Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παναγιώτης Κοραντζόπουλος για δίκη Χρυσής Αυγής:«Η έκτιση της ποινής πάντα αποτελεί ενδεχόμενο και σκληρό τίμημα…»

Published

on

Ο Πατρινός συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Κοραντζόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου να μην δώσει στον εντολέα του την αναστολή εκτέλεσης της ποινής 6ετούς καθείρξεως μέχρι το εφετείο δήλωσε στην «Γ» τα εξής:

«Τις καταδικαστικές αποφάσεις, τόσο εγώ όσο και ο εντολέας μου, τις σεβόμαστε, υπακούμε και αντιμαχόμαστε εντός του θεσμικού δικαστικού πεδίου. Οι «απαλλακτικές» παραδοχές της με ειδικού βάρους και κύρους εισαγγελικής λειτουργού, αποτελούν αφενός επαρκής παρακαταθήκες για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής σε κάποιο βάθος χρόνου και αφετέρου για την καταληκτική δικαιοδοτική αξιολόγηση της υποθέσεως.

Η καταδικαστική απόφαση έχει ήδη επιφέρει καταλυτικά δικαιοπολιτικά αποτελέσματα με την αποδόμηση του συγκεκριμένου κομματικού σχήματος, δια της αποδόσεως σε αυτό χαρακτηριστικών ποινικής εκτροπής. Συνεπώς, η εμφατική αποκαθήλωση συμβολισμών, εμβλημάτων και πρωταγωνιστικών προσώπων, προκύπτει ως λογική τιμωρητική αναγκαιότητα και επακόλουθο.

Για όποιον συμμετέχει σε ριζοσπαστικά κινήματα με αντισυστημική στόχευση, η έκτιση ποινής πάντα αποτελεί ενδεχόμενο και σκληρό τίμημα για το οποίο πρέπει να είναι προετοιμασμένος…

Ίσως βέβαια να αποτελεί και την απόλυτη δικαίωση των επιλογών του… Αρνούμαι τα περί ιστορικότητας αυτής της δίκης, αρκούμαι να αποδώσω σε αυτή χαρακτήρα ποινικής δίκης με «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά», στην οποία τα νομικά και πραγματολογικά διακυβεύματα ήταν εξαιρετικά ψηλών απαιτήσεων».

Ροή ειδήσεων

Advertisement