Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μιχαλολιάκος: “Περήφανος που φυλακίζομαι για τις ιδέες μου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αστυνομία αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Κατόπιν, αφού ενημερωθεί από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, θα κινητοποιηθεί για να συλλάβει τους καταδικασθέντες.

Στη συνέχεια θα τους οδηγήσει στη ΓΑΔΑ, κατόπιν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εν συνεχεία ξανά στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές της χώρας θα οδηγηθούν.

Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη, μέσα στο Εφετείο, συνέλαβαν τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και άλλους πέντε, που ήταν παρόντες στη δίκη.

Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Παραδόθηκε επίσης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, καθώς και ο Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του και δήλωσε περήφανος που πηγαίνει φυλακή για τις ιδέες του. Μαζί του ήταν η Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του, Ουρανία και τέσσερις-πέντε οπαδοί του.

Η Αστυνομία, όλη την περασμένη εβδομάδα είχε σε στενό αλλά διακριτικό κλοιό, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στόχος είναι όταν τους ζητηθεί να καταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα πάνε. Μάλιστα, στο πολυεπίπεδο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνονται και οι μεταγωγές που θα γίνουν με αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις να κλείσουν και δρόμοι.

Σημειώνεται, ότι οι Αρχές είχαν αποστείλει σχετικό έγγραφο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, για την απαγόρευση εξόδου των καταδικασθέντων, καθώς υπήρχε η οδηγία για ταξίδια εντός χωρών Σένγκεν, να μη γίνεται διαβατηριακός έλεγχο. Έτσι, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής, ωστόσο αυτό με βάση τη σχετική οδηγία αποφεύχθηκε.

protothema.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement