Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ ΠΕ Αχαΐας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Χ.Μπονάνου 

Ο καλύτερος απολογισμός των τελευταίων ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2020 και ο σχεδιασμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας χειμερινής περιόδου 2020-2021, απασχόλησαν την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) ΠΕ Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος ο οποίος προήδρευσε του ΣΟΠΠ δήλωσε:  «Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου είναι ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών, διότι πέραν των άλλων παραγόντων, έγινε πράξη η απόφαση του ΣΟΠΠ στην αρχή της περιόδου που σκοπό είχε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη συντονισμένη δράση τους σε όλες τις φάσεις κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, η πολιτεία εξασφάλισε πρόσθετα μέσα πυρόσβεσης. Κυρίως κινηθήκαμε με βάση την πρόληψη και το σχεδιασμό. Όποτε είχαμε εκδήλωση πυρκαγιάς έγιναν άμεσες κινήσεις της Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενης από όλους τους φορείς (Περιφέρεια, Δήμους, ΕΛ. ΑΣ, Εθελοντικές οργανώσεις) με τα γνωστά, θετικά για τη φετινή χρονιά αποτελέσματα.

Όλες οι εργασίες έγιναν δια ιδίων μέσων της ΠΕ Αχαΐας (υδροφόρες και μηχανήματα των Διευθύνσεων Έργων Περιφέρειας και ΠΕ Αχαΐας συντονισμένες από την Πολιτική Προστασία). Δεν επαναπαυτήκαμε καμία ημέρα εργάσιμη ή αργία, μέρα ή νύχτα. Με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε και τη χειμερινή περίοδο που αρχίζει τώρα με κινδύνους από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετό λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Είναι ευθύνη μας τώρα όσο ποτέ άλλοτε να ενώσουμε δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, στη δύσκολη εποχή που έρχεται. Η χειμερινή περίοδος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις μας σε όλα τα επίπεδα και το πολιτικό προσωπικό της πολιτικής προστασίας, οι ένστολοι, οι εθελοντές θα είμαστε απόλυτα συντονισμένοι στην εκπλήρωση της αποστολής μας».

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος ως Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτριος Δριβίλας ως εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος για ΣΟΠΠ ΠΕ Αχαΐας,

ο Ταγματάρχης Τεχνικού Εκπρόσωπος Ταξίαρχου ΚΕΤΧ Παναγιώτης Σιάχος, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας- Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Ανδρέας Στεμπίλης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νικόλαος Ματούλας, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Σωτηροπούλου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νικόλαος Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας, o Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου, ο Εκπρόσωπος Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας Κωνσταντίνος Καρζής, καθώς επίσης εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φωτιά στον οικισμό Βόλα

Στην ευρύτερη περιοχή του Μιντιλογλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει γύρω στις 8μιση το απόγευμα της Παρασκευής στον οικισμό Βόλα ο οποίος βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιντιλογλίου.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε πριν από λίγα λεπτά και στέλνει στο σημείο μεγάλη δύναμη με έξι οχήματα και δώδεκα άνδρες.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

22 κρούσματα σήμερα στην Αχαΐα- Δείτε τον χάρτη με τις νέες μολύνσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.013 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101.287.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 607 ασθενείς. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Tέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.102 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι περιοχές που εντοπίστηκαν τα κρούσματα

· 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

· 319 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής

· 545 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

· 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

· 12 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

· 22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

· 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

· 15 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

· 40 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

· 26 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

· 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

· 65 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

· 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

· 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

· 51 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

· 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

· 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

· 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

· 39 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

· 22 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

· 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

· 106 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

· 10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

· 80 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

· 46 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

· 73 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

· 70 κρούσματα από την Π.Ε. Πιερίας

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

· 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

· 97 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

· 19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

· 34 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

· 73 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

· 16 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

Τέλος, 53 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άναψε ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Πάτρας άναψε σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από την πλατεία Γεωργίου, με την παρουσία και του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Ο διάκοσμος όπως κάθε χρόνο έχει τοποθετηθεί εξ ολοκλήρου, από τους εργαζόμενους του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων και θα φωτίσει το κέντρο και σταδιακά τις συνοικίες. Φέτος, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον γιορτινό διάκοσμο, προκειμένου να δοθεί μια νότα αισιοδοξίας και ζεστασιάς στην πόλη, που βιώνει, όπως και όλη η χώρα, την γκρίζα πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα