Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Εφετείο Αθηνών: Αορίστου χρόνου συμβασιούχοι Δημοσίου -Τελεσίδικες αποφάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 2157/2020 απόφαση του έκρινε ότι 29 εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ως διοικητικοί υπάλληλοι συνδέονται στην πραγματικότητα με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Η απόφαση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνον γιατί εκδόθηκε από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, εξαφανίζοντας μάλιστα την προηγούμενη αρνητική για τους εργαζομένους απόφαση του Πρωτοδικείου, αλλά επειδή εντάσσεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με το ν. 4440/2016 κι επιτρέπει ειδικά στο Υπουργείο Πολιτισμού να παραιτείται από τα ένδικα μέσα κατά αποφάσεων που έχουν δικαιώσει εργαζομένους – συμβασιούχους του.

Δικαίωση και άλλων 48 εργαζόμενων

Μάλιστα έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης υπ’ αριθμ. 5963/2019 απόφασης άλλου τμήματος του Εφετείου Αθηνών, με την οποία δικαιώθηκαν 48 εργαζόμενοι – συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορες ειδικότητες και στην οποία ρητά διατυπώνεται ότι η ανωτέρω διάταξη καταλαμβάνει και τις αποφάσεις που εκδίδονται και μετά τη δημοσίευση του ως άνω νόμου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement