Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρέμβαση από Μαρλαφέκα: Υπεύθυνη στάση απ΄όλους για να μη γίνει η περιοχή μας «κόκκινη»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι επιχειρήσεις της περιοχής δεν θα αντέξουν δεύτερο lockdown και θα αφανιστούν», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σε παρέμβαση του, με αφορμη την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Μαρλαφέκας στην ανακοίνωση-παρέμβαση του, αφού σημειώνει ότι η περιοχή μας είναι στο «πορτοκαλί» και απέχει ένα βήμα από το να γίνει «κόκκινο» ζητά την προσοχή όλων για να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Αγαπητοί συμπολίτες,
Είναι σε όλους μας γνωστό πως η περιοχή μας έχει πληγεί σε υπέρτατο βαθμό από την δεκαετή οικονομική κρίση που μείωσε τα εισοδήματα, συρρίκνωσε δραματικά τις καταναλωτικές δαπάνες και αποδεκάτισε πλήθος, μικρών κυρίως, επιχειρήσεων.
Ο τόπος μας προσπαθούσε να συνέλθει από την εικοσαετή αποβιομηχάνιση, που προκάλεσε την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και τον αφανισμό εκατοντάδων μικρών επιχειρήσεων υποστηρικτικών προς την βιομηχανία.

«ΟΔΥΝΗΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»

Τα στοιχεία του Επιμελητηρίου μας είναι οδυνηρά και αμείλικτα, καθώς αποτυπώνουν με σαφήνεια ότι στην Αχαΐα μειώθηκαν κατά 800 οι μεταποιητικές και κατά 400 οι εμπορικές επιχειρήσεις την προηγούμενη δεκαετία.
Και καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια για να επανακάμψει η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας, εμφανίστηκε αναπάντεχα η υγειονομική κρίση για να επιδεινώσει την κατάσταση, σαν να ήθελε να μας δώσει την χαριστική βολή.

Κατά την διάρκεια του lock down, την προηγούμενη Άνοιξη, πολλές επιχειρήσεις κλονίστηκαν και αρκετές ήταν εκείνες που δεν κατάφεραν να επανακάμψουν.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων εστίασης είναι μικρές επιχειρήσεις, στη λειτουργία των οποίων οι συνάδελφοι επιχειρηματίες στηρίζουν την καθημερινή επιβίωση της οικογένειάς τους.

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ LOCKDOWN»

Είναι οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι γείτονές μας! Είναι αυτοί που δεν θα αντέξουν ένα δεύτερο lock down και θα αφανιστούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

«ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟΙ»

Η περιοχή μας είναι σε κατάσταση «πορτοκαλί», όπως χαρακτηρίζεται, και απέχει μόνο ένα βήμα για να γίνει «κόκκινη». Αν αφήσουμε να συμβεί αυτό, θα προκληθεί η απόλυτη καταστροφή για την συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των ανθρώπων που εργάζονται κοντά τους και κοντά μας.
Για να διατηρηθεί συμπαγής η αλυσίδα της τοπικής και της εθνικής οικονομίας απαιτείται να γίνουν υπερβάσεις από όλους μας.

Για παράδειγμα, ο κόσμος της αγοράς και οι εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής χρειάζεται να υιοθετήσουμε πολιτικές και να αποδεχθούμε αλλαγές, που θα κρατούν ζωντανή την ελπίδα για επιβίωση του παραγωγικού δυναμικού της Ελληνικής οικονομίας. Με την προσπάθεια όλων θα βγούμε και από αυτή την μεγάλη κρίση.

Επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι, και ιδιαίτερα οι νέοι μας, πως εκδηλώσεις που προκαλούν μετάδοση του ιού, θα πρέπει να αποφεύγονται για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Απαιτείται να κάνουμε υπομονή, για να βγούμε όλοι μαζί υγιείς και δυνατοί από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνουμε.

Πρέπει να αντιληφθούμε, και ιδιαίτερα οι νέοι μας, πως ο κίνδυνος είναι δίπλα μας, είναι ανάμεσά μας, και μας απειλεί όλους χωρίς ηλικιακές ή άλλες διακρίσεις. Μπροστά μας έχουμε μόνο μία επιλογή…
Κρατάμε υπεύθυνη στάση.

Δεν επιτρέπουμε στον κορωνοϊό να εξαπλωθεί.
Και προσπαθούμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς μας!
Βοηθάμε να σταθεί όρθια η οικονομία μας».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν δυο απάτες σε ηλικιωμένες γυναίκες στο Αίγιο

Ο άνδρας προσποιούμενος τον ασφαλιστή εξαπάτησε τις ηλικιωμένες γυναίκες, αφαιρώντας κοσμήματα σημαντικής αξίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Αιγιαλείας, δυο απάτες, που διαπράχθηκαν στο Αίγιο, σε βάρος δυο ηλικιωμένων γυναικών.

 

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και ενός ακόμα άγνωστου συνεργού του.

 

Ειδικότερα, ο δράστης την 16/11/2020 και την 19/11/2020 μετέβη στις οικίες δυο ηλικιωμένων γυναικών σε περιοχές της Αιγιαλείας, όπου

προσποιούμενος τον ασφαλιστή των γιών τους και με την μέθοδο της απασχόλησης, τους αφαιρούσε κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε συνεργός του.

 

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του άνδρα θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συμβάσεις εργασίας από τον Δήμο Πατρέων για ναυαγοσώστες την περίοδο Ιούνιο με Σεπτέμβριο 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πατρέων προτίθεται να προσλάβει ναυαγοσώστες με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για να εργασθούν με πλήρη απασχόληση και τις νόμιμες αποδοχές, για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Πατρέων κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Παρακαλούνται όσοι είναι κάτοχοι νόμιμης άδειας ναυαγοσώστη (που έχει εκδοθεί από το Λιμεναρχείο) και ενδιαφέρονται να εργασθούν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως 10/12/20 τηλεφωνικά στο 2613610371 (γραμματεία Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας) ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση antenvironment.patras@gmail.com

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο στην Αγίας Σοφίας

Τραυματίας ο δικυκλιστής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένα τροχαίο εν μέσω καραντίνας σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Έλληνος Στρατιώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο με αποτέλεσμα τον τραυματισμοί του δικυκλιστή. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία για να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης, η μηχανή του ΕΚΑΒ διασώστης της οποίας προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία καθώς και σταθμός που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα