Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ ΠΕ Αχαΐας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Χ.Μπονάνου 

Ο καλύτερος απολογισμός των τελευταίων ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2020 και ο σχεδιασμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας χειμερινής περιόδου 2020-2021, απασχόλησαν την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) ΠΕ Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος ο οποίος προήδρευσε του ΣΟΠΠ δήλωσε:  «Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου είναι ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών, διότι πέραν των άλλων παραγόντων, έγινε πράξη η απόφαση του ΣΟΠΠ στην αρχή της περιόδου που σκοπό είχε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη συντονισμένη δράση τους σε όλες τις φάσεις κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, η πολιτεία εξασφάλισε πρόσθετα μέσα πυρόσβεσης. Κυρίως κινηθήκαμε με βάση την πρόληψη και το σχεδιασμό. Όποτε είχαμε εκδήλωση πυρκαγιάς έγιναν άμεσες κινήσεις της Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενης από όλους τους φορείς (Περιφέρεια, Δήμους, ΕΛ. ΑΣ, Εθελοντικές οργανώσεις) με τα γνωστά, θετικά για τη φετινή χρονιά αποτελέσματα.

Όλες οι εργασίες έγιναν δια ιδίων μέσων της ΠΕ Αχαΐας (υδροφόρες και μηχανήματα των Διευθύνσεων Έργων Περιφέρειας και ΠΕ Αχαΐας συντονισμένες από την Πολιτική Προστασία). Δεν επαναπαυτήκαμε καμία ημέρα εργάσιμη ή αργία, μέρα ή νύχτα. Με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε και τη χειμερινή περίοδο που αρχίζει τώρα με κινδύνους από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετό λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Είναι ευθύνη μας τώρα όσο ποτέ άλλοτε να ενώσουμε δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, στη δύσκολη εποχή που έρχεται. Η χειμερινή περίοδος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις μας σε όλα τα επίπεδα και το πολιτικό προσωπικό της πολιτικής προστασίας, οι ένστολοι, οι εθελοντές θα είμαστε απόλυτα συντονισμένοι στην εκπλήρωση της αποστολής μας».

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος ως Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτριος Δριβίλας ως εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος για ΣΟΠΠ ΠΕ Αχαΐας,

ο Ταγματάρχης Τεχνικού Εκπρόσωπος Ταξίαρχου ΚΕΤΧ Παναγιώτης Σιάχος, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας- Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Ανδρέας Στεμπίλης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νικόλαος Ματούλας, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Σωτηροπούλου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νικόλαος Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας, o Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου, ο Εκπρόσωπος Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας Κωνσταντίνος Καρζής, καθώς επίσης εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement