Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

10 κρούσματα στην Αχαία- 331 η Αττική- «Φλέγεται« η Θεσσαλονίκη με 181

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ.

Σήμερα ανακοινώνουμε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Ο χάρτης της διασποράς 

Σήμερα 21/10/2020, δηλώθηκαν 865 επιπλέον κρούσματα και διενεργήθηκαν 24.000 τεστ – αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας διαμορφώνοντας τον σημερινό δείκτη θετικότητας στη χώρα στο 3,6% Επίσης, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 37 έτη (στη Θεσσαλονίκη η διάμεση ηλικία είναι ακόμα χαμηλότερη, στα 28 έτη).  Από τα 810 εγχώρια κρούσματα, τα 82 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

–       44 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

–       11 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

–       331 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων τα 38 συνδέονται με γνωστές συρροές

–       181 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 32 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο

–       12 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

–       3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

–       10 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

–       10 κρούσματα στην  Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

–       4 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

–       13 κρούσματα στην  Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές

–       3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

–       3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας-

–       6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

–       1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
–       32 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

–       8 κρούσματα από Π.Ε. Καβάλας
–       1 κρούσμα στην  Π.Ε. Καλύμνου
–       9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

–       1 κρούσμα στην  Π.Ε. Κέας-Κύθνου

–       2 κρούσματα στηνΠ.Ε. Κέρκυρας

–       5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

–       27 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

–       1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

–       23 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

–       6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

–       1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας-

–       3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

–       4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας-

–       6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

–       3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης-

–       9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

–       7 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας

–       1 κρούσμα στην  Π.Ε. Πρέβεζας

–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

–       4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

–       19 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

–       1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

–       4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

–       1 κρούσμα στην  Π.Ε. Φλώρινας

–       3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

–       1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

–       41 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλίμα ψυχικής ανάτασης

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος μετά τις εργασίες καλλωπισμού και στολισμού του εξωτερικού χώρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών (κλαδέματα δένδρων, στολισμός με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο κ.ά.) που γίνονται στους εξωτερικούς χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, από συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου καθώς και από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημοτικής Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας».

Οι εργασίες, ως γνωστόν, ξεκίνησαν, ενόψει Χριστουγέννων, στις αρχές της εβδομάδας στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης (ΠΓΝΠ, «Άγιος Ανδρέας», Καραμανδάνειο) μετά από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με τις Διοικήσεις τους.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, είπε μεταξύ άλλων:

«Ζούμε, λόγω της πανδημίας του covid-19, μια μάχη και τα νοσοκομεία μας και οι εργαζόμενοι σε αυτά, είναι στην πρώτη γραμμή. Είμαστε εδώ σε συνεργασία με την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ψυχικής ανάτασης τις δύσκολες αυτές στιγμές για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να κάνουν τις εργασίες που είναι ανάγκη να γίνουν στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, ώστε η Διοίκηση του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι σε αυτό να ασχοληθούν απερίσπαστοι με την περίθαλψη των  ασθενών.

Δ. ΜΠΑΚΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ, κ. Δημήτριος  Μπάκος δήλωσε:  «Χρόνια πολλά σε όλους και περαστικά σε όσους έχουν νοσήσει και νοσηλεύονται. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Πατρέων για τις εργασίες που εκτελεί και για τον στολισμό των εξωτερικών χώρων του νοσοκομείου μας. Η εικόνα αυτή βοηθά στην ψυχολογία των ασθενών και του προσωπικού μας».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, Ανδρέας Αθανασόπουλος, που ήταν παρών στις εργασίες των συνεργείων, είπε: «Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στα όσα ζήτησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο ανταποκρίθηκαν με μεγάλη διάθεση αφού το θέμα αφορά όλους.

Μέσα σε τρεις ημέρες αλλάξαμε την εικόνα εδώ. Θα συνεχίσουμε και άλλες παρεμβάσεις στους χώρους που έχουμε συνεννοηθεί με την Διοίκηση».

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Ευάγγελος Κατσακούλης.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αιτίες των τροχαίων η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και η υπερβολική ταχύτητα»

Χρ. Ντεμίρης- Διοικητής Τροχαίας Πατρών στην «Γ»:

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και υπερβολική ταχύητα οι δύο βασικότερες αιτίες για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων στην Αχαΐα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Πατρών.

Η «Γ» μίλησε με τον διοικητή Τροχαίας Πατρών Χρήστο Ντεμίρη, ο οποίος καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τον ΚΟΚ, επισημαίνοντας τα εξής: «Καλούμε τους οδηγούς να επιδεικνύουν σωστή οδηγική συμπεριφορά και κατά τη διάρκεια του Lockdown. Από τα στοιχεία που έχει η υπηρεσία μας προκύπτει ότι ένας από τους λόγους που καταγράφονται τροχαία ατυχήματα σε περίοδο που ισχύει ο περιορισμός της κυκλοφορίας είναι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και η υπερβολική ταχύτητα από τους οδηγούς που κινούνται σε άδειους δρόμους. Πρόκειται για δύο επικίνδυνες παραβάσεις που προκαλούν τροχαία ατυχήματα και γι΄αυτό θα πρέπει οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί. Η Υπηρεσία μας πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους με περιπολικά και συμβατικά οχήματα καταγράφοντας τη συμπεριφορά των οδηγών και βεβαιώνοντας τις προβλεπόμενες παραβάσεις. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έσβησε το χαμόγελο της Ζωζώς Μητροπούλου

Η Πατρινή που «κατέκτησε» την Ρόδο με την ζωντάνια της

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα, αλλά και στην Ρόδο όπου ζούσε και εργαζόταν εδώ και χρόνια, η είδηση του θανάτου της Ζωζώς Μητροπούλου, η οποία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, έπειτα από σύντομη αλλά άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

H Zωζώ από την Πάτρα, αγάπησε τη Pόδο αλλά την αγάπησε κι εκείνη.  Ζούσε στο νησί από το 1990  και εργάστηκε στα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά πάντα με το χαμόγελο. Eκτοτε δεν έφυγε από τη Pόδο κι όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για το κορίτσι με το μεγάλο χαμόγελο και την χρυσή καρδιά.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η ζωή στάθηκε τόσο άδικη με την Zωζώ, η οποία πριν από τρεις εβδομάδες διαγνώστηκε με καρκίνο και εισήχθη για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Pόδου, όπου άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Eνας επίμονος βήχας, μια δυσκολία στην αναπνοή ήταν εκείνα τα ύποπτα σημάδια που ανησύχησαν τους φίλους της και την παρέπεμψαν να επισκεφθεί έναν γιατρό. Τα κακά νέα επιβεβαιώθηκαν πολύ σύντομα και η εισαγωγή της Ζωζώς στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη.

Nοσηλεύτηκε επί τρεις εβδομάδες και έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Λίγο πριν λάβει εξιτήριο, προκειμένου να μεταβεί στην οικογένειά της στην Πάτρα για να συνεχίσει την θεραπεία της, η καρδιά της την πρόδωσε, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν τον άνθρωπό τους τόσο αδόκητα.

Η κηδεία της Ζωζώς Mητροπούλου θα γίνει στην Πάτρα, σε στενό κύκλο λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα