Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμφανής αστυνόμευση στα πολυσύχναστα σημεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονη θα είναι εφεξής η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε πεζοδρόμους, πλατείες, σκάλες και σε άλλα σημεία που παρατηρείται συγχρωτισμός προκειμένου να «θωρακιστεί» η πατραϊκή κοινωνία από την επέλαση του κορωνοϊού.

Αυτήν την οδηγία έδωσε ο διευθυντής της Αστυνομίας Αχαΐας, ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών σε δημόσιους χώρους, χωρίς την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

Ο κ. Μιχαλόπουλος καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παρενέβη με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους κεντρικούς πεζοδρόμους και τις πλατείες, αλλά και στις Σκάλες Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Πατρέως, ζητώντας από τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να τηρούν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ

Εξάλλου, την παρέμβαση της Αστυνομίας είχε ζητήσει με προφορική της εντολή η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Κωσταντούλα Αθανασοπούλου από την περασμένη εβδομάδα δίνοντας έμφαση στα «επίμαχα» σημεία, όπως στις Σκάλες Αγίου Νικολάου και Γεροκωστοπούλου, ενώ από χθες ζήτησε να μπει στο «κάδρο» των ελέγχων και ο πεζοδρόμος της Ρήγα Φεραίου, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού. Παράλληλα, η κυρία Αθανασοπούλου καθημερινά ενημερώνεται από την Αστυνομία για τον αριθμό των ελέγχων αλλά και των παραβάσεων που καταγράφονται στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

ΕΞΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Προχθές Κυριακή στην Αχαΐα σε σύνολο 246 ελέγχων βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις, εκ των οποίων τρεις σε επιβάτες λεωφορείου, μια σε πεζό και δύο σε πελάτες καταστημάτων διότι δεν φορούσαν χρήση μάσκα και δεν τηρούσαν τις επιβαλλόμενες αποστάσεις.

Στην Δυτική Ελλάδα συνολικά καταγράφησαν επτά παραβάσεις, οι έξι στην Αχαΐα και μία στην Ηλεία, διότι εντοπίστηκε πελάτης σε λαϊκή αγορά χωρίς να φορά μάσκα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση από την αστυνομία προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μπούμε σε ειδικό καθεστώς που θα επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ένας στους τρεις έχει εμβολιαστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) 95.794 πολίτες στην Αχαΐα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις πολίτες στο νομό έχουν κάνει το εμβόλιο (τουλάχιστον την πρώτη δόση), ενώ και τις δύο δόσεις έχουν κάνει περισσότεροι από 30.000 πολίτες. Δηλαδή, πλήρης εμβολιασμός για ποσοστό 10% του πληθυσμού της Αχαίας και μερικός εμβολιασμός για το 33%.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η πανδημία απλά… κουκούλωσε για λίγο το πρόβλημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Είναι αλήθεια ότι το άνοιγμα της αγοράς, των σχολείων, κλπ, αύξησε κατά πολύ την κινητικότητα και το αποτέλεσμα είναι, η Πάτρα να έχει επιστρέψει σε καθημερινότητα… μποτιλιρισμάτων, διπλοπαρκαρισμάτων και γενικότερα, παράνομων σταθμεύσεων.

 

Έτσι και η αστυνομία, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, προχωράει πλέον στην επιβολή προστίμων ή και αφαίρεσης πινακίδων. Η ανάγκη να υπάρξει ένα νέο κυκλοφοριακό σχέδιο στην Πάτρα καθώς και περισσοτέρων χώρων στάθμευσης δεν… εξαφανίστηκε λόγω της πανδημίας. Απλά «κουκουλώθηκε» για λίγο. Και επανέρχεται…

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έλεγχοι από κλιμάκια στην περιοχή των ΤΕΙ για τήρηση μέτρων στην εστίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ελέγχους πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια του ΕΟΔΥ και η Αστυνομία στην περιοχή των ΤΕΙ.

Οι αστυνομικοί και άνθρωποι του ΕΟΔΥ βρίσκονται στα ΤΕΙ και κάνουν ελέγχους στα μαγαζιά εστίασης για την τήρηση των μέτρων.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκαν οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και η χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα