Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο διασωληνωμένοι και 17 σε Κλινικές σε ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και στην Δυτική Ελλάδα γεγονός που εντείνει την ανησυχία των πολιτών.

Στην Αχαΐα καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα, 4 στην Αιτωλοακαρνανία αλλά εκτοξεύθηκαν στην  Ηλεία, εφόσον έφθασαν τα 9!

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 17 ασθενείς με Covid 19, εκ των οποίων οι 15 στην Κλινική Κορωνοϊού και οι άλλοι δύο στην Εντατική, αλλά μόνο ο ένας είναι διασωληνωμένος. Δύο ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας», ένας διασωληνωμένος στην ΜΕΘ και ένας στην Κλινική.

Η πίεση που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα σταδιακά μεγαλώνει, γεγονός που θέτει σε εγρήγορση τον υγειονομικό κρατικό μηχανισμό προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για νοσηλεία. Χθες το πρωί συνεδρίασε η Επιτροπή Covid 19 στο ΠΓΝΠ, στην οποία πρόεδρος είναι ο υποδιοικητής Δημήτριος Μπάκος, παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, όπου επικαιροποιήθηκαν οι αποφάσεις σε περίπτωση που οι ανάγκες για νοσηλεία αυξηθούν.

ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πάντως, τα κρούσματα στην κοινότητα αυξάνονται και ανησυχία έχει προκαλέσει το επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα σε αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ήταν εκτός της υπηρεσίας τρεις μέρες πριν και μετά από το τεστ που υπεβλήθη παραμένει σε καραντίνα. Η Αστυνομία αναμένει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για το εάν θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί για να διενεργήσει τεστ στο προσωπικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα (τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο) και που έθεσε προληπτική καραντίνα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και στενούς του συνεργάτες.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ RAPID TΕΣΤ

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διενεργηθούν στην Πάτρα τα rappid τεστ που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε ανοικτούς δημόσιους χώρους με στόχο την προστασία των πολιτών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κατέληξε ανήμερα της εορτής της η 45χρονη Κατερίνα Παγουλάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της  Πάτρας ο θάνατος της 45χρονης Κατερίνας Παγουλάτου ανήμερα της ονομαστικής της εορτής.

Η 45χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μεταβεί χθες Τετάρτη στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” για εξετάσεις, όταν ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέληξε.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φορτηγάκι “έπεσε” σε ταξί στην Πατρών- Καλαβρύτων στο ύψος της Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Απίστευτο τροχαίο με το καλημέρα στην Πατρών- Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, στο ύψος της Καλλιθέας.

Ταξί είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου στο ρεύμα προς Πάτρα όταν φορτηγάκι “έπεσε” από πίσω. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά στο χέρι ο οδηγός του ταξί.

Και στα δύο οχήματα προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα φέσια «πνίγουν» την ΔΕΥΑΔ

Τρεις στους τέσσερις λογαριασμούς νερού δεν πληρώνονται- Δραματική έκκληση Μυλωνά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η ΔΕΥΑΔ καθώς τρεις στους τέσσερις καταναλωτές δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού. Τα ταμεία είναι άδεια, ενώ την ίδια προμηθευτές, ΔΕΗ και μισθωμένες γεωτρήσεις είναι αδύνατον να πληρωθούν με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος ολόκληρα χωριά να μείνουν χωρίς νερό.

Λόγω αυτής της κατάστασης, ο Δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς από κοινού με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Αθ. Πουλίδα απευθύνουν δραματική έκκληση μέσω επιστολής τους η οποία θα συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς του νερού που στέλνονται αυτές τις ημέρες.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη,

Στις αρχές του χρόνου σας ενημερώσαμε με επιστολή μας για την κατάσταση της ΔΕΥΑΔ και τα μέτρα που είχαμε σχεδιάσει και εφαρμόσαμε εστιάζοντας σε τρεις κύριους στόχους. Να έχουμε νερό στα σπίτια μας, να ελέγξουμε την ποιότητα του νερού και να συμμαζέψουμε τα οικονομικά της ΔΕΥΑΔ σε ένα περιβάλλον διαφάνειας!

Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με σκληρό αγώνα πετύχαμε τις παρακάτω εξελίξεις.

 • Ξεκαθαρίσαμε και στείλαμε στον Εισαγγελέα το οικονομικό έλλειμμα στο ταμείο της ΔΕΥΑΔ
 • Βάλαμε ορκωτούς λογιστές για να ελέγξουν οικονομικά την επιχείρηση.
 • Επισκευάσαμε πάνω από 1.500 βλάβες στο δίκτυο του νερού για να μην έχουμε απώλειες νερού.
 • Εκδώσαμε λογαριασμούς ύδρευσης.
 • Εκδώσαμε νέο, πιο εύκολο για τους δημότες, διακανονισμό πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης.
 • Αναθέσαμε σε μελετητή την ανόρυξη οχτώ νέων γεωτρήσεων για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το πρόβλημα της έλλειψης νερού το ερχόμενο καλοκαίρι.
 • Ξεκίνησε η ηλεκτρονική καταμέτρηση των υδρομέτρων ώστε να ξέρει ο καθένας με ακρίβεια και αξιοπιστία τι καταναλώνει και τι πληρώνει.
 • Μισθώσαμε γεωτρήσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε νερό την θερινή περίοδο.
 • Πείσαμε τους προμηθευτές μας να μας δίνουν πετρέλαιο, υλικά και ανταλλακτικά με πίστωση για να επισκευάσουμε το δίκτυο του νερού.
 • Καθαρίσαμε τις δεξαμενές νερού.
 • Βάλαμε χλωριωτές στα υδραγωγεία και πίνουμε καθαρό νερό.
 • Ξεκίνησε η κατεδάφιση του υδατόπυργου της Κ. Αχαΐας και σε δύο περίπου μήνες θα έχουμε εγκαταστήσει εκεί νέα υπέργεια δεξαμενή.
 • Επισκευάσαμε και επιλύσαμε το χρόνιο πρόβλημα της βλάβης του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου στο Σπάσμα στην Κ. Αχαΐα.
 • Επισκευάσαμε τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Κ. Αχαΐας.
 • Επικαιροποιήσαμε την μελέτη ύδρευσης του Λαρισού και την καταθέτουμε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Τρίτσης».
 • Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με το Υπουργείο Υποδομών για να πάρουμε την ερχόμενη άνοιξη νερό από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.
 • Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά μάχη με κακές και αντικοινωνικές συμπεριφορές χτυπώντας τα φαινόμενα των παράνομων συνδέσεων και της αντικανονικής του χρήσης κόβοντας εκατοντάδες  παράνομες παροχές.
 • Σε αρκετές κοινότητες που δεν έφτανε το νερό αναγκαστήκαμε και κόψαμε τις παροχές νερού που πήγαιναν στα χωράφια για να μειώσουμε τα αντικανονικά ποτίσματα σε ελιές και αμπέλια.

Αυτά είναι κάποια από όσα κάναμε στους δεκαπέντε  μήνες που είμαστε δημοτική αρχή. Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια μια μεγάλη μερίδα των συνδημοτών μας δεν συμμετέχει με αποτέλεσμα σήμερα η ΔΕΥΑΔ να εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση.  Στους λογαριασμούς που εκδώσαμε την Άνοιξη μόνο ένας στους τέσσερις πλήρωσε ή διακανόνισε τον λογαριασμό του.  Αποτέλεσμα αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς είναι σήμερα να αντιμετωπίζουμε  τεράστιο οικονομικό  πρόβλημα. Είμαστε με άδεια ταμεία, οι προμηθευτές, οι εργολάβοι, η ΔΕΗ αλλά και οι γεωτρήσεις που μισθώσαμε είναι απλήρωτοι.

Οι προμηθευτές δεν μας δίνουν υλικά, ανταλλακτικά, πετρέλαιο κλπ, οι εργολάβοι δεν επισκευάζουν βλάβες στο δίκτυο νερού  και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα. Με λίγα λόγια κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα όσα επιτύχαμε αυτό το χρόνο και αντί να βελτιώσουμε και άλλο τα πράγματα και να μην λείπει το νερό από κανένα σπίτι να επιστρέψουμε στην εποχή που λέγαμε το νερό-νεράκι.

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη,

Νιώθουμε  την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε όλες και όλους εσάς. Η εφιαλτική προοπτική να επιστρέψουμε στην εποχή που δεν είχαμε νερό πρέπει να σταματήσει! Πρέπει να  γίνει από όλους μας κατανοητό ότι  η εφαρμογή στο παρελθόν  άφρονων  και λαϊκίστικων πολιτικών, η υιοθέτηση της αντικοινωνικής άποψης για μη πληρωμή των λογαριασμών του νερού, μας έφερε στην σημερινή δεινή θέση. Δεν είναι δυνατόν να εξοφλούμε άλλους λογαριασμούς και να μην εξοφλούμε τον πολυτιμότερο, αυτόν του νερού.

Βιώνουμε όλοι μας την καταστροφική κατάσταση της λειψυδρίας. Ζούμε πια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και τα σενάρια είναι εφιαλτικά. Οι επιστήμονες μιλάνε για  λειψυδρία και ερημοποίηση.  Είμαστε στην περίοδο των βροχών και βροχές δεν έχουμε. Ο περσινός χειμώνας ήταν ο χειμώνας με τις λιγότερες βροχές τα τελευταία 150 χρόνια. Ο φετινός χειμώνας φαίνεται να είναι ακόμη χειρότερος. Όλα αυτά αφορούν όλους μας, όχι μόνο την δημοτική αρχή. Η υπόθεση να έχουμε νερό το ερχόμενο καλοκαίρι είναι υπόθεση όλων μας.

Τις επόμενες ημέρες θα εκδώσουμε νέους λογαριασμούς. Σας παρακαλούμε πολύ να έρθετε στην ΔΕΥΑΔ και να εξοφλήσατε ή να διακανονίσετε τους λογαριασμούς σας. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την μάστιγα της έλλειψης νερού. Σας καλούμε όλες και όλους να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν.

Εξοφλούμε τους λογαριασμούς μας, κάνουμε οικονομία στο νερό!».

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα