Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνω-κάτω η Ιατρική Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνω- κάτω έχει γίνει η Ιατρική Πατρών εξαιτίας της ανοικτής πρόσκλησης που απευθύνει μια μειοψηφία πρωτοετών φοιτητών για συγκέντρωση στο θεατράκι της Μαρίνας σήμερα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας βρίσκεται στο Επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον COVID-19, με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας, ένα από τα οποία είναι η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων (με μάσκες) και παράλληλη τήρηση απόστασης 1.5 μέτρου, αρκετοί φοιτητές καταγγέλλουν ανευθυνότητα.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Προέδρου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Γηραλέα Χριστίνας, η οποία αναφέρει πως «το ζητούμενο στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που βιώνουμε είναι η υγεία. Ως Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και πολύ περισσότερο ως αυριανοί γιατροί και επιστήμονες πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό, αυτή θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο, απαγκιστρωμένοι από χρώματα και παρατάξεις!».

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό ήδη έχει ξεκινήσει στο Τμήμα Ιατρικής η δια ζώσης διδασκαλία Εργαστηριακών Ασκήσεων και Φροντιστηρίων για το Α’ έτος και γι’ αυτό διατυπώνουν το ερώτημα πως θα διασφαλιστεί η υγεία των φοιτητών του Α’ έτους εάν εκτεθούν στον COVID-19 στην εν λόγω συνάθροιση-συγκέντρωση;
υγειονομική βόμβα!
Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Σχολής, καθηγητής κ. Π. Μέγας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement