Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μια ιστορία αγάπης πίσω από το πλαστό έγγραφο…

Δημοσιεύθηκε

στις

Πίσω από κάθε προσπάθεια «απόδρασης» από το λιμάνι της Πάτρας από πρόσφυγες κρύβεται και μια ιστορία…

Συνήθως, κυριαρχούν οι ιστορίες πόνου με τους πρόσφυγες να αναζητούν συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Υπάρχουν όμως και ιστορίες αγάπης, όπως αυτή που αποκαλύφθηκε την  περασμένη εβδομάδα, όταν οι λιμενικοί συνέλαβαν έναν νεαρό αλλοδαπό, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μαζί με μια νεαρή που τον συνόδευε και κατηγορήθηκε για συνέργεια στην παράνομη έξοδό του από την χώρα.

Όπως αποκάλυψαν στους λιμενικούς, τα δύο παιδιά ερωτεύθηκαν σε δομή σε νησί του Αιγαίου όπου γνωρίστηκαν, όταν ο 23χρονος έφθασε ως πρόσφυγας εκεί  και η νεαρή κοπέλα είχε μεταβεί ως μέλος ΜΚΟ για να προσφέρει βοήθεια. Έκαναν όνειρα για τη ζωή τους που όμως για να τα πραγματοποιήσουν έπρεπε να προσπελάσουν ένα σοβαρό εμπόδιο, το γεγονός ότι ο νεαρός δεν είχε έγγραφα. Αποφάσισαν να ρισκάρουν, ταξιδεύοντας με προσκομίζοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφα στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Όμως, δεν τα κατάφεραν καθώς οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως τοα έγγραφο ήταν πλαστό. Έτσι, το ταξίδι σταμάτησε στο λιμάνι και οι δρόμοι τους χώρισαν… Η τύχη των δύο ερωτευμένων νέων θα κριθεί το προσεχές διάστημα στα δικαστήρια της Πάτρας, που θα εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement