Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμφανής αστυνόμευση στα πολυσύχναστα σημεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονη θα είναι εφεξής η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε πεζοδρόμους, πλατείες, σκάλες και σε άλλα σημεία που παρατηρείται συγχρωτισμός προκειμένου να «θωρακιστεί» η πατραϊκή κοινωνία από την επέλαση του κορωνοϊού.

Αυτήν την οδηγία έδωσε ο διευθυντής της Αστυνομίας Αχαΐας, ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών σε δημόσιους χώρους, χωρίς την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

Ο κ. Μιχαλόπουλος καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παρενέβη με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους κεντρικούς πεζοδρόμους και τις πλατείες, αλλά και στις Σκάλες Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Πατρέως, ζητώντας από τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να τηρούν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ

Εξάλλου, την παρέμβαση της Αστυνομίας είχε ζητήσει με προφορική της εντολή η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Κωσταντούλα Αθανασοπούλου από την περασμένη εβδομάδα δίνοντας έμφαση στα «επίμαχα» σημεία, όπως στις Σκάλες Αγίου Νικολάου και Γεροκωστοπούλου, ενώ από χθες ζήτησε να μπει στο «κάδρο» των ελέγχων και ο πεζοδρόμος της Ρήγα Φεραίου, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού. Παράλληλα, η κυρία Αθανασοπούλου καθημερινά ενημερώνεται από την Αστυνομία για τον αριθμό των ελέγχων αλλά και των παραβάσεων που καταγράφονται στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

ΕΞΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Προχθές Κυριακή στην Αχαΐα σε σύνολο 246 ελέγχων βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις, εκ των οποίων τρεις σε επιβάτες λεωφορείου, μια σε πεζό και δύο σε πελάτες καταστημάτων διότι δεν φορούσαν χρήση μάσκα και δεν τηρούσαν τις επιβαλλόμενες αποστάσεις.

Στην Δυτική Ελλάδα συνολικά καταγράφησαν επτά παραβάσεις, οι έξι στην Αχαΐα και μία στην Ηλεία, διότι εντοπίστηκε πελάτης σε λαϊκή αγορά χωρίς να φορά μάσκα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση από την αστυνομία προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μπούμε σε ειδικό καθεστώς που θα επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό την Πέμπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι πελάτες σουπερ-μάρκετ και η κίνηση ανθρωπιάς προς νεαρό συμπολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεαρός συνελήφθη από υπάλληλο σούπερ-μάρκετ να έχει ανοίξει μια κονσέρβα και να την τρώει διασχίζοντας το κατάστημα!

Οδηγήθηκε στον ημιώροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του διευθυντή, όμως μαζί ανέβηκαν και δύο πελάτες που είχαν αντιληφθεί το περιστατικό.

Προθυμοποιήθηκαν, πλήρωσαν την αξία της κονσέρβας και κατεβαίνοντας γέμισαν ένα καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης που τα πρόσφεραν στον 23χρονο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 25 η Νοεμβρίου.

Η έμφυλη βία ενέχει ποικίλες διαστάσεις όπως η ενδοοικογενειακή, ο βιασμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση, η άρνηση πόρων και ευκαιριών, ο εξαναγκαστικός γάμος, η παράνομη διακίνηση με σκοπό τη σεξουαλική ή οικονομική εκμετάλλευση γνωστή ως trafficking, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων και η μη εμφανής παρακολούθηση ή παρενόχληση (stalking). Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται συνεχώς σε όλη την υφήλιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε όλοι, από τους θεσμικούς φορείς έως τους πολίτες, να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της ορατής-καταγεγραμμένης, αλλά και της αόρατης βίας κατά των γυναικών. Δεν πρέπει να την προσπερνάμε όταν τη συναντάμε δίπλα μας!

Η ενδοοικογενειακή βία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική υπόθεση, αλλά ως
ένα κοινωνικό ζήτημα με αρνητικές συνέπειες, τόσο για το ίδιο το θύμα (σωματικές,
ψυχολογικές, κ.ο.κ.), όσο και συνολικά για την κοινωνία».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα