Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε απόγνωση τμήματα του πρώην ΤΕΙ, συνάντηση σήμερα φοιτητών με τον Πρύτανη

Δημοσιεύθηκε

στις

Της ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Στο κόκκινο βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Πατρών εξ αιτίας ζωτικής σημασίας προβλημάτων που συνεχίζουν να εκκρεμούν και διακυβεύουν αυτή καθαυτή τη λειτουργία του (έλλειμμα μελών ΔΕΠ).

Επίσης την οικονομική του κατάσταση που βρίσκεται υπό απειλή κατασχέσεων, λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων που το ΠανεπιστήμιοΠατρών ως καθολικός διάδοχος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οφείλει να διεκπεραιώσει.
Σε αναμονή ακόμη η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την επίλυση πρώτης προτεραιότητας προβλημάτων, τα οποία αφ΄ ενός η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών κοινοποίησε προς την Πολιτεία με ανοιχτή επιστολή και αφ’ ετέρου ο Πρύτανης και ο ΑντιπρύτανηςΑκαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων καθηγητές κ.κ. Χ. Μπούρας και Δ. Μαντζαβίνος, . έθεσαν υπόψιν στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν, στον Υφυπουργό Β.Διγαλάκη και στην Υπουργό Ν. Κεραμέως, οι οποίοι υπεσχέθησαν ότι θα εξετάσουν.

«ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΟ »

Εν τω μεταξύ για κατάσταση διάλυσης μιλούν εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων πολλώνΤμημάτωντου πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας λόγω παντελούς έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα σήμερα στη 1:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση του Σπουδαστικού Συλλόγου Διοίκησης και Οικονομίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή Χρήστο Μπούρα.
Στόχος των εκπροσώπων του Φοιτητικού Συλλόγου να εκθέσουν στον Πρύτανη «την απελπιστική κατάσταση» όπως την χαρακτήρισε, ο γ.γ. του εν λόγω Συλλόγου κ. Διονύσης Κουτουλογένης, τελειόφοιτος φοιτητής του πρώην Τμήματος Λογιστικής /Χρηματοοικονομικής που εδρεύει στο Μεσολόγγι.
«Θα εκφράσουμε πρώτα στον κ. Πρύτανη την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο Τμήμα μας, το οποίο μετά το ν. Γαβρόγλου έχει ενταχθεί στο νέο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.Με απόφαση της συνέλευσης του συγκεκριμένου Τμήματος στις 8/9/2020,αποφασίστηκε λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού η μεταφορά 10 μαθημάτων για το επόμενο εξάμηνο,εκ των οποίων τα 5 είναι μαθήματα του 4ου έτους και εμείς θα καθυστερήσουμε ένα ολόκληρο χρόνο να πάρουμε πτυχίο.Υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσληψης έστω δύο εκτάκτων διδασκόντων να λειτουργήσει το Τμήμα», τονίζει ο γ.γ. του Συλλόγου κ. Διονύσης Κουτουλογένης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτουλογένη, μετά την έκθεση των προβλημάτων στον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα, το επόμενο βήμα του Συλλόγου είναι συνάντηση στο Υπ. Παιδείας ώστε να εκθέσουν την κατάσταση στον Υφυπουργό Β. Διγαλάκη και στην Υπουργό Ν. Κεραμέως. «Ελπίζουμε ότι όταν μας δουν και καταλάβουν την κατάσταση, το Υπ. Παιδείας θα δώσει λύση».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό την Πέμπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι πελάτες σουπερ-μάρκετ και η κίνηση ανθρωπιάς προς νεαρό συμπολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεαρός συνελήφθη από υπάλληλο σούπερ-μάρκετ να έχει ανοίξει μια κονσέρβα και να την τρώει διασχίζοντας το κατάστημα!

Οδηγήθηκε στον ημιώροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του διευθυντή, όμως μαζί ανέβηκαν και δύο πελάτες που είχαν αντιληφθεί το περιστατικό.

Προθυμοποιήθηκαν, πλήρωσαν την αξία της κονσέρβας και κατεβαίνοντας γέμισαν ένα καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης που τα πρόσφεραν στον 23χρονο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 25 η Νοεμβρίου.

Η έμφυλη βία ενέχει ποικίλες διαστάσεις όπως η ενδοοικογενειακή, ο βιασμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση, η άρνηση πόρων και ευκαιριών, ο εξαναγκαστικός γάμος, η παράνομη διακίνηση με σκοπό τη σεξουαλική ή οικονομική εκμετάλλευση γνωστή ως trafficking, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων και η μη εμφανής παρακολούθηση ή παρενόχληση (stalking). Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται συνεχώς σε όλη την υφήλιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε όλοι, από τους θεσμικούς φορείς έως τους πολίτες, να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της ορατής-καταγεγραμμένης, αλλά και της αόρατης βίας κατά των γυναικών. Δεν πρέπει να την προσπερνάμε όταν τη συναντάμε δίπλα μας!

Η ενδοοικογενειακή βία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική υπόθεση, αλλά ως
ένα κοινωνικό ζήτημα με αρνητικές συνέπειες, τόσο για το ίδιο το θύμα (σωματικές,
ψυχολογικές, κ.ο.κ.), όσο και συνολικά για την κοινωνία».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα