Σάββατο 24 Ιουλίου 2021
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Προχωρούν οι εργασίες στο Ναό των Εισοδίων Αιγίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του Ιστορικού Μνημείου του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως του Αιγίου. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ως ελάχιστη ανταπόδοση της σπουδαίας αυτής και φιλάνθρωπης πράξεώς του μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και με το εν συνεχεία ενδιαφέρον τουν νυν Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου. Πλέον το όραμα των κατοίκων του Αγίου γίνεται πραγματικότητα.

Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του Ιστορικού Μνημείου του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως του Αιγίου. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιοτου Ναού εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ως ελάχιστη ανταπόδοση της σπουδαίας αυτής και φιλάνθρωπης πράξεώς του μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και με το εν συνεχεία ενδιαφέρον τουν νυν Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου. Πλέον το όραμα των κατοίκων του Αγίου γίνεται πραγματικότητα.

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη της-H Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης στη συνοικία Μακρυγιάννη.
Σήμερα το πρωί (7 -10 π.μ.) θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα χοροστατήσει και στον αρχιερατικό εσπερινό όπου θα ψαλλούν και τα εγκώμια της Αγίας Μαρίνας (7μ.μ.), ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά παράκληση προς την Αγία Μαρίνα.
Χθες το απόγευμα τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ΄ αρτροκλασίας και θείου κηρύγματος (7μ.μ.) στον οποίο χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ στην ιερά αγρυπνία (10μ.μ.-01:30) ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προϊστάμενος του ιερού Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελιστρίας.
Τέλος, να αναφερθεί πως αύριο Κυριακή θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία και ενοριακό μνημόσυνο, ιερουργούντος του κ. Χρύσανθου. Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς.

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Περιβόλας Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την χάρη του Τριαδικού Θεού, τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων ο Ιερός Ναός μας πανηγύρισε την εορτή των Αγίων Πάντων την 27η Ιουνίου 2021. Θα θέλαμε ως Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να ευχαριστήσουμε όλους όσοι έλαβαν μέρος εις τις εορταστικές ακολουθίες και προσκύνησαν την χαριτόβρυτον εικόνα των Αγίων Πάντων.

Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ: Ανδρικόπουλος, Αράπης, Σκλαβενίτης, το Παντοπωλείο Δημήτριος Αγγελόπουλος, Αφοί Κολλιόπουλοι, το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας Κωνσταντίνος και όλους όσοι μας βοήθησαν οικονομικά για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού και μας προσέφεραν πολύτιμα δώρα για τη λαχειοφόρο, η οποία έλαβε μέρος στον Ιερό Ναό μας την 11η Ιουλίου 2021. Τα νούμερα που κληρώθηκαν είναι τα εξής: 654, 310, 941, 405, 425, 031, 585, 205, 463, 073, 485, 332, 603, 721, 300, 868, 355, 150, 884.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πατρέων, τον πρόεδρο του Ανατολικού Διαμερίσματος Δημήτριο Αναγνωστόπουλο και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου καθώς και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων, το οποίο λάμπρυνε με την χορευτική του παρουσία και έκλεισε τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Πάντων.

Ευχόμεθα ο αληθινός Θεός και δωροδότης της Ζωής, κύριος μάς Ιησούς Χριστός να μας χαρίζει υγεία, σωματική και πρωτίστως πνευματική και ψυχική.

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Πέτρου και Παύλου, οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι-Πανηγυρίζει με λαμπρότητα ο φερώνυμος Ιερός Ναός στους Μύλους Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μνήμη των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Στην Πάτρα πανηγυρίζει με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους Μύλους Πατρών.

Στην θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Χθες τον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος τέλεσε ο π. Γερβάσιος Παρακεντές, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα τελεστεί εσπερινός και ιερά παράκληση.
Ο Απόστολος Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος έγραψε και δύο Καθολικές Επιστολές, μέσα στις οποίες προτρέπει τους χριστιανούς: «Νήψατε, γρηγορήσατε, ο αντίδικος υμών διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη» (Α΄ Πέτρου, ε΄ 8). Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Πέτρος, δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Ιουδαία, στην Αντιόχεια, στον Πόντο, στην Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και τη Βιθυνία. Κατά την παράδοση έφτασε μέχρι την Ρώμη, όπου επί Νέρωνος (54-68μ.Χ.) υπέστη μαρτυρικό θάνατο, αφού τον σταύρωσαν χιαστί, με το κεφάλι προς τα κάτω περί το έτος 64 μ.Χ.
Ο Aπόστολος Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας και έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, θυσιάζοντας μάλιστα και την ζωή του γι’ αυτό. Ονομάστηκε ο πρώτος μετά τον Ένα και Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνέγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη μεταξύ των ετών 64 – 67 μ.Χ.

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα