Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο διασωληνωμένοι σε ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα»- 16 στις κλινικές Covid-19

Τέσσερα νέα κρούσματα

Published

on

Τέσσερις συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων δύο είναι διασωληνωμένοι και δίνουν «μάχη» με τον κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Πάτρας, όπου συνολικά νοσηλεύονται δεκαοκτώ επιβεβαιωμένα περιστατικά με λοίμωξη Covid -19.

Tις τελευταίες ημέρες η πίεση προς το υγιεινομικό σύστημα της περιοχής μας πιέζεται καθώς έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για νοσηλεία, ενώ χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα στο νομό Αχαΐας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 16ασθενείς, εκ των οποίων οι τρεις στην ΜΕΘ Covid -19 (ένας διασωληνωμένος και δύο με μάσκα) και οι υπόλοιποι 13 στην Οφθαλμολογική Κλινική. Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ εμπύρετο περιστατικό από το Νοσοκομείο Πύργου.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας» παρέμεινε μέχρι χθες ένα άτομο διασωληνωμένο στην ΜΕΘ Covid-19, ενώ ένας ακόμη θετικός ασθενής στην Κλινική Κορωνοϊού όπου βρίσκεται υπό την παρακολούθηση των γιατρών.
Πάντως, αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα εντοπίστηκαν δύο νέα θετικά κρούσματα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα αφορά άτομο που κάνει πρακτική άσκηση στο εν λόγω ίδρυμα και το άλλο που υπηρετεί κανονικά. Ιδιες πηγές αναφέρουν πως έχουν γίνει ιχνηλατήσεις των στενών επαφών τους και αναμένεται η διενέργεια τεστ μεταξύ 5ης και 7ης ημέρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement