Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνω-κάτω η Ιατρική Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνω- κάτω έχει γίνει η Ιατρική Πατρών εξαιτίας της ανοικτής πρόσκλησης που απευθύνει μια μειοψηφία πρωτοετών φοιτητών για συγκέντρωση στο θεατράκι της Μαρίνας σήμερα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας βρίσκεται στο Επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον COVID-19, με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας, ένα από τα οποία είναι η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων (με μάσκες) και παράλληλη τήρηση απόστασης 1.5 μέτρου, αρκετοί φοιτητές καταγγέλλουν ανευθυνότητα.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Προέδρου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Γηραλέα Χριστίνας, η οποία αναφέρει πως «το ζητούμενο στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που βιώνουμε είναι η υγεία. Ως Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και πολύ περισσότερο ως αυριανοί γιατροί και επιστήμονες πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό, αυτή θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο, απαγκιστρωμένοι από χρώματα και παρατάξεις!».

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό ήδη έχει ξεκινήσει στο Τμήμα Ιατρικής η δια ζώσης διδασκαλία Εργαστηριακών Ασκήσεων και Φροντιστηρίων για το Α’ έτος και γι’ αυτό διατυπώνουν το ερώτημα πως θα διασφαλιστεί η υγεία των φοιτητών του Α’ έτους εάν εκτεθούν στον COVID-19 στην εν λόγω συνάθροιση-συγκέντρωση;
υγειονομική βόμβα!
Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Σχολής, καθηγητής κ. Π. Μέγας.

 

Εκκλησιαστικά

Εορτή της Πεντηκοστής-Πανηγυρίζουν οι Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών, Ζαρουχλεϊκων και Αλισσού

Δημοσιεύθηκε

στις

Την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας, την Πεντηκοστή ή της Αγίας Τριάδο τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πατρών όπου σήμερα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και ο εσπερινός της γονυκλισίας, το απόγευμα ο Επίσκοπος Κερνίτσης θα τελέσει εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, θα ακολουθήσει αγρυπνία από τις 10 μ.μ. έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Αύριο το πρωί την αρχιερατική θεία λειτουργία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ στις 7 το απόγευμα στον μεθεόρτιο εσπερινό θα βρίσκεται και πάλι ο κ. Χρύσανθος.

ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ

Επίσης με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων Πατρών. Σήμερα το πρωί, την θεία λειτουργία και την ακολουθία της γονυκλισίας θα τελέσει ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Στις 7: 30 μ.μ. τον εσπερινό θα τελέσει ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Αύριο το πρωί τη θεία λειτουργία και το κήρυγμα θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ενώ τον εσπερινό θα τελέσει ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Γηροκομειού, αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής. Παράλληλα, η ενορία σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι θα προχωρήσει σε εθελοντική αιμοδοσία για την συγκέντρωση φιαλών αίματος που είναι τόσο πολύτιμες για τις ζωές συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ

Παράλληλα εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αλισσού και το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά του εσπερινού της γονικλισίας και το απόγευμα στον εσπερινό θα παραστεί ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα ομιλήσει. Αύριο το πρωί, την πανηγυρική θεία λειτουργία θα τελέσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα ομιλήσει.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς μέχρι 25 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναφορικά με τις εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το σχολικό έτος 2021-2022 έγινε γνωστό πως,

1. Την 1η Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών μέσω μοριοδότησης η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου και αφορά νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
2. Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων θα συμμετέχει και φέτος στη δράση ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η φετινή Πρόσκληση με τα δικαιολογητικά και το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι η εγγραφή μέσω των voucher είναι εντελώς δωρεάν για τους ωφελούμενους.
Οι γονείς μπορούν να βρούνε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και τα προγράμματα με voucher σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στην ιστοσελίδα: www.kodip.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φούντωσε εν κινήσει φορτηγό στην Περιμετρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Φορτηγό έπιασε φωτιά την ώρα που ήταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα κατευθυνόταν προς την έξοδο του Γλαύκου για την Περιμετρική.

Σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα