Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Αστυνομίας-Της Μαρίας Θεοδοσοπούλου*

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιορτάζουμε σήμερα,20 Οκτωβρίου, την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» καθιερώθηκε το 2002 από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη), με αφορμή την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» και θεσμοθετήθηκε από την πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Κύρια αποστολή της είναι η εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών στην επικράτεια. Επιπροσθέτως, η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, η προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, η πρόληψη και αποτροπή της παράνομης εισόδου –εξόδου αλλοδαπών και ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την είσοδο, έξοδο, παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα μας.

Στην ανθρώπινη ζωή μετά τη διαβίωση, σίγουρα τη μεγαλύτερη αξία έχει η ασφάλεια. Αυτό το ύψιστο αγαθό, αλλά καθόλου δεδομένο μιας οργανωμένης και δημοκρατικής κοινωνίας, καλείται να το προασπίσει η ΕΛ.ΑΣ., ένα σώμα αναγκαίο αλλά ίσως και το πιο παρεξηγημένο σώμα. Και αυτό διότι η κατασυκοφάντησή της είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη προσφορά της στην κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η οικονομική κρίση, η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, έχει δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες στην κοινωνική ζωή, στην ομαλότητα, και έχει γεννήσει εγκληματικότητα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αστυνομικοί σήμερα είναι πολλά. Οι περικοπές των ήδη χαμηλών μισθών που έχουν οδηγήσει σε δεινή θέση μεγάλη μερίδα των αστυνομικών, που όχι μόνο με δυσκολία τα βγάζουν πέρα, αλλά καλύπτουν και με δικά τους έξοδα τις αδυναμίες της Πολιτείας, τις ανάγκες των υπηρεσιών τους καθότι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα στα τμήματα αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές είναι μεγάλες. Επίσης, οι ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό που είναι μεγάλες και έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες.

Ο Έλληνας αστυνομικός όμως πάρα τα μεγάλα προβλήματα είναι εδώ με υπέρμετρο ζήλο προκειμένου να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Με υπομονή και αυτοθυσία προστατεύει τους πολίτες, εκτελεί εντολές που δεν είναι ευχάριστες. Ο Έλληνας Αστυνομικός δεν είναι απέναντι στον πολίτη, αλλά μεγάλο στήριγμα στον πολίτη, παρά τις πολλές υποχρεώσεις και αμέτρητες δυσκολίες στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Είναι ο αστυνομικός που πριν λίγους μήνες στεκόταν αγέρωχος στα σύνορα του Έβρου αρνούμενος να δεχτεί την παραμικρή παραβίαση των συνόρων της Πατρίδας μας. Και θα το πράξει εκ νέου με χαρά όποτε του ζητηθεί. Είναι ο αστυνομικός που στην περίοδο της καραντίνας δεν έμεινε σπίτι, για να εφαρμόσει τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία από την εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό τμήμα, στην Ασφάλεια, στην Τροχαία και στις λοιπές Υπηρεσίες. Αυτός είναι ο Έλληνας αστυνομικός και σίγουρα όχι αυτός που τεχνηέντως διάφοροι προσπαθούν να παρουσιάσουν, όταν μεμονωμένα περιστατικά αυθαιρεσίας ή απρεπούς συμπεριφοράς έρχονται να κατηγορήσουν συλλήβδην ολόκληρο το ένδοξο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Ας σταθούμε όλοι μας δίπλα στο έργο του Έλληνα Αστυνομικού, αρωγοί στον δύσκολο καθημερινό αγώνα του για την ασφάλεια και προστασία της ζωής, της τιμής και περιουσίας των πολιτών, για την κοινωνική ειρήνη και ομαλότητα στην πατρίδα μας. Ιδιαίτερα σήμερα τόσο η αναγνώριση του αστυνομικού έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας από το κοινωνικό σύνολο, όσο και η θεσμοθέτηση από την Πολιτεία του εορτασμού της “Ημέρας της Αστυνομίας”, δίνει σε όλους τους Αστυνομικούς ικανοποίηση, δύναμη και αυτοπεποίθηση να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην αποστολή τους και δημιουργεί τους όρους για την πλήρη επαγγελματική και κοινωνική καταξίωσή τους, την οποία πραγματικά αξίζουν!

*Είναι ανθυπαστυνόμος και Οργανωτική Γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (Ε.Α.Υ.Α.)

Περισσότερα
Advertisement

Συνεργασίες

Έξω από δόντια,  με φόντο τις κρίσεις 

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξω από τα δόντια τα έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος με αφορμή τα όσα έγιναν στις πρόσφατες ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας λόγο για «πάγια πρακτική η αποστρατεία των μη ημετέρων».

Όπως ανέφερε «το λεγόμενο Συμβούλιο κρίσεων τυπικά συνεδρίαζε, απλά για να επικυρώσει την λίστα των προγεγραμμένων από τα κομματικά επιτελεία. Έτσι εκατοντάδες μάχιμοι και μπαρουτοκαπνισμένοι Αξιωματικοί με ήθος, κοινωνική αποδοχή και σπουδαίες επαγγελματικές επιδόσεις βρέθηκαν στον υπηρεσιακό Καιάδα». Το καθεστώς αυτό εφαρμόστηκε, χωρίς καμία εξαίρεση τα χρόνια κυρίως της παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν χρονιές (1984) στις οποίες αποστρατεύτηκαν σχεδόν στο σύνολό τους ολόκληρες σειρές ακόμη και από το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Η τακτική αυτή, αναθεωρήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να επανέλθει ακόμη πιο ακραία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Το εξωφρενικό είναι ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ., συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!!!».

Σε άλλο σημείο ο κ. Νταβλούρος απευθύνεται στον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως «είναι μεγάλη η οργή και αγανάκτηση των στελεχών των Σωμάτων ασφαλείας που στηρίζουν την παράταξή μας».

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Επί ποδός η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

846 άμεσες επεμβάσεις μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεση είναι η κινητοποίηση των υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τη σφοδρή χιονόπτωση σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής (μεσημέρι της Τετάρτης) 846 άμεσες επεμβάσεις υποστήριξης οδηγών και αυτοκινήτων, από τις οποίες οι 490 έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική. Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας της εταιρείας χρειάστηκε να προχωρήσουν και σε 66 επεμβάσεις απεγκλωβισμού πελατών.

 

Η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN έχει μια μοναδική δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης, συνδυάζοντας την ευρεία κάλυψη της επικράτειας με τη χρήση της τηλεματικής, με αιχμή την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Drive ON» που τη φέρνει πιο κοντά στον πελάτη.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περασμένη χρονιά έλαβαν υποστήριξη Οδικής Βοήθειας 446.308 περιπτώσεις. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται πλήρως με τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Classic, Extra, και Total της INTERAMERICAN και της Anytime, ενώ και στα προγράμματα βασικής κάλυψης για αστική ευθύνη περιλαμβάνεται η παροχή μεταφοράς μετά από ατύχημα. 

 

Η Οδική Βοήθεια της εταιρείας αξιοποιεί δυναμικό 222 ιδιόκτητων οχημάτων και 111 σημεία εξυπηρέτησης, διαθέτοντας επιπλέον 150 οχήματα 65 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα

Συνεργασίες

Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Σκύρου με την INTERAMERICAN για υπηρεσίες υγειονομικής αερομεταφοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ακόμη σημαντική συμφωνία για ανάγκες άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς από τη νησιωτική Ελλάδα πρόσθεσε στις συνεργασίες της η INTERAMERICAN. Η εταιρεία θα καλύπτει με συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης για παροχή των σχετικών υπηρεσιών τον Δήμο Σκύρου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Νίκου Μαυρίκου και με τη χορηγική συνδρομή της ναυτιλιακής εταιρείας ΣΚΥΡΟΣ. 

 

Κατά την τελευταία πενταετία έχει υπάρξει ανάγκη πραγματοποίησης υγειονομικής αερομεταφοράς σε 30 περιπτώσεις από το νησί και αυτός ήταν ο σημαντικός λόγος για τη σύναψη της συμφωνίας. Η Σκύρος, με πληθυσμό 3.000 περίπου κατοίκων, καλύπτεται πλέον από τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές υποδομές Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, με τον τρόπο που η εταιρεία καλύπτει και τα νησιά Ύδρας, Σίφνου και Άνδρου. Ήδη, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η πρώτη αερομεταφορά ασθενούς από τη Σκύρο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης σε νοσηλευτήρια εκτός του νησιού, θα ενεργοποιούν οι ιατροί των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Σκύρο. Η κλήση της INTERAMERICAN θα γίνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης σε σοβαρό περιστατικό ασθένειας ή ατυχήματος και μόνο στην περίπτωση που δεν προσφέρονται τα μέσα αερομεταφοράς του ΕΚΑΒ.

 

«Η φροντίδα της υγείας των Σκυριανών αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας. Η δεδομένη αξιοπιστία των υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN και ειδικότερα η πολυετής εμπειρία της εταιρείας στις υγειονομικές αερομεταφορές, εγγυάται την καλύτερη δυνατή διαχείριση των κρίσιμων περιστατικών» τονίζει ο Δήμαρχος, Νίκος Μαυρίκος. Το συμβόλαιο καλύπτει όλους τους πολίτες που διαθέτουν ιδιόκτητη η μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στη Σκύρο, καθώς και όσους εργάζονται στο νησί, στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

 

Στη νησιωτική Ελλάδα, στατιστικά, αφορά το 85% των αερομεταφορών που πραγματοποιεί η INTERAMERICAN, οι οποίες κατά το διάστημα των 28 ετών και πλέον λειτουργίας των σχετικών υπηρεσιών της πλησιάζουν τις 4.000. Οι περισσότερες από αυτές τις αερομεταφορές ήταν σωτήριες για τη ζωή των παθόντων που μεταφέρθηκαν.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα