Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναβάθμιση της ΕΒΟ Αιγίου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΩΚΙΩΝΑ ΖΑΪΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Ι. ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων στο Αίγιο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΚ Καθ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη.

Κατά τη ξενάγησή τους στους χώρους παραγωγής, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διευθυντή του Εργοστασίου Γιώργο Μαντζαβίνο για τις υφιστάμενες επιχειρησιακές δραστηριότητες, ενώ συνομίλησαν με τους εργαζομένους για τη σημερινή κατάσταση της μονάδας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα, προτεραιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να συμβάλλει μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων όχι μόνο στη βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της σύμφωνα πάντα με τις τρέχουσες εθνικές ανάγκες», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.

Το εργοστάσιο ιδρύθηκε το 1978 μετά από ενέργειες του τότε Υφυπουργού Άμυνας Ανδρέα Ζαΐμη, επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ παρήγαγε κυρίως το εθνικό τυφέκιο G3. Η τελευταία αναβάθμιση του εξοπλισμού έγινε το 2008 και σήμερα, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, διαθέτει ολιγάριθμο αλλά εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και εξοπλισμό για να υποδεχθεί νέες συμβάσεις παραγωγής όπλων εφόσον αποφασισθεί από την κυβέρνηση. «Είναι προτεραιότητα όχι μόνον για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος αλλά και της χώρας η ενδυνάμωση του εργοστασίου με νέες παραγωγικής φύσεως συμβάσεις, αλλά και κάθε άλλη συνεργασία σε ερευνητικό και εξωστρεφές πλαίσιο, που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητά του. Στο σχεδιασμό της Περιφέρειας βρίσκεται τόσο η επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και η ενίσχυση του εργοστασίου με νέο εξειδικευμένο προσωπικό”, πρόσθεσε ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ, καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ανέφερε πως η αναβάθμιση του εργοστασίου θα δώσει “ανάσα ζωής” στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας αφού θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον βιολογικό καθαρισμό, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων και τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης τους.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστάτωση στον Άγιο Ανδρέα-Θετικός στον κορωνοϊό ασθενής της Παθολογικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» καθώς ασθενής που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική βρέθηκε θετικός.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως ο ασθενής βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ πριν την εισαγωγή του, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, παρουσίασε υψηλό πυρετό, υπεβλήθη και σε rapid test, το οποίο έδειξε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό. Οι νοσηλευόμενοι στον θάλαμο που βρισκόταν ο άνδρας μεταφέρθηκαν από την Παθολογική σε κλινική όπου νοσηλεύονται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πρόστιμα και προσαγωγές σε πιστούς που πήγαιναν για να εκπληρώσουν τάμα στον Άγιο Ανδρέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαφορετικός θα έιναι φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου Άγιου Ανδρέα, καθώς λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ομάδα ατόμψν ξεκίνησε με κατεύθυνση την εκκλησία, προκειμένου να εκπληρώσει τάμα.

Στον δρόμο όμως, η ΕΛ.ΑΣ τους μπλόκαρε, τους βεβαίωσε 6 πρόστιμα και προχώρησε στις προσαγωγές τους.

Οι έλεγχοι από την αστυνομία στο εθνικό δίκτυο είναι πυκνοί με σκοπό να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εορτασμός Αγίου Ανδρέα:Ζωντανά τη Δευτέρα η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Δημοσιεύθηκε

στις

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, στις 7:30 το πρωί.

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών θα μεταδώσει ζωντανά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα