Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Οικονομία

Πόσο γρήγορα θα είναι τα νέα iPhone 5G της Apple

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Apple παρουσίασε αυτή την εβδομάδα τα πρώτα της iPhone συμβατά με ασύρματα δίκτυα 5G που, θεωρητικά, προσφέρουν ταχύτητες λήψης 10 έως 100 φορές πιο γρήγορες από την τρέχουσα τεχνολογία 4G LTE. Αλλά μην βασίζεστε και τελείως στην παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών.

 Σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, τα δίκτυα 5G παρέχουν πολύ χαμηλότερες ταχύτητες. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι που θα αγοράσουν οποιοδήποτε από τα νέα τηλέφωνα της Apple, από το iPhone 12 Mini των 700 δολαρίων έως το iPhone 12 Pro Max των 1.100 δολαρίων, θα πρέπει να περιμένουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για τη βελτίωση των δικτύων τους.

Η AT&T, η Verizon και η T-Mobile ξοδεύουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να προσθέσουν τη δυνατότητα 5G στα δίκτυά τους. Όμως, οι τρεις πάροχοι έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές σχετικά με το ποιες ζώνες συχνοτήτων θα χρησιμοποιήσουν.

Η AT&T και η Verizon αναπτύσσουν δύο είδη 5G. Η μια εκδοχή χρησιμοποιεί τις ίδιες ζώνες χαμηλότερης συχνότητας με τις ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούσαν πάντα τα κινητά τηλέφωνα. Τα σήματα σε αυτές τις χαμηλότερες ζώνες ταξιδεύουν σχετικά μεγάλες αποστάσεις, καθιστώντας τα δίκτυα ευρέως διαθέσιμα σε εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες. Δυστυχώς, αυτές οι μπάντες είναι ήδη γεμάτες με χρήστες 4G και οι πάροχοι δεν διαθέτουν πλεονάζουσα χωρητικότητα. Στην πραγματικότητα, οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι οι συνδέσεις 5G μέσω ζωνών χαμηλότερων συχνοτήτων δεν είναι πολύ πιο γρήγορες από τις 4G και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ακόμα και πιο αργές.

 Αλλά η AT&T και η Verizon χρησιμοποιούν επίσης μερικές ζώνες υπερυψηλής συχνότητας, που ονομάζονται επίσης ζώνες κυμάτων χιλιοστών, για 5G, οι οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς για κινητά τηλέφωνα. Αυτές οι ζώνες μπορούν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να παρέχουν πολύ υψηλές ταχύτητες, αλλά δεν ταξιδεύουν πολύ μακριά. Ως αποτέλεσμα, τα δίκτυα κύματος χιλιοστών περιορίζονται μόνο σε τμήματα μερικών δεκάδων πόλεων (55 για τη Verizon και 35 για την AT&T).

Η T-Mobile, εντωμεταξύ, έχει μια τριπλή στρατηγική για το 5G. Ο πάροχος έχει ένα δίκτυο χαμηλών συχνοτήτων σε εθνικό επίπεδο, όπως οι αντίπαλοί του και, επιπλέον, έχει αναπτύξει ένα δίκτυο πιο υψηλών συχνοτήτων σε μερικές πόλεις. Αλλά μετά την εξαγορά της Sprint φέτος, η T-Mobile απέκτησε πρόσβαση σε μερικές επιπλέον ζώνες μεσαίων συχνοτήτων που εξισορροπούν καλύτερα τη διαθεσιμότητα και την ταχύτητα. Μέχρι στιγμής, το δίκτυο μεσαίας ζώνης της T-Mobile είναι διαθέσιμο σε περιοχές όπου ζουν μόνο 25 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά η εταιρεία αναμένεται να το επεκτείνει ώστε να καλύπτει 100 εκατομμύρια άτομα μέχρι το τέλος του έτους.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να δημοπρατήσει επιπλέον φάσμα ζωνών μεσαίων συχνοτήτων αργότερα φέτος, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την AT&T και τη Verizon να καλύψουν τη διαφορά αν κερδίσουν την προσφορά. Ο Craig Moffett, αναλυτής της MoffettNathanson Research, δήλωσε ότι μόνο τότε τα δίκτυα 5G της Verizon και της AT&T θα είναι πολύ πιο γρήγορα από τα 4G στα περισσότερα μέρη. Μέχρι τότε, είπε, «η T-Mobile έχει μεγάλο προβάδισμα».

Οικονομία

Σκυλακάκης και Σκάλκος: Ρευστότητα στην επιχειρηματικότητα από τη νέα χρονιά με «σχέδιο Μάρσαλ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ουσιαστική βοήθεια στις επιχειρήσεις που επλήγησαν εξαιτίας της πανδημίας, αμέσως μόλις ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα θα παρέχει η κυβέρνηση, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, συμμετέχοντας στην διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε χθες το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο πλαίσιο του 23ου Forum Ανάπτυξης, που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Συμμετείχαν επίσης η Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής, ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.
Όπως σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα συμπέσει με τη λήξη των ενισχύσεων που θα έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις, αρχές Απριλίου.
Εκείνη την περίοδο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, η κυβέρνηση θα παντρέψει την αλλαγή ψυχολογίας στην αγορά με μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων που θα κινδυνεύουν.
ΣΚΑΛΚΟΣ: ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Τα καλά νέα για τη Δυτική Ελλάδα ήρθαν από τον Δημήτρη Σκάλκο Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων, ο οποίος σημείωσε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές, αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα και θα δοθεί ειδικό βάρος στις Περιφέρειες, μεταξύ αυτών στη Δυτική Ελλάδα.
Μίλησε μάλιστα για «σχέδιο Μάρσαλ» στη ρευστότητα καθώς με το νέο ΕΣΠΑ προβλέπεται χρηματοδότηση 2,2 δις, ενώ άλλα 450 εκατομμύρια θα πέσουν στο κομμάτι των υποδομών, μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης.

 

Περισσότερα

Οικονομία

Σταϊκούρας: Ανοίγει και 6ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη βεντάλια των δικαιούχων που θα ενταχθούν στην πέμπτη φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής η οποία θα ενεργοποιηθεί στο πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου σχεδιάζει να ανοίξει το οικονομικό επιτελείο ενώ τουλάχιστον ακόμη ένας γύρος φθηνών κρατικών δανείων θα έρθει μέσα στο 2021 για να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Real Fm ανέφερε ότι η επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα αφορά περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, θα ληφθεί υπόψη ο τζίρος των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου έτσι ώστε να υπάρχει εικόνα για όλη την περίοδο του δεύτερου lockdown και το 50% των φθηνών κρατικών δανείων θα είναι επιδότηση, δηλαδή δεν θα επιστραφεί στο κράτος από το 2022 και μετά. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα ενταχθούν επιχειρήσεις κυρίως νέες αλλά και επαγγελματίες που δεν κατάφεραν να μπουν στους προηγούμενους κύκλους. Ανέφερε πως σε ελέγχους στις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον 4ο κύκλο βρέθηκαν αρκετές  «να έχουν δηλώσει στα μέσα Νοεμβρίου μεγαλύτερη απώλεια τζίρου από αυτή που «αποτύπωσαν σε χαρτί στο τέλος Νοεμβρίου».

Για τον κλάδο της εστίασης που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία και θα παραμείνει κλειστός για αρκετό ακόμα διάστημα ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι τον Ιανουάριο θα υπάρξει μια πρόσθετη δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων της εστίασης ανάλογα με τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.

Περισσότερα

Οικονομία

Ανοίγουν(7/12) τα εποχικά καταστήματα-Σήμερα οι λεπτομέρειες και οι όροι

Δημοσιεύθηκε

στις

Το άνοιγμα των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του lockdown.

Όπως έγινε γνωστό, από την ίδια μέρα θα επιτρέπεται και η πώληση των χριστουγεννιάτικων ειδών από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν σήμερα  Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Την απόφαση ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη και τα παιχνίδια θα ανοίξουν νωρίτερα από το υπόλοιπο λιανεμπόριο, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

«Όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ.

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Πάντως, «φρένο» στις σκέψεις της κυβέρνησης για άμεση παρουσίαση του οδικού χάρτη εξόδου από το καθεστώς του lockdown φαίνεται πως βάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα