Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
Connect with us

Συνεργασίες

20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Αστυνομίας-Της Μαρίας Θεοδοσοπούλου*

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιορτάζουμε σήμερα,20 Οκτωβρίου, την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» καθιερώθηκε το 2002 από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη), με αφορμή την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» και θεσμοθετήθηκε από την πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Κύρια αποστολή της είναι η εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών στην επικράτεια. Επιπροσθέτως, η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, η προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, η πρόληψη και αποτροπή της παράνομης εισόδου –εξόδου αλλοδαπών και ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την είσοδο, έξοδο, παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα μας.

Στην ανθρώπινη ζωή μετά τη διαβίωση, σίγουρα τη μεγαλύτερη αξία έχει η ασφάλεια. Αυτό το ύψιστο αγαθό, αλλά καθόλου δεδομένο μιας οργανωμένης και δημοκρατικής κοινωνίας, καλείται να το προασπίσει η ΕΛ.ΑΣ., ένα σώμα αναγκαίο αλλά ίσως και το πιο παρεξηγημένο σώμα. Και αυτό διότι η κατασυκοφάντησή της είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη προσφορά της στην κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η οικονομική κρίση, η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, έχει δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες στην κοινωνική ζωή, στην ομαλότητα, και έχει γεννήσει εγκληματικότητα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αστυνομικοί σήμερα είναι πολλά. Οι περικοπές των ήδη χαμηλών μισθών που έχουν οδηγήσει σε δεινή θέση μεγάλη μερίδα των αστυνομικών, που όχι μόνο με δυσκολία τα βγάζουν πέρα, αλλά καλύπτουν και με δικά τους έξοδα τις αδυναμίες της Πολιτείας, τις ανάγκες των υπηρεσιών τους καθότι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα στα τμήματα αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές είναι μεγάλες. Επίσης, οι ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό που είναι μεγάλες και έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες.

Ο Έλληνας αστυνομικός όμως πάρα τα μεγάλα προβλήματα είναι εδώ με υπέρμετρο ζήλο προκειμένου να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Με υπομονή και αυτοθυσία προστατεύει τους πολίτες, εκτελεί εντολές που δεν είναι ευχάριστες. Ο Έλληνας Αστυνομικός δεν είναι απέναντι στον πολίτη, αλλά μεγάλο στήριγμα στον πολίτη, παρά τις πολλές υποχρεώσεις και αμέτρητες δυσκολίες στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Είναι ο αστυνομικός που πριν λίγους μήνες στεκόταν αγέρωχος στα σύνορα του Έβρου αρνούμενος να δεχτεί την παραμικρή παραβίαση των συνόρων της Πατρίδας μας. Και θα το πράξει εκ νέου με χαρά όποτε του ζητηθεί. Είναι ο αστυνομικός που στην περίοδο της καραντίνας δεν έμεινε σπίτι, για να εφαρμόσει τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία από την εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό τμήμα, στην Ασφάλεια, στην Τροχαία και στις λοιπές Υπηρεσίες. Αυτός είναι ο Έλληνας αστυνομικός και σίγουρα όχι αυτός που τεχνηέντως διάφοροι προσπαθούν να παρουσιάσουν, όταν μεμονωμένα περιστατικά αυθαιρεσίας ή απρεπούς συμπεριφοράς έρχονται να κατηγορήσουν συλλήβδην ολόκληρο το ένδοξο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Ας σταθούμε όλοι μας δίπλα στο έργο του Έλληνα Αστυνομικού, αρωγοί στον δύσκολο καθημερινό αγώνα του για την ασφάλεια και προστασία της ζωής, της τιμής και περιουσίας των πολιτών, για την κοινωνική ειρήνη και ομαλότητα στην πατρίδα μας. Ιδιαίτερα σήμερα τόσο η αναγνώριση του αστυνομικού έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας από το κοινωνικό σύνολο, όσο και η θεσμοθέτηση από την Πολιτεία του εορτασμού της “Ημέρας της Αστυνομίας”, δίνει σε όλους τους Αστυνομικούς ικανοποίηση, δύναμη και αυτοπεποίθηση να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην αποστολή τους και δημιουργεί τους όρους για την πλήρη επαγγελματική και κοινωνική καταξίωσή τους, την οποία πραγματικά αξίζουν!

*Είναι ανθυπαστυνόμος και Οργανωτική Γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (Ε.Α.Υ.Α.)

Περισσότερα

Συνεργασίες

Το νέο OLYMPIA ODOS app που πρέπει να κατεβάσουμε όλοι στο κινητό μας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τα τελευταία χρόνια ολο και περισσότεροι  επισκέπτες ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Πελοποννήσου! Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι και το εμφανώς αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο και τώρα πλέον το OLYMPIA  ODOS APP, ένας  πολύ χρήσιμος συνοδηγός στα  ταξίδια μας για να  εξερευνίσουμε ολη την  Βόρεια  Πελοπόννησο.

Η καινοτόμα εφαρμογή της Ολυμπίας Οδού είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν για όλους   για λειτουργικά συστήματα iOS και Android και προσφέρει υπηρεσίες που αναβαθμίζουν σημαντικά την άνεση και την ασφάλεια κάθε ταξιδιώτη στον αυτοκινητόδρομο.

Μία εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να προγραμματίζουν με μεγαλύτερη άνεση και ακρίβεια το ταξίδι τους, ενώ φροντίζουν να εμπλουτίζουν τη διαδρομή τους με ακόμα περισσότερες απολαυστικές εμπειρίες. Η εφαρμογή παρέχει νέες δυνατότητες στους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου, ενσωματώνοντας ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής σε μία ολοκληρωμένη σουίτα υπηρεσιών που κάνουν κάθε διαδρομή πιο ευχάριστη και πιο ασφαλή.

Όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως συνδρομής στον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS, θα λατρέψουν αυτό το νέο app, αφού μέσω αυτού έχουν πρόσβαση σε μια γκάμα από «έξυπνες» υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να υπολογίζουν το κόστος των διοδίων, να επιλέγουν τη βέλτιστη διαδρομή και να ενημερώνονται σχετικά με την πρόγνωση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στους χρήστες, μέσω του διαδραστικού χάρτη της εφαρμογής,  να εντοπίζουν  εγκαίρως σημεία ενδιαφέροντος όπως Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, Χώρους Στάθμευσης και Υγιεινής, εξόδους από τον αυτοκινητόδρομο κ.α. καθώς και να συνδέονται τηλεφωνικά με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Με στόχο να αναδείξει τα ωραιότερα σημεία πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, η εφαρμογή αποτελεί ταυτόχρονα και έναν -νέας γενιάς- ταξιδιωτικό οδηγό της Βόρειας Πελοποννήσου με δεκάδες επιλεγμένα αξιοθέατα, στα οποία όλοι οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν εικονικά.

Με αιχμή του δόρατος την καινοτομία και τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, η Ολυμπία Οδός, από την έναρξη της κατασκευής του αυτοκινητόδρομού της, παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, έχοντας επιτύχει τη μείωση κατά 93% των τροχαίων ατυχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα. Επιπλέον, βάζοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των διαδικασιών της, η εταιρεία ήταν η πρώτη που εφάρμοσε το Hybrid, ένα σύστημα που επιτρέπει τη χιλιομετρική χρέωση διοδίων με αποτέλεσμα τη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων, αλλά και τη δικαιότερη χρέωση των ταξιδιωτών.

Για τους συνδρομητές του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα, καθώς τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν μέσω αυτής όλες τις ενέργειες που αφορούν το λογαριασμό τους, όπως να τον φορτίσουν ηλεκτρονικά, να παρακολουθούν 24/7 το λογαριασμό τους, να επεξεργάζονται τα στοιχεία του προφίλ τους και να δηλώνουν την απώλεια ή κλοπή του.

Μέσα από κάθε της βήμα, η Ολυμπία Οδός παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον δημιουργώντας έργο προστιθέμενης αξίας για όλους μας. Και τώρα, η εταιρεία μάς καλεί στη νέα, ψηφιακή εποχή μέσα από το Olympia Odos App!

Περισσότερα

Συνεργασίες

Η FRONERI προχωρά σε μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες της 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η FRONERI βάζει για ακόμα μία φορά τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και προχωράει στην μείωση του πλαστικού που περιλαμβάνεται στις συσκευασίες της.  

Ειδικότερα, καταργεί 5.000.000 πλαστικά κουταλάκια από τα κυπελάκια παγωτού και τα αντικαθιστά με ξύλινα. Επιπλέον, αντικαθιστά 3.500.000 πλαστικές τάπες πυραύλων και 3.700.000 πλαστικά καπάκια και μεμβράνες με αντίστοιχα χάρτινα υλικά. 

Επιπροσθέτως, η FRONERI επεκτείνει πλέον τις δράσεις της για τη μείωση του πλαστικού και στα σημεία πώλησης των προϊόντων της, διαθέτοντας πράσινους κάδους απορριμμάτων αποκλειστικά από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει στην ελληνική αγορά μεγάλα brands όπως το Nuii, NIRVANA, MAGNUM, LACTA και OREO – στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια για ένα κόσμο με λιγότερα πλαστικά και αποδεικνύει έμπρακτα, σε καθημερινή βάση, πως η απόλαυση μπορεί να συνυπάρχει με την οικολογική συνείδηση.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, με νέο κατάστημα στην Πάτρα αποκτά η Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη των εργασιών της στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. 

 

Από τις 18 Ιουλίου, το νέο κατάστημα λειτουργεί σε αναμορφωμένο κτίριο στην οδό Αγίου Ανδρέου 28 & Λ.  Όθωνος – Αμαλίας 37 με πρόσοψη σε δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης των Πατρών με έντονη εμπορική δραστηριότητα.

 

Το κατάστημα υποστηρίζει 7μελής ομάδα έμπειρων τραπεζικών στελεχών με επικεφαλής την κ. Θεοδώρα Καρανδρίκα. 

 

Η νέα μονάδα λειτουργεί με βάση το αναβαθμισμένο μοντέλο εξυπηρέτησης που εφαρμόζει η Τράπεζα στο δίκτυό της που στοχεύει στην αποτελεσματική κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των πελατών της και στην παροχή της καλύτερης δυνατής τραπεζικής εμπειρίας, τόσο για απλές όσο και για σύνθετες και εξειδικευμένες ανάγκες.

 

Για το σκοπό αυτό έχουν διαμορφωθεί διακριτοί χώροι μέσα στο κατάστημα που υποστηρίζουν από τη μία τις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες και από την άλλη τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης του πελάτη με ψηφιακά μέσα, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό  παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες  ακόμη και απομακρυσμένα μέσω video conference.

 

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του νέου καταστήματος, ο CEO της Τράπεζας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος ανέφερε:

 

«Φιλοδοξούμε να χτίσουμε μια νέα τράπεζα. Μια τράπεζα εύρωστη, σύγχρονη, λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.  Μια τράπεζα ΑΝΑΦΟΡΑΣ για τον μέσο Έλληνα, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία και τον ιδιώτη. Στρατηγικό στόχο μας, αποτελεί η ενίσχυση του αποτυπώματός μας στην υπόλοιπη χώρα πέρα από τα όρια της Κρήτης μέσα από την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων μας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινούμε τη λειτουργία του νέου καταστήματός μας προκειμένου να εξυπηρετήσουμε μια εξαιρετική από πλευράς δυναμικής αγορά, όπως αυτή της Πάτρας». 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα