Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Τοπική αγορά

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ: Δράσεις για το περιβάλλον:

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ παίρνει θέση στην παγκόσμια κινητοποίηση για τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας με μια πρωτότυπη ενέργεια για τα επιχειρησιακά χρονικά.

Η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μία δράση που θα δώσει κίνητρο στους καταναλωτές να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση της κλασσικής πλαστικής σακούλας και να κατευθυνθούν σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες η επιχείρηση σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης υλικών με κάθε αγορά άνω των 25ευρώ δώριζε στους καταναλωτές μια επαχρησιμοποιούμενη τσάντα για τις αγορές τους. Με αυτόν τον τρόπο έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν πώς μπορούν να ενισχύσουν την ορθολογική διαχείριση σε ό,τι αφορά τη χρήση του πλαστικού και να επενδύσουν σε πιο φιλο-περιβαλλοντικές επιλογές στην καθημερινότητά τους.

Η ενέργεια ξεπέρασε τις 42.000 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, με το όφελος προς τους καταναλωτές να  διαμορφώνεται σε περισσότερα από 34.000 ευρώ.

«Παρακολουθούμε συστηματικά τον αντίκτυπο της δραστηριότητάς μας και προσπαθούμε να υλοποιούμε δράσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν να ενημερώσουμε τον κόσμο με ποιον τρόπο μπορεί να υιοθετεί επιλογές που ενισχύουν την πράσινη ανάπτυξη και προστατεύουν παράλληλα το περιβάλλον. Ο πλανήτης, μας χρειάζεται τώρα περισσότερο απο ποτέ και οι πράξεις του σήμερα θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της εταιρίας Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος μιας γενικότερης δράσης που φέρει το όνομα “Green-it” και αφορά το πλαίσιο που έχει υιοθετήσει η επιχείρηση τα τελευταία δύο χρόνια προσανατολισμένο σε πρακτικές που ενισχύουν την προστασία του περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας ένα ηχηρό μήνυμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Αναμένουμε να δούμε τι άλλο θα ακολουθήσει από την πατρινή αλυσίδα που θέτει πλέον νέες βάσεις στη δραστηριοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων.

 

 

Τοπική αγορά

Διαδικτυακή έκθεση για τρόφιμα και ποτά από το Επιμελητήριο Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ενημερώνει τα μέλη του ότι εξετάζει τη συμμετοχή του στην η 1η διαδικτυακή έκθεση για τα Ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά, η FMS – FOOD MARKET SHOW 2020 που θα διεξαχθεί στις 8-11 Δεκεμβρίου 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Η έκθεση οργανώνεται από την GREAT EXHIBITIONS και είναι η 1η διαδικτυακή έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών, με στόχο την παγκόσμια αγορά και με απόλυτα εμπορικό χαρακτήρα, η οποία θα φιλοξενηθεί σε ένα λειτουργικό Ψηφιακό περιβάλλον. Η έκθεση στοχεύει στους Έλληνες παραγωγούς και τους διεθνείς αγοραστές προερχόμενους από τον κλάδο της οργανωμένης λιανικής, χονδρεμπορίου, ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει προβολή νέων και καινοτόμων προϊόντων των εταιρειών – μελών, Διεύρυνση και ανάπτυξη επαφών με σημαντικούς αγοραστές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε 4 μέρες, Εμπορικές B2B συναντήσεις με δυνατότητα αποστολής δειγμάτων (διαδικασία που αναλαμβάνει ο εκθέτης), Προκαθορισμένες συναντήσεις με αγοραστές σε συνεργασία με την εταιρεία Stamegna, παρουσία στο 1ο εκθεσιακό γεγονός ελληνικών τροφίμων και ποτών, μετά από το κενό εκθεσιακό έτος 2020 λόγω της νόσου covid-19 και Ψηφιακή δικτύωση με επαγγελματίες αγοραστές από την ασφάλεια του χώρου όλων των εμπλεκόμενων μερών χωρίς την ανάγκη ταξιδιών.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, προσπαθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να βρίσκεται κοντά στα μέλη του και μέσα σε αυτά τα πλαίσια καλεί όλες τις εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με την κα Νόρα Νικολοπούλου έως τις 25.11.2020 στο panoreanik@e-a.gr ή στο 694 88 99901 προκειμένου να οργανωθεί μία παρουσίαση από την διοργανώτρια εταιρεία στην οποία θα μπορέσουν να δουν την διάρθρωση των περιπτέρων αλλά και να θέσουν τις απορίες τους άμεσα.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Τα πρώτα αποτυπώματα του lockdown άρχισαν να φαίνονται και στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρχισαν να φαίνονται και στην Πάτρα τα οικονομικά αποτυπώματα του lockdown, όχι μόνο σε τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και σε μεγάλες εταιρείες που έχουν δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως πολύ μεγάλη εταιρεία αποδεσμεύει πωλητές σε πολλές περιοχές (ανάμεσά τους και η Αχαΐα), ενώ άλλη μεγάλη εταιρεία βγάζει το προσωπικό της σε αναγκαστική άδεια και έπεται συνέχεια.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Iκανοποίηση στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας για την απόφαση Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απόφαση του Α. Γεωργιάδη έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, με ανακοίνωση του, χαρακτηρίζει ως «νίκη και ηθική δικαίωση των προσπαθειών του», την απόφαση και επισημαίνει ότι από πρώτο κιόλας lockdown, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) είχαν σειρά διαδοχικών παρεμβάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Μια μάχη κερδήθηκε όχι ο πόλεμος. Συνεχίζουμε την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας για ουσιαστική στήριξη των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας, που σημειώνει ότι «μόλις την περασμένη εβδομάδα στις 5 Νοεμβρίου (αρ. πρωτ. 12698) είχε επανέλθει με νέα επιστολή προς τις ηγεσίες των Υπουργείων, ώστε να παρθεί απόφαση το συντομότερο δυνατόν.

«Μέσα στην δίνη της πανδημίας και στην γκρίζα περίοδο που διανύουμε, η ικανοποίηση του αιτήματός μας αποτελεί ανακούφιση σε αυτή την αδικία που είχε προκύψει εις βάρος των εκατοντάδων επιχειρηματιών μελών μας. Η κυβέρνηση έστω και τώρα κατάλαβε το δίκαιο του αιτήματός μας και υιοθέτησε την πρότασή μας.

Αυτό δείχνει ότι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κυβέρνησης, υπουργείων και φορέων είναι επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευθεί η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει άοκνα να δουλεύει για το επιχειρηματικό συμφέρον των μελών της, χωρίς αερολογίες του σωρού, καθώς «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται», επισημαίνει η ανακοίνωση.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα