Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος: Η πίεση στην Αττική είναι σε διασωληνωμένους και ΜΕΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτή την στιγμή, όπως είπε στην τηλεόραση του ANT1, είμαστε «σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού», ωστόσο επεσήμανε ότι το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ανάγκη για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο «η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ». «H κατάσταση είναι επιβαρυμένη στην Αττική καθώς υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα», ωστόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως είπε η εικόνα είμαι καλύτερη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο σημείο είναι να έχουμε τα διπλάσια από τα σημερινά κρούσματα ή πάνω από 1000 κάθε ημέρα». Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, η κατάσταση είναι σε σχετικά καλό επίπεδο, ενώ παρότρυνε τον κόσμο να εμβολιαστεί για την γρίπη.

 Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό ήταν δέκα. Τον Σεπτέμβριο ο αριθμός τους άγγιζε τους 40, την 1η Οκτωβρίου ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 89 και το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι 100 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ από τους διασωληνωμένους – 1.216 κρούσματα στην Αττική την τελευταία εβδομάδα
Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 100 για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που η Αττική μετρά πάνω από 1.200 κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα.

Στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε για πρώτη φορά σε τριψήφιο νούμερο.

 Σε ό,τι αφορά τους φόβους για μείωση άλλων χειρουργείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε πως «αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει μια στρατιά από ΜΕΘ. Όταν τα συστήματα πιέζονται πάρα πολύ πρέπει να γίνει κάποια υποχώρηση, η οποία θα είναι παροδική. Αν και εφόσον αυτό χρειαστεί, μπορούμε να πάμε κάποια χειρουργεία αργότερα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλίμα ψυχικής ανάτασης

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος μετά τις εργασίες καλλωπισμού και στολισμού του εξωτερικού χώρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών (κλαδέματα δένδρων, στολισμός με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο κ.ά.) που γίνονται στους εξωτερικούς χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, από συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου καθώς και από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημοτικής Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας».

Οι εργασίες, ως γνωστόν, ξεκίνησαν, ενόψει Χριστουγέννων, στις αρχές της εβδομάδας στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης (ΠΓΝΠ, «Άγιος Ανδρέας», Καραμανδάνειο) μετά από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με τις Διοικήσεις τους.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, είπε μεταξύ άλλων:

«Ζούμε, λόγω της πανδημίας του covid-19, μια μάχη και τα νοσοκομεία μας και οι εργαζόμενοι σε αυτά, είναι στην πρώτη γραμμή. Είμαστε εδώ σε συνεργασία με την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ψυχικής ανάτασης τις δύσκολες αυτές στιγμές για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να κάνουν τις εργασίες που είναι ανάγκη να γίνουν στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, ώστε η Διοίκηση του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι σε αυτό να ασχοληθούν απερίσπαστοι με την περίθαλψη των  ασθενών.

Δ. ΜΠΑΚΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ, κ. Δημήτριος  Μπάκος δήλωσε:  «Χρόνια πολλά σε όλους και περαστικά σε όσους έχουν νοσήσει και νοσηλεύονται. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Πατρέων για τις εργασίες που εκτελεί και για τον στολισμό των εξωτερικών χώρων του νοσοκομείου μας. Η εικόνα αυτή βοηθά στην ψυχολογία των ασθενών και του προσωπικού μας».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, Ανδρέας Αθανασόπουλος, που ήταν παρών στις εργασίες των συνεργείων, είπε: «Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στα όσα ζήτησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο ανταποκρίθηκαν με μεγάλη διάθεση αφού το θέμα αφορά όλους.

Μέσα σε τρεις ημέρες αλλάξαμε την εικόνα εδώ. Θα συνεχίσουμε και άλλες παρεμβάσεις στους χώρους που έχουμε συνεννοηθεί με την Διοίκηση».

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Ευάγγελος Κατσακούλης.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αιτίες των τροχαίων η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και η υπερβολική ταχύτητα»

Χρ. Ντεμίρης- Διοικητής Τροχαίας Πατρών στην «Γ»:

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και υπερβολική ταχύητα οι δύο βασικότερες αιτίες για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων στην Αχαΐα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Πατρών.

Η «Γ» μίλησε με τον διοικητή Τροχαίας Πατρών Χρήστο Ντεμίρη, ο οποίος καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τον ΚΟΚ, επισημαίνοντας τα εξής: «Καλούμε τους οδηγούς να επιδεικνύουν σωστή οδηγική συμπεριφορά και κατά τη διάρκεια του Lockdown. Από τα στοιχεία που έχει η υπηρεσία μας προκύπτει ότι ένας από τους λόγους που καταγράφονται τροχαία ατυχήματα σε περίοδο που ισχύει ο περιορισμός της κυκλοφορίας είναι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και η υπερβολική ταχύτητα από τους οδηγούς που κινούνται σε άδειους δρόμους. Πρόκειται για δύο επικίνδυνες παραβάσεις που προκαλούν τροχαία ατυχήματα και γι΄αυτό θα πρέπει οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί. Η Υπηρεσία μας πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους με περιπολικά και συμβατικά οχήματα καταγράφοντας τη συμπεριφορά των οδηγών και βεβαιώνοντας τις προβλεπόμενες παραβάσεις. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έσβησε το χαμόγελο της Ζωζώς Μητροπούλου

Η Πατρινή που «κατέκτησε» την Ρόδο με την ζωντάνια της

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα, αλλά και στην Ρόδο όπου ζούσε και εργαζόταν εδώ και χρόνια, η είδηση του θανάτου της Ζωζώς Μητροπούλου, η οποία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, έπειτα από σύντομη αλλά άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

H Zωζώ από την Πάτρα, αγάπησε τη Pόδο αλλά την αγάπησε κι εκείνη.  Ζούσε στο νησί από το 1990  και εργάστηκε στα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά πάντα με το χαμόγελο. Eκτοτε δεν έφυγε από τη Pόδο κι όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για το κορίτσι με το μεγάλο χαμόγελο και την χρυσή καρδιά.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η ζωή στάθηκε τόσο άδικη με την Zωζώ, η οποία πριν από τρεις εβδομάδες διαγνώστηκε με καρκίνο και εισήχθη για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Pόδου, όπου άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Eνας επίμονος βήχας, μια δυσκολία στην αναπνοή ήταν εκείνα τα ύποπτα σημάδια που ανησύχησαν τους φίλους της και την παρέπεμψαν να επισκεφθεί έναν γιατρό. Τα κακά νέα επιβεβαιώθηκαν πολύ σύντομα και η εισαγωγή της Ζωζώς στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη.

Nοσηλεύτηκε επί τρεις εβδομάδες και έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Λίγο πριν λάβει εξιτήριο, προκειμένου να μεταβεί στην οικογένειά της στην Πάτρα για να συνεχίσει την θεραπεία της, η καρδιά της την πρόδωσε, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν τον άνθρωπό τους τόσο αδόκητα.

Η κηδεία της Ζωζώς Mητροπούλου θα γίνει στην Πάτρα, σε στενό κύκλο λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα