Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνω-κάτω η Ιατρική Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνω- κάτω έχει γίνει η Ιατρική Πατρών εξαιτίας της ανοικτής πρόσκλησης που απευθύνει μια μειοψηφία πρωτοετών φοιτητών για συγκέντρωση στο θεατράκι της Μαρίνας σήμερα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας βρίσκεται στο Επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον COVID-19, με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας, ένα από τα οποία είναι η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων (με μάσκες) και παράλληλη τήρηση απόστασης 1.5 μέτρου, αρκετοί φοιτητές καταγγέλλουν ανευθυνότητα.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Προέδρου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Γηραλέα Χριστίνας, η οποία αναφέρει πως «το ζητούμενο στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που βιώνουμε είναι η υγεία. Ως Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και πολύ περισσότερο ως αυριανοί γιατροί και επιστήμονες πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό, αυτή θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο, απαγκιστρωμένοι από χρώματα και παρατάξεις!».

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό ήδη έχει ξεκινήσει στο Τμήμα Ιατρικής η δια ζώσης διδασκαλία Εργαστηριακών Ασκήσεων και Φροντιστηρίων για το Α’ έτος και γι’ αυτό διατυπώνουν το ερώτημα πως θα διασφαλιστεί η υγεία των φοιτητών του Α’ έτους εάν εκτεθούν στον COVID-19 στην εν λόγω συνάθροιση-συγκέντρωση;
υγειονομική βόμβα!
Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Σχολής, καθηγητής κ. Π. Μέγας.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Το ποδόσφαιρο της παιδικότητάς μου…»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ηλεκτρονικό μήνυμα έφτασε σε συνεργάτη της «Γ»: «Σε παρακαλώ, γράψε κάτι. Σήμερα αισθάνομαι πως θάφτηκε το ποδόσφαιρο της παιδικότητάς μου.

 

Το ποδόσφαιρο της αλάνας, με τα παιδιά της γειτονιάς να στήνουμε δοκάρια με καλάμια και να προσπαθούμε να μιμηθούμε κάτι από αυτά που έκανε στα γήπεδα ο Μαραντόνα. Σήμερα θάφτηκε το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε γιατί μετατρεπόταν σε τέχνη υψηλής ποιότητας από παιχταράδες, με πρώτον, τον Αργεντίνο μαέστρο». Μεταφέρουμε το μήνυμα του αναγνώστη μας αυτούσιο, γνωρίζοντας πως εκφράζει και εκπροσωπεί χιλιάδες Έλληνες και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το κακό παραμονεύει εκεί που δεν το περιμένουμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως θα διαβάσετε και στις εσωτερικές σελίδες της «Γ», ο απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων είναι θλιβερός. 11 ατυχήματα σε 20 μέρες.

Και τι μέρες; Μέρες… καραντίνας με απαγόρευση κυκλοφορίας. Επανερχόμαστε λοιπόν (γιατί το έχουμε ξαναγράψει): Οι «άδειοι» δρόμοι είναι επικίνδυνοι! Το γεγονός πως είμαστε σε καραντίνα δεν σημαίνει ότι αγνοούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή χαλαρώνουμε όταν βρισκόμαστε στο τιμόνι. Γιατί, ως γνωστόν, το κακό παραμονεύει εκεί που δεν το περιμένουμε..!

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα (28/11)

Δημοσιεύθηκε

στις

Αραιή συννεφιά θα επικρατήσει σήμερα στην Πάτρα.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς δυτικοί, στρεφόμενοι αργότερα σε βόρειους, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα