Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δεκαεπτά φάκελοι κατατέθηκαν για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ακόμη βήμα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου έγινε με την κατάθεση των φακέλων στο πλαίσιο του μεγάλου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που προκήρυξε ο Δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Επιτροπή Κρίσης κατατέθηκαν 17 φάκελοι, οι οποίοι θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι 5 έως 8 καλύτερες μελέτες που σε δεύτερο στάδιο θα διαγωνιστούν σε πιο ολοκληρωμένα σχέδια, ώστε στη συνέχεια να αναδειχτεί ο πρώτος που θα αναλάβει και την τελική μελέτη της ανάπλασης.

Σε κάθε περίπτωση σκοπός είναι οι διαδικασίες να «τρέξουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου ο δήμος σύντομα να έχει στα «χέρια» του την ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ώστε να διεκδικήσει χρηματοδότηση των έργων από το νέο ΕΣΠΑ.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Χθες στην Αγορά Αργύρη έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κρίσης των Μελετών, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου «ο πατραϊκός λαός με πολύμορφες κινητοποιήσεις και ντε φάκτο παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στο θαλάσσιο μέτωπο με την δημιουργία του Νότιου Πάρκου, όπως είναι γνωστό υποχρέωσε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παραχωρήσει ολόκληρη την έκταση της παραλιακής ζώνης για 99 χρόνια στον δήμο. Αυτή η μεγάλη κατάκτηση αποσόβησε την επιχειρηματική εκμετάλλευση από το Υπερταμείο των δανειστών και του ΟΛΠΑ, ενός χώρου ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας στην ξεκούραση, στην αναψυχή, στον πολιτισμό και στην άθληση.

Ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός ευελπιστούμε να οδηγήσει σε ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα για κατασκευή μεγάλων νέων έργων που θα αποκαταστήσουν τον παραθαλάσσιο χαρακτήρα της Πάτρας.

Αφορά όλη την εκτεταμένη περιοχή μεταξύ του Νέου Λιμανιού και της οδού Κανελλοπούλου στην Αγυιά.

Βασικές παράμετροι του Διαγωνισμού είναι:

– Η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής.

– Η δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού.

– Να συνδεθεί ο πολεοδομικός ιστός με το υγρό στοιχείο.

Στόχος είναι να οδηγηθούμε σε οριστικές μελέτες ώστε εν συνεχεία να χρηματοδοτηθούν από προγράμματα (ΕΣΠΑ ή άλλα) τα έργα.

Στο παραθαλάσσιο μέτωπο σε παλαιότερο Σχεδιασμό είχαν θεσμοθετήσει για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων δόμηση 55.000 τ.μ. εμπορευματικού χαρακτήρα, σχεδιασμός που οδηγούσε σε οικοπεδοποίησή του.

Ο τωρινός Σχεδιασμός προκρίνει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες και τους επισκέπτες».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

900 τσάντες ανακύκλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, υλοποίησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση, με προβολές εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, φύλλα εργασίας, διανομή ενημερωτικού υλικού κ.α. στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος – «Δες το Σφαιρικά» στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερωτική προβολή παρουσίασης για την ανακύκλωση σε όλους τους μαθητές του τμήματος και έπειτα τον διαχωρισμό των παιδιών σε τρεις υποομάδες.
Σε αυτές τα παιδιά υπολόγιζαν μέσω ειδικών εντύπων το ανθρακικό και υδατικό αποτύπωμα καθώς και τις γνώσεις του μαθητή στην ανακύκλωση.
Μοιράσθηκαν 900 τσάντες ανακύκλωσης σε ισάριθμα παιδιά και καθηγητές που περιείχαν πολύ περισσότερα φυλλάδια με οδηγίες για την σωστή ανακύκλωση συσκευασιών.
Υπεύθυνος προγράμματος: Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος: ΠΕ Περιβαλλοντολόγος Εκπαιδευτές: Μπαουστάνου Βασιλική: ΠΕ Γεωτεχνικός/Γεωλόγος, Μυρσίνη Ζούρου: ΠΕ Περιβαλλοντολόγος, Σοφία Πράτσα: ΠΕ Χημικός Μηχανικός.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τιμούν τον ήρωα Γιαννιά-Σήμερα στις 11 το πρωί η εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύλων Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τα 200χρόνια από την Επανάσταση και σε ένδειξη φόρου τιμής στην μνήμη και την προσφορά του στο έθνος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων Πατρών και η Χορευτική Ομάδα «Οι Αετοί του Μοριά» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τιμούν σήμερα έναν μεγάλο αγωνιστή, τον Καπετάν Γιαννιά.

Στις 11 το πρωί, θα λάβει χώρα η εκδήλωση για τον Γιαννιά, στην ομώνυμη πλατεία (Άγιος Αθανάσιος, Μαρούδα), εκεί άφησε την τελευταία του πνοή και που σήμερα δεσπόζει το άγαλμά του.
Πρόκειται για μια εκδήλωση με έντονο χαρακτήρα καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές, «θα αποτελέσει όχι μόνο υποχρέωση μνήμης αλλά και συνειδησιακό ανάχωμα απέναντι στην ισοπεδωτική λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης».

«Σε όποιο μέρος της πατρίδας μας κι αν γυρίσεις τη μνήμη σε πληγώνει. Ο τόπος είναι διάσπαρτος από συντριμμένα μέλη ναών, αγαλμάτων και από οστά αγωνιστών. Ο αποκεφαλισμένος Ελληνικός Λαός, σπρωγμένος από το αλάθητο ένστικτό του με αφάνταστη υπομονή και επιμονή δούλευε σιωπηλά για τη μέρα που θα συνέτριβε τις αλυσίδες του. Τα θαρραλέα βλαστάρια του σκλαβωμένου γένους συνεχίζουν ακατάπαυστα το σκάλωμα τους προς τα βουνά της Ελλάδας.

Ένας ολιγάριθμος στρατός που οργανώνει, γυμνάζει και διευθύνει το λαϊκό ένστικτο, με πενιχρά μέσα, προετοιμάζει τη λευτεριά. Η κλεφτουριά διαμορφώνει την ιστορία και η αποφασιστική συμβολή σ’ αυτήν την προετοιμασία για το μεγάλο ξεσηκωμό, ξεκινά από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα», προσθέτουν, δίνοντας το στίγμα τους για την σημερινή εκδήλωση.

ΔΕΗΣΗ, ΟΜΙΛΙΕΣ, ΧΟΡΟΙ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τα εξής:
-Επιμνημόσυνη δέηση
-Κατάθεση στεφάνων
-Χαιρετισμοί
-Ομιλία κ. Βασίλη Κυριαζή
-Ομιλία κ. Ηλία Τουτούνη
-Παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα «Οι Αετοί του Μοριά» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων Πατρών (Μπεγουλάκι) -υπεύθυνη Κωνσταντίνα Ζάγκλα, θεατρικό δρώμενο (υπεύθυνος Γιώργος Λογαράς)
Συμμετέχουν, ο Σκοπευτικός Όμιλος Πάτρας και οι μουσικοί, Λύσανδρος Παναγόπουλος (τραγούδι- λαούτο), Κωνσταντίνος Τζανέτος (κλαρίνο), Βίκτωρ Τζανέτος (κρουστό)
-Απονομές
-Λήξη εκδήλωσης.
ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
Να σημειωθεί πως παράλληλα, λειτουργεί έκθεση όπλων του αγώνα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μύλων (Μπεγουλάκι) από τον Σκοπευτικό Όμιλο Πάτρας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Υπό διερεύνηση η αιτία θανάτου»-Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής για τον αιφνίδιο θάνατο της 56χρονης στα Καλάβρυτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν σχετίζεται –με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης- με τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο ξαφνικός θάνατος της 56χρονης γυναίκας, που συγκλονίζει από προχθές την περιοχή των Καλαβρύτων.

Αυτή είναι η εκτίμηση μετά από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες στη σορό της άτυχης γυναίκας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας.

Ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως «από τα πρώτα ευρήματα δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση είναι σε εξέλιξη και παραμένει υπό διερεύνηση η αιτία θανάτου».

Γ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΜΒΟΛΗ»

«Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε κανενός είδους εμβολή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον ιατροδικαστή Πατρών», δήλωσε στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους, καθώς το προχθεσινό περιστατικό του θανάτου της 56χρονης λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στον πληθυσμό.

Από τα πρώτα ευρήματα η αιτία θανάτου της 56χρονης είναι απροσδιόριστη και αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον υπάρξουν όλες οι απαντήσεις από τα εργαστήρια.

 

 

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα