σχέσει με αυτά τα αρνητικά που βλέπουμε στους δρόμους και τους βυθούς, αλλά είναι εν σχέσει με αυτά που θα πάψουμε σύντομα να βλέπουμε, οτιδήποτε δηλαδή συνιστά μόλυνση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Είναι μια εκστρατεία που προφανώς πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους και είναι άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία σας να ενημερώσετε εμπράκτως όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, που ελπίζω να πρωτοστατήσουν στη διάδοση αυτής της κοινωνικής ευθύνης».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στο «πράσινο νομοσχέδιο», που αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή, τονίζοντας πως «το νομοσχέδιο για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης είναι σε εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας, αλλά εμείς στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν το βλέπουμε ως μια υποχρέωσή μας απέναντι στις Βρυξέλλες, αλλά ως ένα χρέος μας απέναντι στο περιβάλλον.

Τα πλαστικά μιας χρήσης μολύνουν εξαιρετικά και ακόμη περισσότερο μολύνουν τις θάλασσες και τις ακτές μας. Επομένως, ακόμα κι αν δεν υπήρχε αυτή η κοινοτική οδηγία, θα έπρεπε να την εφεύρουμε. Προχωρούμε λοιπόν από τους πρώτους στην υιοθέτησή της, δίνουμε στην αγορά ένα σημαντικό περιθώριο χρόνου για να προσαρμοστεί και, από 3 Ιουλίου του 2021, όταν ο νόμος θα έχει περάσει από τη Βουλή, τα πλαστικά μιας χρήσης θα είναι παρελθόν».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαος Ταγαράς, επεσήμανε πως «πάνω από το 40% των θαλάσσιων απορριμμάτων που βλέπουμε στις ακτές μας είναι πλαστικά μιας χρήσης. Η πρωτοβουλία αυτή -τόνισε- εκτός από συμβολική είναι και άκρως ουσιαστική.  Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας και στην ευθύνη μας, για να προστατέψουμε το περιβάλλον».

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Εορτή της Πεντηκοστής-Πανηγυρίζουν οι Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών, Ζαρουχλεϊκων και Αλισσού

Δημοσιεύθηκε

στις

Την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας, την Πεντηκοστή ή της Αγίας Τριάδο τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πατρών όπου σήμερα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και ο εσπερινός της γονυκλισίας, το απόγευμα ο Επίσκοπος Κερνίτσης θα τελέσει εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, θα ακολουθήσει αγρυπνία από τις 10 μ.μ. έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Αύριο το πρωί την αρχιερατική θεία λειτουργία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ στις 7 το απόγευμα στον μεθεόρτιο εσπερινό θα βρίσκεται και πάλι ο κ. Χρύσανθος.

ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ

Επίσης με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων Πατρών. Σήμερα το πρωί, την θεία λειτουργία και την ακολουθία της γονυκλισίας θα τελέσει ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Στις 7: 30 μ.μ. τον εσπερινό θα τελέσει ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Αύριο το πρωί τη θεία λειτουργία και το κήρυγμα θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ενώ τον εσπερινό θα τελέσει ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Γηροκομειού, αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής. Παράλληλα, η ενορία σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι θα προχωρήσει σε εθελοντική αιμοδοσία για την συγκέντρωση φιαλών αίματος που είναι τόσο πολύτιμες για τις ζωές συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ

Παράλληλα εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αλισσού και το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά του εσπερινού της γονικλισίας και το απόγευμα στον εσπερινό θα παραστεί ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα ομιλήσει. Αύριο το πρωί, την πανηγυρική θεία λειτουργία θα τελέσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα ομιλήσει.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς μέχρι 25 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναφορικά με τις εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το σχολικό έτος 2021-2022 έγινε γνωστό πως,

1. Την 1η Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών μέσω μοριοδότησης η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου και αφορά νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
2. Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων θα συμμετέχει και φέτος στη δράση ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η φετινή Πρόσκληση με τα δικαιολογητικά και το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι η εγγραφή μέσω των voucher είναι εντελώς δωρεάν για τους ωφελούμενους.
Οι γονείς μπορούν να βρούνε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και τα προγράμματα με voucher σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στην ιστοσελίδα: www.kodip.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φούντωσε εν κινήσει φορτηγό στην Περιμετρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Φορτηγό έπιασε φωτιά την ώρα που ήταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα κατευθυνόταν προς την έξοδο του Γλαύκου για την Περιμετρική.

Σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα