Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραμένει η ΔΟΥ Αιγίου

Τέλος στην αναστάτωση των κατοίκων της Αιγιάλειας βάζει η απόφαση της ΑΑΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακούφιση για τους χιλιάδες φορολογούμενους των δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, αποτελεί η απόφαση της ΑΑΔΕ να παραμείνει ως ξεχωριστή υπηρεσία η ΔΟΥ Αιγίου.

Η πληροφορία για συγχώνευση των τριών ΔΟΥ της Αχαΐας σε μια με έδρα την Πάτρα, είχε δημιουργήσει αναστάτωση στους κατοίκους της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, μιας και σε αυτό το ενδεχόμενο θα αναγκάζονταν να υποβάλλονται σε κόπο και επιπλέον έξοδα για τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Το ζήτημα της παραμονής της ΔΥΟ στο Αίγιο αποτέλεσε κύριο ζήτημα διεκδίκησης εκ μέρους του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου και της δημοτικής αρχής, ενώ στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με τους βουλευτές Αχαΐας τέθηκε επί τάπητος ως θέμα μείζονος σημασίας. Στην εν λόγω συνάντηση, ο κυβερνητικός βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης είχε ήδη αναφέρει off the record πως κατά πάσα πιθανότητα η ΔΟΥ Αιγίου “σώζεται”, κάτι που λίγες μέρες αργότερα επιβεβαιώθηκε. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Καλογερόπουλος απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ζητώντας ενίσχυση με προσωπικό για τη ΔΟΥ Αιγίου, ενώ ανάλογη ερώτηση κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναγνωστοπούλου και κ. Μάρκου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement