Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Καλές εμφανίσεις από τον ΙΟΠ στην Καλαμαριά

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς, τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ, όπως έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ. Ο ΙΟ συμμετείχε με τρεις αθλητές.
Στα αγόρια έτρεξαν 100 σκάφη και στα κορίτσια 60. Έγιναν 7 συναρπαστικές ιστιοδρομίες και ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Η ανακοίνωση του ΙΟΠ αναφέρει: «Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών συμμετείχε με τρεις αθλητές υπό την επίβλεψη της προπονήτριάς μας, Δήμητρας Αρβανίτη.
Ο Νικόλαος Γεωργόπουλος κατέκτησε την 25η θέση στη γενική κατηγορία και την 1η θέση από τους αθλητές που συμμετείχαν από την Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδας.
Ο Διαγόρας Γκόφας κατέλαβε την 51η θέση και ο Μάριος Γεωργόπουλος την 60ή θέση. Στην αποστολή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών ενσωματώθηκαν και αθλητές-αθλήτριες από Ομίλους της Νοτίου Ελλάδας.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους στους αγώνες και στους προπονητές τους, Δήμητρα Αρβανίτη και Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου για την προετοιμασία των παιδιών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας, τη μεγάλη πατρινή εταιρεία Super Cargo για τη στήριξή της στους αθλητές μας».

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Νίκο Μπαλάση

Δημοσιεύθηκε

στις

Αν και οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές για τον ελληνικό αθλητισμό λόγω covid-19, όμως η Πάτρα έχει να καυχιέται για το γεγονός πως διαθέτει ένα γήπεδο στολίδι, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του στίβου το 2021.

Ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ γνωστοποίησε το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς όπου έχει συμπεριληφθεί το μίτινγκ «Τοφάλεια», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει την πλειοψηφία κορυφαίων αθλητών και φέτος έχει προγραμματισθεί για τις 19 Μαΐου ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας. Ειδικά αυτή τη φορά αναμένεται να συγκεντρώσει την ελίτ των Ελλήνων αθλητών, μιας και το 2021 είναι ολυμπιακή χρονιά. Πάντως ο ανοικτός στίβος θα ανοίξει την αυλαία την Κυριακή 11 Απριλίου, οπότε έχει προγραμματισθεί το καθιερωμένο «Patras Race Walking Festival» που αποτελεί έναν ακόμη θεσμό για τους βαδιστές που δίνουν το “παρών” στην διοργάνωση που διεξάγεται μέσα στην πόλη.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ορίστηκε για τις 13-14 Φεβρουαρίου και θα φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ, ενώ του ανοιχτού για τις 5-6 Ιουνίου, ενώ δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση για το στάδιο διεξαγωγής. Το Παμπελοποννησιακό, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες του ΣΕΓΑΣ, μπορεί να φιλοξενήσει άρτια την διοργάνωση, καθώς πέρσι παρά την απουσία του κόσμου όλα είχαν λειτουργήσει ιδανικά και είχαν δοθεί συγχαρητήρια για την ορθή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τη φετινή χρονιά θα κριθεί και ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. και πρωταθλητής του μήκους, Νίκος Μπαλάσης, που διαδέχθηκε τον ισόβιο πρόεδρο Ευάγγελο Τζελάτη, με τον οποίο είχαμε μια πρώτη κουβέντα. Στην ερώτησή μας για τους άμεσους στόχους επισήμανε: “Αναλαμβάνουμε σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να επιλύσουμε το κάθε θέμα. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή τη φορά ο στίβος στο μεγαλύτερο μερίδιο αθλητών και αθλητριών δεν επλήγη από το lockdown. Σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και τη δική μας καθημερινή παρουσία δίνουμε την δυνατότητα σε περισσότερους από 180 αθλητές σε Παμπελοποννησιακό (Κεντρικό-Βοηθητικό) και Προπονητήριο Λαδόπουλου πάνω από 12 ετών και διαθέτουν αθλητικό δελτίο να προπονούνται. Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθει η χρυσή τομή τόσο για τους αθλητές των Ακαδημιών όσο και για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών που δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να προπονηθούν”.

Για τα “Τοφάλεια” επισημαίνει: «Με δεδομένο ότι και το 2021 αποτελεί ολυμπιακή χρονιά, πιστεύουμε ότι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα βρεθούν και πάλι στην Πάτρα κορυφαίοι αθλητές και αθλητριες όπως συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια. Το μίτινγκ “Τοφάλεια” έχει καθιερωθεί στον κλασικό αθλητισμό. Οι αγώνες αποτελούν ένα σημαντικό εφαλτήριο όλα αυτά τα χρόνια για τους ταλαντούχους Πατρινούς αθλητές ώστε να κάνουν ένα σημαντικό τεστ πριν από την διεξαγωγή των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων”.
Για το ποια είναι τα σημεία αιχμής της προσπάθειας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. τόνισε: «Το μεγάλο ατού είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο με 9 διαδρομές και φιλοξενία της πλειοψηφίας των αγωνισμάτων που συνεχώς βελτιώνεται και θεωρείται από τα πιο άρτια στον ελληνικό χώρο, όπου κάθε χρόνο οι βελτιώσεις είναι «ορατές». Πάντως ένα από τα επιπλέον ατού είναι η παρουσία των κριτών που λαμβάνουν κάθε χρόνο ειδικές αναφορές από κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες».
Πρέπει να επισημάνουμε ότι στο Παμπελοποννησιακό λόγω της αρτιότητας των εγκαταστάσεων θα φιλοξενηθούν κάποια Πανελλήνια πρωταθλήματα με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

«Διαδικτυακά μαθήματα» στην Αμυνα Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δεδομένη την ενασχόληση των μαθητών-αθλητών με το διαδίκτυο λόγω της πανδημίας ο προπονητής της Άμυνας Πατρών Μάριος Καπερώνης καθιέρωσε και διαδικτυακά μαθήματα Πυγμαχίας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, τα οποία έχουν διάρκεια μια ώρα και συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι αθλητές του συλλόγου.

Ο προπονητής της Άμυνας επισημαίνει: «Ήταν μια επιβεβλημένη απόφαση που μας δίνει την ευκαιρία να μη χάσουμε την επαφή μεταξύ μας και να είμαστε πιο έτοιμοι όταν δοθεί η άδεια για να επιστρέψουμε στις προπονήσεις στο γυμναστήριο. Είναι μια ψυχολογική τόνωση για τους αθλητές, κάνοντας δουλειά μέσα από το σπίτι». Η Πυγμαχία βίωσε την πιο μεγάλη καραντίνα μιας και οι περισσότεροι αθλητές έχουν πλέον από ένα χρόνο να δώσουν αγώνα σπάρινγκ.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Αν. Κωνσταντακόπουλος: «Δεν βλέπω να επιστρέφουμε σύντομα, προέχει η δημόσια υγεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεύτερη εβδομάδα απραξίας, συμπλήρωσε χθες η ανδρική ομάδα πόλο του ΝΟΠ η οποία αναγκαστικά μένει στον «πάγο» λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για τον αθλητισμό λόγω του covid-19.

Όλες αυτές τις μέρες οι παίκτες κάνουν ατομικό πρόγραμμα με οδηγίες που έχουν πάρει από το τεχνικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να κρατηθούν σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση μέχρι την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις.
«Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα που έχουμε μείνει εκτός πισίνας είναι δύσκολο και αναγκαζόμαστε να προπονούμαστε είτε ατομικά σπίτι μας, είτε σε υπαίθριο χώρο» σχολίασε ο φουνταριστός του ΝΟΠ Αναστάσης Κωνσταντακόπουλος ο οποίος πρόσθεσε: «Από την άλλη όμως κατανοούμε τα δεδομένα που έχουν προκύψει γενικότερα και αναμφίβολα αυτήν τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε σύμμαχοι στην όλη προσπάθεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό είναι το 2ο lock down και έχουμε μείνει εκτός δράσης από τον περασμένο Μάρτιο και είναι κρίμα γιατί τη στιγμή της διακοπής είχαμε αρχίσει να βρίσκουμε ρυθμό».
Ο έμπειρος παίκτης έκανε και την εκτίμηση του για το πότε βλέπει η πολιτεία να ανάβει «πράσινο» φως για επιστροφή στη δράση…
«Με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις για τον ιό, δεν πιστεύω πως θα ανοίξουμε σύντομα ωστόσο δεν έχουμε άλλη επιλογή και θα περιμένουμε τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης με την ευχή να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα υγιείς στις πισίνες» υπογράμμισε ο Αναστάσης Κωνσταντακόπουλος.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα