Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Έκλεισε το υποκατάστημα της Alpha Bank στην έδρα του δήμου προκαλώντας προβληματισμό

Πλήγμα για τη δυτική Αχαΐα

Published

on

Πλήγμα για την τοπική οικονομία και κοινωνία αποτελεί το «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Κάτω Αχαΐα, το οποίο εξυπηρετούσε συναλλασσόμενους απ’ όλους τον δήμο.

Η διοίκηση της τράπεζας στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για δραστικό περιορισμό των υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει και αυτό στην έδρα της δυτικής Αχαΐας.

Μάλιστα, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή ότι δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια για να μην κλείσει το τραπεζικό υποκατάστημα, με αποτέλεσμα οι συναλλασσόμενοι να μένουν «μετέωροι» και για την εξυπηρέτησή τους να χρειάζεται να μετακινούνται στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει η παράταξη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», «γι’ αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη, δεν έγινε καμιά δήλωση από την δημοτική αρχή, ούτε υπήρξε κάποια απόφαση-ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου δυτικής Αχαΐας, ώστε να παραμείνει το υποκ/μα στην Κάτω Αχαΐα. Γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον δήμο μας και τους χιλιάδες δημότες που καθημερινά εξυπηρετούνταν. Και βέβαια ούτε κουβέντα και από άλλους φορείς του τόπου μας γι’ αυτήν την εξέλιξη.

Η «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», ως προηγούμενη δημοτική αρχή κατάφερε καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες και διεκδίκησε με πολλούς κόπους και ταξίδια στα κέντρα αποφάσεων τη δημιουργία και λειτουργία στη δυτική Αχαΐα:

Του παραρτήματος του ΙΚΑ όπου καθημερινά εξυπηρετούνται δεκάδες δημότες.

Του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Του δημόσιου Ι.Ε.Κ. και φυσικά, την ώρα που έκλειναν 22 αστυνομικά τμήματα στη δυτική Ελλάδα, κατάφερε τη σύσταση του τμήματος ασφαλείας της δυτικής Αχαΐας, το οποίο αποτελεί διπλή θωράκιση για τον δήμο μας τόσο για την ασφάλεια που μας προσφέρει όσο και για όλα τα θέματα-διαδικασίες που διαχειρίζεται και που διευκολύνουν τους δημότες μας καθημερινά.

Μπροστά σε όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στον τόπο μας είναι λυπηρό και ανεπίτρεπτο η δημοτική αρχή να στέκεται άλαλη και απλός παρατηρητής. Η θέση σας ως δημοτική αρχή σάς επιβάλλει να ζείτε τα γεγονότα, να συμμετέχετε ενεργά στις εξελίξεις με οποιοδήποτε τρόπο, να ακούγεται η φωνή σας, να φαίνεται ο αγώνας σας και να πονάτε τον τόπο μας, εγκαταλείποντας τον αυτόματο πιλότο που εγκαταστήσατε ως όραμα στην δυτική Αχαΐα…».

Ροή ειδήσεων

Advertisement