Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Μαγειρική

Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι                   

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, σε μικρά μπουκετάκια

1 πατάτα καθαρισμένη + κομμένη σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα

1 λίτρο ζωμό κότας, χλιαρό

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τον ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε. Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνετε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ προσθέτοντας και το γιαούρτι και σερβίρετε.

Περισσότερα
Advertisement

Μαγειρική

Φακές κρέμα με κρουτόν και φέτα       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. φακές

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4

2 σκελίδες σκόρδου

1 μεγάλο καρότο σε φέτες

1 τομάτα μέτρια κομμένη στα 4

1 πατάτα σε κύβους

2 δαφνόφυλλα

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι

αλατοπίπερo

Για τα κρουτόν και το σερβίρισμα

4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους

λίγη ρίγανη

ελάχιστο ελαιόλαδο

λίγη φέτα τρίμμα

Εκτέλεση:

Βράζετε τις φακές σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 5 λεπτά. Πετάτε το πρώτο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο με φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο την τομάτα την πατάτα τα δαφνόφυλλα, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Όταν βράσει καλά η φακή, αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα και την πολτοποιείτε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Προσθέτετε το ξίδι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και δίνετε άλλη μια βράση στη σούπα. Αν είναι απαραίτητο αραιώνετε με λίγο νερό. Απλώνετε τους κύβους του ψωμιού σε ταψί, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη κι ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, προσθέτοντας από πάνω μερικά κρουτόν και λίγα τρίμματα φέτας.

Περισσότερα

Μαγειρική

Τούρτα σοκολάτας με γκοφρέτες  

Δημοσιεύθηκε

στις

       

 

Υλικά (για 1 τούρτα διαμ. 26εκ.)

120ml γάλα

400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

6-7 γκοφρέτες

100γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα

360ml φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί ρίχνετε τις σπασμένες γκοφρέτες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψη τους. Με τη μαρίζ σπάτε τα μεγάλα κομμάτια. Σε φόρμα διαμέτρου 26εκ. στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα της γκοφρέτας. Βάζετε στο μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει, για 15 λεπτά. Χτυπάτε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα και να βγάλουν τα έλαια τους. Κάνετε μια παύση για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξαναχτυπάτε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν μια υφή όπως του φυστικοβούτυρου με κομματάκια. Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ, με το εξάρτημα που μοιάζει με αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ενσωματώνετε τη σοκολάτα και προσθέτετε και την πάστα από τα φουντούκια. Με απαλές κινήσεις ανακατεύετε το μίγμα χρησιμοποιώντας μία μαρίζ ή κουτάλα. Μεταφέρετε την κρέμα στη φόρμα με τις γκοφρέτες και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε την τούρτα από τη φόρμα, διακοσμείτε με λιωμένη σοκολάτα, κομμάτια γκοφρέτας και ψιλοκομμένα φουντούκια.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5 κυδώνια

50 γρ. βούτυρο

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1½ μοσχαράκι από χτένι, σε μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 ml κόκκινο ξηρό κρασί

1 ξυλάκι κανέλα

1-2 κλωνάρια αρμπαρόριζα

χυμό από ½ λεμόνι

30 γρ. ζάχαρη

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κυδώνια και βάζετε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κομμάτι τούλι. Δένετε με σπάγκο μαγειρικής και το κρατάτε στην άκρη. Τα κόβετε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνετε σε ένα μπολ και τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3΄. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το πουγκί με τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνετε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνετε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνετε τις φέτες να καραμελώσουν. Μεταφέρετε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινείτε το σκεύος και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 30΄ μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα