Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μία ακόμη επιτυχής ανάβαση-Πατρινοί ορειβάτες στο Παναιτωλικό Όρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το περασμένο Σάββατο, με υπέροχο καιρό, τέσσερις Πατρινοί ορειβάτες και φίλοι, οι Ασημάκης Κων. Παπαδόπουλος, Ανδρέας Σταυρουλόπουλος, Γρηγόρης Κουβεριανός και Νίκος Κυριακόπουλος, αναχώρησαν από την Πάτρα με προορισμό το Παναιτωλικό με σκοπό την ανάβαση από τα Ανατολικά.

Όπως αναφέρει ο Ασημάκης Παπαδόπουλος «φτάνοντας στο χωριό Άνω Λαμπίρι, ακολουθήσαμε έναν χωματόδρομο που οδηγεί στις κορυφές του Παναιτωλικού. Πρώτος προορισμός η Κρημνίτσα, που αποτελείται από τρεις κορυφές με την ψηλότερη από τις τρεις να είναι 1.816 μέτρα. Το όνομα Κρημνίτσα δηλώνει πόσο απότομη είναι, γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή. Μία πεντάλεπτη στάση στα 1.816 μέτρα για κάποιες ανάσες, όπως λέγεται ορειβατικά, φωτογραφίες και μετά κάθοδος από Κρημνίτσα με στόχο την ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού που ονομάζεται Κατελάνος με ύψος 1.922 μέτρα.

Η κατάβαση από Κρημνίτσα σχετικά εύκολη, αλλά μετά αρχίζει η κοπιώδης νοτιοανατολική ανάβαση που πρέπει να καλύψουμε 300 μέτρα υψομετρικά. Κάνοντας αρκετές στάσεις για ανάσα, φτάνουμε τελικά στην κορυφή Κατελάνος. Λόγω της διαύγειας της ατμόσφαιρας, η θέα μας αντάμειψε με το παραπάνω. Γύρω μας αμέτρητες κορυφές, που ο χώρος δεν είναι αρκετός να τις αναφέρω. Από αυτήν την θέα ξεχωρίζει ο Αμβρακικός κόλπος, το φράγμα του Στράτου και οι εντυπωσιακές λίμνες Λυσιμαχία και Τριχωνίδα. Ειδικά η Τριχωνίδα ήταν τόσο ήρεμη που η επιφάνειά της είχε μετατραπεί σε καθρέπτη και επειδή η λίμνη βρίσκεται μεταξύ του ήλιου και  της κορυφής, δύο μικρά σύννεφα λόγω του ήλιου καθρεπτίζονταν στη λίμνη και φαίνονταν σαν να επέπλεαν στο νερό.                                                                                                                                                                                    Κάθοδος με βορειοδυτική κατεύθυνση από άλλο μονοπάτι από αυτό που ανεβήκαμε και το οποίο περνά από τους πρόποδες της Κρημνίτσας και είναι πλήρως σηματοδοτημένο με κόκκινο χρώμα.                                                                                                                                                             Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής ευχαριστημένοι για την επιτυχή ανάβαση και την ασφαλή επιστροφή».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έξυπνο» θερμόμετρο στα Δικαστήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εξασφάλισε τη δωρεάν παραχώρηση συσκευής ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος από την εταιρεία «METRICON Digital System», η οποία τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

Πρόκειται για μια «έξυπνη» συσκευή με χρήση αισθητήρων υπερύθρων, κατάλληλη ως μέτρο πρόληψης στην προσπάθεια αποτελεσματικού ελέγχου της διασποράς της νόσου covid -19, καθώς εντοπίζει έγκαιρα άτομα που βρίσκονται σε ενδεχόμενη εμπύρετη κατάσταση. Η συσκευή έχει κατασκευαστεί βάσει Διεθνών Προτύπων και κατά τις διαβεβαιώσεις της εταιρίας, πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας ενώ δεν εκπέμπει κανένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας, καθώς είναι ηλεκτρονική συσκευή «παθητικής λειτουργίας». Πλέον, δεν θα γίνεται η θερμομέτρηση από τους εθελοντές του ΕΕΣ Πάτρας αλλά μέσα από την έξυπνη συσκευή, στο πλαίσιο της θωράκισης του Δικαστικού Μεγάρου από την πανδημία.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O καιρός σήμερα (27/11)

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Πάτρα με την θερμοκρασία όμως να παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή αναμένεται να επικρατήσουν θερμοκρασίες από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διαφορετικές κατευθύνσεις με ένταση μέχρι 4 μποφόρ αρχικά, αλλά θα εξασθενήσουν το απόγευμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κανονικά η σχολική αργία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έφτασαν σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών, την προσεχή Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής του Άγιου Ανδρέα, δεν θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μαθήματα.

Η εκπαίδευση στην περιοχή μας θα διατηρήσει τη σχολική αργία παρά το γεγονός πως τα μαθήματα γίνονται μόνο εξ αποστάσεως.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα