Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μία ακόμη επιτυχής ανάβαση-Πατρινοί ορειβάτες στο Παναιτωλικό Όρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το περασμένο Σάββατο, με υπέροχο καιρό, τέσσερις Πατρινοί ορειβάτες και φίλοι, οι Ασημάκης Κων. Παπαδόπουλος, Ανδρέας Σταυρουλόπουλος, Γρηγόρης Κουβεριανός και Νίκος Κυριακόπουλος, αναχώρησαν από την Πάτρα με προορισμό το Παναιτωλικό με σκοπό την ανάβαση από τα Ανατολικά.

Όπως αναφέρει ο Ασημάκης Παπαδόπουλος «φτάνοντας στο χωριό Άνω Λαμπίρι, ακολουθήσαμε έναν χωματόδρομο που οδηγεί στις κορυφές του Παναιτωλικού. Πρώτος προορισμός η Κρημνίτσα, που αποτελείται από τρεις κορυφές με την ψηλότερη από τις τρεις να είναι 1.816 μέτρα. Το όνομα Κρημνίτσα δηλώνει πόσο απότομη είναι, γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή. Μία πεντάλεπτη στάση στα 1.816 μέτρα για κάποιες ανάσες, όπως λέγεται ορειβατικά, φωτογραφίες και μετά κάθοδος από Κρημνίτσα με στόχο την ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού που ονομάζεται Κατελάνος με ύψος 1.922 μέτρα.

Η κατάβαση από Κρημνίτσα σχετικά εύκολη, αλλά μετά αρχίζει η κοπιώδης νοτιοανατολική ανάβαση που πρέπει να καλύψουμε 300 μέτρα υψομετρικά. Κάνοντας αρκετές στάσεις για ανάσα, φτάνουμε τελικά στην κορυφή Κατελάνος. Λόγω της διαύγειας της ατμόσφαιρας, η θέα μας αντάμειψε με το παραπάνω. Γύρω μας αμέτρητες κορυφές, που ο χώρος δεν είναι αρκετός να τις αναφέρω. Από αυτήν την θέα ξεχωρίζει ο Αμβρακικός κόλπος, το φράγμα του Στράτου και οι εντυπωσιακές λίμνες Λυσιμαχία και Τριχωνίδα. Ειδικά η Τριχωνίδα ήταν τόσο ήρεμη που η επιφάνειά της είχε μετατραπεί σε καθρέπτη και επειδή η λίμνη βρίσκεται μεταξύ του ήλιου και  της κορυφής, δύο μικρά σύννεφα λόγω του ήλιου καθρεπτίζονταν στη λίμνη και φαίνονταν σαν να επέπλεαν στο νερό.                                                                                                                                                                                    Κάθοδος με βορειοδυτική κατεύθυνση από άλλο μονοπάτι από αυτό που ανεβήκαμε και το οποίο περνά από τους πρόποδες της Κρημνίτσας και είναι πλήρως σηματοδοτημένο με κόκκινο χρώμα.                                                                                                                                                             Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής ευχαριστημένοι για την επιτυχή ανάβαση και την ασφαλή επιστροφή».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το διαζύγιο γνωστού συμπολίτη και η εκδίκηση στην πρώην σύζυγο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη για τη συμπεριφορά συμπολίτη, ο οποίος αποφάσισε να πάρει διαζύγιο, αλλά ταυτόχρονα σχεδίασε να εκδικηθεί την πρώην γυναίκα του.

Παρά το γεγονός ότι έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, αυτός επέλεξε ως μέσο εκδίκησης να αφήσει την ίδια και τα παιδιά τους αρκετές ημέρες χωρίς ρεύμα, μη καταβάλλοντας το ποσό που αντιστοιχούσε για την εξόφληση του λογαριασμού.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Self tests στα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο Κοντοζαμάνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα των self tests.

«Η δράση αυτή είχε επιτυχία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για Δημόσιο, εργαζόμενους στην εστίαση και τους νέους, με εξαίρεση τα άτομα που είναι εμβολιασμένα. Χθες συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και τους ζητήσαμε να συνεχιστεί η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία το επόμενο δίμηνο προς τους συμπολίτες μας που προαναφέραμε».

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός είπε πως αναμένεται η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πως ελπίζει να απαντήσουν θετικά, ενώ έριξε τα… βέλη του σε δύο Συλλόγους Φαρμακοποιών που εξέδωσαν σήμερα ανακοινώσεις λέγοντας πως δεν θα συνεχίσουν την διάθεση των self tests.

Για την περιοχή της Αχαΐας, όπου ο τοπικός σύλλογος αποφάσισε την αναστολή, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να γίνει η διάθεση μέσω των σούπερ μάρκετ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

17 νέες περιπτώσεις του ιού εντοπίστηκαν στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει στα ίδια επίπεδα με χθες.

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα