Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο διασωληνωμένοι και 17 σε Κλινικές σε ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και στην Δυτική Ελλάδα γεγονός που εντείνει την ανησυχία των πολιτών.

Στην Αχαΐα καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα, 4 στην Αιτωλοακαρνανία αλλά εκτοξεύθηκαν στην  Ηλεία, εφόσον έφθασαν τα 9!

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 17 ασθενείς με Covid 19, εκ των οποίων οι 15 στην Κλινική Κορωνοϊού και οι άλλοι δύο στην Εντατική, αλλά μόνο ο ένας είναι διασωληνωμένος. Δύο ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας», ένας διασωληνωμένος στην ΜΕΘ και ένας στην Κλινική.

Η πίεση που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα σταδιακά μεγαλώνει, γεγονός που θέτει σε εγρήγορση τον υγειονομικό κρατικό μηχανισμό προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για νοσηλεία. Χθες το πρωί συνεδρίασε η Επιτροπή Covid 19 στο ΠΓΝΠ, στην οποία πρόεδρος είναι ο υποδιοικητής Δημήτριος Μπάκος, παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, όπου επικαιροποιήθηκαν οι αποφάσεις σε περίπτωση που οι ανάγκες για νοσηλεία αυξηθούν.

ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πάντως, τα κρούσματα στην κοινότητα αυξάνονται και ανησυχία έχει προκαλέσει το επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα σε αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ήταν εκτός της υπηρεσίας τρεις μέρες πριν και μετά από το τεστ που υπεβλήθη παραμένει σε καραντίνα. Η Αστυνομία αναμένει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για το εάν θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί για να διενεργήσει τεστ στο προσωπικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα (τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο) και που έθεσε προληπτική καραντίνα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και στενούς του συνεργάτες.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ RAPID TΕΣΤ

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διενεργηθούν στην Πάτρα τα rappid τεστ που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε ανοικτούς δημόσιους χώρους με στόχο την προστασία των πολιτών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Αχαΐα: Η μεγάλη επένδυση και το ενδιαφέρον από Αυστρία

Δημοσιεύθηκε

στις

– Ένας ταξιδιώτης από την Αυστρία θα φτάσει τις επόμενες μέρες στην περιοχή.

Η παρουσία του θα είναι πολύ σημαντική, καθώς θα κρίνει το μέλλον μιας σημαντικής επένδυσης στη Δυτική Αχαΐα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Ζωντάνεψαν” τα παραδοσιακά καφενεία

Δημοσιεύθηκε

στις

-Πλήθος κόσμου τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στις συνοικίες, όπου «ζωντάνεψαν» πολλά παραδοσιακά καφενεία.

Μέσα και έξω από τα μαγαζιά. Χαίρονται τη νέα κατάσταση, τη μικρή «ελευθερία» και ελπίζουν πως όσο περνάει ο καιρός θα είναι καλύτερα. Έστω και αν τα νούμερα των τελευταίων ημερών δεν είναι ευχάριστα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα κατέγραψε η Πάτρα την Τρίτη(11/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

253 κρούσματα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για την Τρίτη 11 Μαΐου στους 3 νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Στην Αχαΐα εντοπίζονται 72 νέα κρούσματα και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο κατανέμονται ως εξής:

Πάτρα: 49

Κάτω Αχαΐα: 4

Αίγιο: 11

Διακοπτό: 1

Ερυμάνθεια: 4

Κλειτορία: 1

Χαλανδρίτσα: 1

Κουλούρα: 1

 

 

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα