Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Απίστευτη μετά θάνατον περιπέτεια για 59χρονη από την Ηλεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Απίστευτη περιπέτεια μετά θάνατον για 59χρονη από την Ηλεία.

Το περιστατικό συνέβη, όταν η άτυχη γυναίκα υπέκυψε στο Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου είχε μεταφερθεί από τους οικείους της. Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε το σίριαλ, που αναδεικνύει κι άλλες παθογένειες σε ό,τι αφορά τους ελέγχους.

Κανένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηλείας δεν αναλάμβανε τη διενέργεια νεκροψίας, για να διαπιστωθεί εάν η γυναίκα είχε νοσήσει από κορωνοϊό. Όλοι όσοι στους οποίους απευθύνθηκαν συγγενικά της πρόσωπα ήσαν αναρμόδιοι.

Η σορός ήταν σε νεκροφόρα γραφείου τελετών από την Πάτρα και έκανε βόλτες μεταξύ Αρχαίας Ολυμπίας και Αμαλιάδας πάνω από 4 ώρες, μέχρι να βρεθεί λύση. Τελικά αργά το απόγευμα της Δευτέρας η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του ΠΓΝΠ, μετά από εντολή της Αστυνομίας, προκειμένου να μπει σε ψυγείο, γιατί υπήρχαν πολλαπλοί κίνδυνοι, και εν συνεχεία να γίνει η νεκροψία, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Να πάμε από αύριο σε lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκληρό lockdown όπως αυτό του περασμένου Μαρτίου προτείνει μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης μετά την έκρηξη των κρουσμάτων την Τρίτη όπου ανακοινώθηκαν 2.353 νέα κρούσματα στηρίζει την υιοθέτηση ενός σκληρόυ και σοβαρού lockdown όπως τον Μάρτιο του 2020 που θα διαρκέσει περισσότερες από δυο εβδομάδες.

«Ή θα το κάνουμε σοβαρά, ένα ολικό lockdown και θα το εφαρμόσουμε σοβαρά, ή πραγματικά θα πρέπει να ανοίξουμε και εκεί πια να λειτουργήσουμε με όσο δυνατόν καλύτερους τρόμους ασφάλειας μπορούμε» επισήμανε.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτό που η χώρα έβαλε ως στόχο από την αρχή και αρά και να πάμε σε ένα αυστηρότερο αλλά σοβαρότερο lockdown».

«Στην πράξη δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σαρηγιάννης, ενώ αναγνώρισε την κούραση των πολιτών που οδηγεί σε αγανάκτηση.

«Αν μιλάμε για άνοιγμα στις 16 λιανεμπορίου, σχολείων, για μια επαναφορά σε έναν βαθμό κανονικότητας, προφανώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρξει η θετική επίπτωση των εμβολίων, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη. Ήταν προβλέψιμα δύσκολη αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα».

«Για εμένα θα πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο για περισσότερο από δύο βδομάδες. Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο βδομάδες. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση είναι δύσκολη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.newsit.gr

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καταγγελία πολιτών: Αδιαφορεί ο Δήμος για το Δασύλλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγες ημέρες μετά την κατολίσθηση στο Δασύλλιο, που προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή της περιοχής, ένα ακόμη θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, γραπτές και προφορικές, στις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.

Αφορά την κοπή ή τον περιορισμό δένδρων από την περιοχή του Δασυλλίου, τα οποία-σύμφωνα με καταγγελίες- υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Μαινάλου, έχει διαμορφωθεί οικόπεδο, στο οποίο σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους, συμπολίτες, ενώ υπάρχουν και σπίτια, στα οποία διαμένουν οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Από τις 12 Δεκεμβρίου του 2020, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έχει ενημερωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα για το θέμα αυτό, απάντησε… ότι πήρε το μήνυμα, αλλά έκτοτε, ουδέν νεότερο.

Οι καταγγέλλοντες επανήλθαν με δεύτερο ηλεκτρονικό μήνυμα, γεγονός που προκάλεσε την επίσκεψη δυο δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι έκαναν αυτοψία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών για το χρονοδιάγραμμα, που πρέπει να ακολουθηθεί, ήσαν ασαφείς, επικαλούμενοι την αδυναμία των μηχανημάτων να προσεγγίσουν το χώρο κ.α.

Το αίτημα παραμένει σε εκκρεμότητα και οι καταγγέλλοντες (τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση της «Γ»), ζητούν από το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, να παρέμβει πριν είναι αργά. Μάλιστα ένας από τους συμπολίτες, είχε θέσει το ζήτημα στον ίδιο τον κ. Πελετίδη, αλλά-όπως αναφέρει- η απάντηση του Δημάρχου, ήταν εξόχως πολιτική: «Θα το δούμε το θέμα και θα το ρυθμίσουμε…»

«Πληρώνουμε κανονικά δημοτικά τέλη, όπως πληρώνουν όλοι οι συμπολίτες, είτε διαμένουν στην πλατεία Γεωργίου, είτε σε κάποια άλλη συνοικία και δεν μπορούμε να αντιμετωπιζόμαστε, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας», λένε.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακινόσογλου: «Σε απόλυτη ετοιμότητα το ΠΓΝΠ να αυξήσει τις κλίνες Covid αν χρειαστεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Η πανδημία είναι προφανές ότι δεν εμφανίζει σημεία ανάκαμψης αντιθέτως φαίνεται να παρουσιάζει σημάδια ενδημικότητας. Αμείωτη παραμένει η συρροή στα Νοσοκομεία.

Ποιο το αποτύπωμα της πανδημίας σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, τον βαθμό της πίεσης που ασκείται στο Σύστημα Υγείας και τις επιπτώσεις λόγω αύξησης των συρροών των νοσούντων στη λειτουργία του ΠΓΝΠ. Στα ερωτήματα της «Γ» απαντά η επικ. Καθηγήτρια Παθολογίας, λοιμωξιολόγος, υπεύθυνη της 1ης κλινικής Covid-19 Καρολίνα Ακινόσογλου. Με επίκεντρο των θέσεων της ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση η οποία έπεται, η κα Ακινόσογλου δηλώνει ότι η επαναξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει μετά την πάροδο 15 ημερών. «Το ΠΓΝΠ» δηλώνει «λειτουργεί άψογα. Η κατάσταση όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των αθρόων εισαγωγών. Έχει αποφασισθεί η προσωρινή αναστολή των τακτικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων. Βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει για τις επείγουσες καταστάσεις. Οι χημειοθεραπείες γίνονται κανονικά, σαφώς απρόσκοπτη η λειτουργία του ογκολογικού, αιματολογικού και της μονάδας των αιμοκαθαρόμενων. Με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής καμπύλης και κυρίως του αριθμού των νοσηλειών στο ΠΓΝΠ, θα επανεξεταστεί μετά από 15 μέρες η κατάσταση ώστε να αποφασισθεί η λειτουργία ή μη λειτουργεία, κάτι που απευχόμαστε, των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων».

Η κα Ακινόσογλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των κλινών covid-19 αν στην απευκταία περίπτωση κριθεί αναγκαίο. «Προς το παρόν λειτουργούν τρεις κλινικές covid-19 και τρεις ΜΕΘ. Αν χρειαστεί το ΠΓΝΠ βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αυξηθούν οι κλίνες».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα