Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
Connect with us

Οικονομία

Πόσο γρήγορα θα είναι τα νέα iPhone 5G της Apple

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Apple παρουσίασε αυτή την εβδομάδα τα πρώτα της iPhone συμβατά με ασύρματα δίκτυα 5G που, θεωρητικά, προσφέρουν ταχύτητες λήψης 10 έως 100 φορές πιο γρήγορες από την τρέχουσα τεχνολογία 4G LTE. Αλλά μην βασίζεστε και τελείως στην παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών.

 Σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, τα δίκτυα 5G παρέχουν πολύ χαμηλότερες ταχύτητες. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι που θα αγοράσουν οποιοδήποτε από τα νέα τηλέφωνα της Apple, από το iPhone 12 Mini των 700 δολαρίων έως το iPhone 12 Pro Max των 1.100 δολαρίων, θα πρέπει να περιμένουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για τη βελτίωση των δικτύων τους.

Η AT&T, η Verizon και η T-Mobile ξοδεύουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να προσθέσουν τη δυνατότητα 5G στα δίκτυά τους. Όμως, οι τρεις πάροχοι έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές σχετικά με το ποιες ζώνες συχνοτήτων θα χρησιμοποιήσουν.

Η AT&T και η Verizon αναπτύσσουν δύο είδη 5G. Η μια εκδοχή χρησιμοποιεί τις ίδιες ζώνες χαμηλότερης συχνότητας με τις ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούσαν πάντα τα κινητά τηλέφωνα. Τα σήματα σε αυτές τις χαμηλότερες ζώνες ταξιδεύουν σχετικά μεγάλες αποστάσεις, καθιστώντας τα δίκτυα ευρέως διαθέσιμα σε εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες. Δυστυχώς, αυτές οι μπάντες είναι ήδη γεμάτες με χρήστες 4G και οι πάροχοι δεν διαθέτουν πλεονάζουσα χωρητικότητα. Στην πραγματικότητα, οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι οι συνδέσεις 5G μέσω ζωνών χαμηλότερων συχνοτήτων δεν είναι πολύ πιο γρήγορες από τις 4G και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ακόμα και πιο αργές.

 Αλλά η AT&T και η Verizon χρησιμοποιούν επίσης μερικές ζώνες υπερυψηλής συχνότητας, που ονομάζονται επίσης ζώνες κυμάτων χιλιοστών, για 5G, οι οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς για κινητά τηλέφωνα. Αυτές οι ζώνες μπορούν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να παρέχουν πολύ υψηλές ταχύτητες, αλλά δεν ταξιδεύουν πολύ μακριά. Ως αποτέλεσμα, τα δίκτυα κύματος χιλιοστών περιορίζονται μόνο σε τμήματα μερικών δεκάδων πόλεων (55 για τη Verizon και 35 για την AT&T).

Η T-Mobile, εντωμεταξύ, έχει μια τριπλή στρατηγική για το 5G. Ο πάροχος έχει ένα δίκτυο χαμηλών συχνοτήτων σε εθνικό επίπεδο, όπως οι αντίπαλοί του και, επιπλέον, έχει αναπτύξει ένα δίκτυο πιο υψηλών συχνοτήτων σε μερικές πόλεις. Αλλά μετά την εξαγορά της Sprint φέτος, η T-Mobile απέκτησε πρόσβαση σε μερικές επιπλέον ζώνες μεσαίων συχνοτήτων που εξισορροπούν καλύτερα τη διαθεσιμότητα και την ταχύτητα. Μέχρι στιγμής, το δίκτυο μεσαίας ζώνης της T-Mobile είναι διαθέσιμο σε περιοχές όπου ζουν μόνο 25 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά η εταιρεία αναμένεται να το επεκτείνει ώστε να καλύπτει 100 εκατομμύρια άτομα μέχρι το τέλος του έτους.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να δημοπρατήσει επιπλέον φάσμα ζωνών μεσαίων συχνοτήτων αργότερα φέτος, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την AT&T και τη Verizon να καλύψουν τη διαφορά αν κερδίσουν την προσφορά. Ο Craig Moffett, αναλυτής της MoffettNathanson Research, δήλωσε ότι μόνο τότε τα δίκτυα 5G της Verizon και της AT&T θα είναι πολύ πιο γρήγορα από τα 4G στα περισσότερα μέρη. Μέχρι τότε, είπε, «η T-Mobile έχει μεγάλο προβάδισμα».

Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 : Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καλούνται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον, εν εξελίξει, 6ο κύκλο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ανέρχεται συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ. Από την προκαταρκτική ανάλυση των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, προκύπτει ότι από τις 721.396 επιχειρήσεις που υπέβαλαν οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δικαιούχοι είναι οι 286.181.

Αναφορικά με τους λόγους απόρριψης, προκύπτει ότι:
• 138.461 επιχειρήσεις παρουσιάζουν αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο του 2021, σε σύγκριση με τον τζίρο αναφοράς (τζίρο Ιανουαρίου 2020),
• 175.855 παρουσιάζουν πτώση τζίρου μικρότερη του 20% τον Ιανουάριο του 2021, σε σύγκριση με τον τζίρο αναφοράς,
• 188.804 επιχειρήσεις δεν έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 200 ευρώ. Από αυτές, 21.530 έχουν αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο του 2021 και 124.260 επιχειρήσεις έχουν πτώση τζίρου μικρότερη από 20% τον Ιανουάριο του 2021, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020.
• 194.950 επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη πριν από το 2018, εμφανίζουν αύξηση τζίρου το 2020, σε σχέση με το 2019. Από αυτές, 54.796 έχουν αύξηση τζίρου και τον Ιανουάριο του 2021, 45.838 έχουν πτώση τζίρου μικρότερη από 20% τον Ιανουάριο του 2021 και 46.087 δεν έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 200 ευρώ.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων, ο τρόπος προσδιορισμού του ύψους της ενίσχυσης και οι σχετικές διαδικασίες έχουν καθοριστεί με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΓΔΟΥ 232/1-3-2021 (ΦΕΚ 804/Β΄/1-3-2021).

Η καταβολή της ενίσχυσης στους πρώτους δικαιούχους θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

www.in.gr

Περισσότερα

Οικονομία

Οι 17 λόγοι που κόβουν τις αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια-Τα κενά στην ειδική πλατφόρμα Covid της ΑΑΔΕ παραμένουν 

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε Γολγοθά εξελίσσεται η διαδικασία αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων που υποχρεώθηκαν να μειώσουν τα ενοίκια στους πληττόμενους ενοικιαστές τους, αλλά περιμένουν ακόμη να λάβουν τα αντισταθμιστικά οφέλη από την ΑΑΔΕ.

Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα κενά παραμένουν ακόμη τεράστια και οδηγούν στην απόρριψη δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων. Σημειώνεται, πως υπάρχουν ιδιοκτήτες που, ακόμη δεν έχουν λάβει ακόμη, την αποζημίωση για τη μείωση του ενοικίου του Μαρτίου του 2020!
Στις αιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που διαπιστώνεται πρόβλημα η ΑΑΔΕ, αντί για αποζημίωση τους στέλνει ενημερωτικά email, με τα οποία τους καλεί να διορθώσουν τα στοιχεία, αλλά, ορισμένα από αυτά, δεν διορθώνονται και η εκκρεμότητα παραμένει.
Το πρόβλημα διογκώνεται εάν ο πληττόμενος ενοικιαστής, έχει ήδη καταβάλει μειωμένα ενοίκια, για αρκετούς μήνες του 2020 και ο ιδιοκτήτης, δεν έχει εισπράξει την αποζημίωση ή έχει κοπεί από τις παρατάσεις πληρωμής των φόρων προς το δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρούνται διενέξεις μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών.
Κατόπιν πιέσεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.), η ΑΑΔΕ εξετάζει να προβεί και σε νέες διορθώσεις στην πλατφόρμα των ενοικίων προκειμένου να λήξει αυτή η εκκρεμότητα. Ταυτόχρονα πρέπει να δοθεί και παράταση στις προθεσμίες για τις διορθώσεις, διαφορετικά το πρόβλημα θα οριστικοποιηθεί.
Γιατί χάνονται οι αποζημιώσεις
Σας κωδικοποιώ όλα τα προβλήματα και τις αστοχίες που παρουσιάζονται στις αιτήσεις για τη λήψη της αποζημίωσης για το «κουρεμένα» ενοίκια. Πολλά προβλήματα οφείλονται σε αστοχίες της εφαρμογής, αλλά ορισμένα οφείλονται σε λάθη ή σκοπιμότητες των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.
Οι αιτίες που απορρίπτονται οι αιτήσεις αποζημίωσης των ιδιοκτητών μέχρι τώρα, είναι οι ακόλουθες:
1. Σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά του κανονικού ενοικίου, τα οποία αναγράφονταν στις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και τα ποσά των ενοικίων που αναγράφονταν στις δηλώσεις COVID διέφεραν ελάχιστα, που όταν όμως αρκετά για να προκαλέσουν ασυμφωνία κατά τη διασταύρωση των στοιχείων και να οδηγήσουν εν τέλει στην μη εκκαθάριση των δηλώσεων COVID.
2. Χιλιάδες ιδιοκτήτες έμπλεξαν με τις στρογγυλοποιήσεις. Η νομοθεσία προβλέπει ότι η μείωση πρέπει να είναι τουλάχιστον 40%, αλλά αν στη δήλωση που υποβλήθηκε η μείωση ήταν 39,99%, η αίτηση απορρίπτεται.
3. Το πρόβλημα με το ποσοστό μείωσης διευρύνθηκε με τον συνυπολογισμό και του χαρτοσήμου, με αποτέλεσμα τα ποσοστά των μειώσεων να βγαίνουν διαφορετικά και μικρότερα του 40%.
4. Η εφαρμογή δεν «βλέπει» και τον/τη σύζυγο του μισθωτή κατοικίας, όταν σε αναστολή τελεί ο πρώτος/η.
5. Η εφαρμογή δεν «βλέπει» το είδος της κάθε μίσθωσης, πέραν του ΑΦΜ του μισθωτή.
6. Η εφαρμογή δεν «βλέπει» την έδρα αλλά και το υποκατάστημα της κλειστής/πληττόμενης επιχείρησης και δεν αναγράφει το ορθό ποσοστό μείωσης (100% ή 40%).
7. Κατά την υποβολή αρχικών δηλώσεων COVID από ιδιοκτήτες ακινήτων που οι ενοικιαστές τους ήταν εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά δηλώθηκαν αναδρομικά από τους εργοδότες τους ως τελούντες σε αναστολή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενημερώσουν με πολύμηνη καθυστέρηση τους ιδιοκτήτες τους ότι δικαιούνται μείωση του μισθώματος, την οποία τους επέβαλαν αναγκαστικά με παρακράτηση από τα επόμενα μισθώματα, αλλά στο μεταξύ η προθεσμία υποβολής δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες αυτούς είχε εκπνεύσει.
8. Αρκετοί ιδιοκτήτες έχασαν τις αρχικές προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων Covid των πρώτων μηνών των μειώσεων.
9. Απορρίφθηκαν δηλώσεις επειδή οι ενοικιαστές δεν είχαν γνωστοποιήσει ότι είχαν παραχωρήσει τη χρήση και εκμετάλλευση του ακινήτου τους σε τρίτους, συμβατικά ή και μη.
10. Ιδιοκτήτες δήλωσαν λανθασμένα τη χρήση του μισθωμένου ακινήτου τους.
11. Αρκετοί ιδιοκτήτες δεν είχαν υποβάλει προηγουμένως δήλωση πληροφοριακών στοιχείων ότι η μίσθωση είναι ενεργή.
12. Υποβλήθηκαν δηλώσεις για ακίνητα, για τα οποία είχε δηλωθεί, νωρίτερα, λύση της μίσθωσης, δηλαδή ήταν ξενοίκιαστα.
13. Εντοπίστηκαν διαφορές στο εμβαδόν των ακινήτων μεταξύ των δηλώσεων Ε9 που έχουν δηλωθεί στο Taxisnet και εκείνων που δηλώνονται στις δηλώσεις Covid-19.
14. Εντοπίζονται διαφορές στο ύψος του ονομαστικού ενοικίου, που δηλώνουν ο ιδιοκτήτης και ενοικιαστής, αλλά και διαφορά σε σχέση με το ύψος του ενοικίου που έχει δηλωθεί στην Εφορία, με την υποβολή του μισθωτηρίου.
15. Οι ενοικιαστές είχαν δηλώσει ότι ενοικίαζαν τα ακίνητα για επαγγελματική χρήση, αλλά οι ίδιοι δεν ήταν επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες.
16. Ενοικιαστές, ενώ ήταν νομικά πρόσωπα, ενοικίαζαν τα ακίνητα ως κατοικίες.
17. Οι ενοικιαστές δεν ήταν επιχειρηματίες ή μισθωτοί και πληττόμενοι οικονομικά από την πανδημία.

Περισσότερα

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με οριακή πτώση

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 801,96 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,08%.

Αρχικά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 807,99 μονάδες (+0,67%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,29 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (+0,87%), του ΟΤΕ (+0,87%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+0,82%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,92%), της Ελλάκτωρ (-1,49%), της Πειραιώς (-1,31%) και της Alpha Bank (-1,11%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,70%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,14%) και των Κατασκευών (-1,08%).

Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 27 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Fieratex +9,33% και Entersoft +6,11%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Audiovisual -4,38% και ΓΚΕ ΤΕΡΝΑ -1,92%.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα