Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε απόγνωση τμήματα του πρώην ΤΕΙ, συνάντηση σήμερα φοιτητών με τον Πρύτανη

Δημοσιεύθηκε

στις

Της ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Στο κόκκινο βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Πατρών εξ αιτίας ζωτικής σημασίας προβλημάτων που συνεχίζουν να εκκρεμούν και διακυβεύουν αυτή καθαυτή τη λειτουργία του (έλλειμμα μελών ΔΕΠ).

Επίσης την οικονομική του κατάσταση που βρίσκεται υπό απειλή κατασχέσεων, λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων που το ΠανεπιστήμιοΠατρών ως καθολικός διάδοχος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οφείλει να διεκπεραιώσει.
Σε αναμονή ακόμη η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την επίλυση πρώτης προτεραιότητας προβλημάτων, τα οποία αφ΄ ενός η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών κοινοποίησε προς την Πολιτεία με ανοιχτή επιστολή και αφ’ ετέρου ο Πρύτανης και ο ΑντιπρύτανηςΑκαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων καθηγητές κ.κ. Χ. Μπούρας και Δ. Μαντζαβίνος, . έθεσαν υπόψιν στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν, στον Υφυπουργό Β.Διγαλάκη και στην Υπουργό Ν. Κεραμέως, οι οποίοι υπεσχέθησαν ότι θα εξετάσουν.

«ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΟ »

Εν τω μεταξύ για κατάσταση διάλυσης μιλούν εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων πολλώνΤμημάτωντου πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας λόγω παντελούς έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα σήμερα στη 1:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση του Σπουδαστικού Συλλόγου Διοίκησης και Οικονομίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή Χρήστο Μπούρα.
Στόχος των εκπροσώπων του Φοιτητικού Συλλόγου να εκθέσουν στον Πρύτανη «την απελπιστική κατάσταση» όπως την χαρακτήρισε, ο γ.γ. του εν λόγω Συλλόγου κ. Διονύσης Κουτουλογένης, τελειόφοιτος φοιτητής του πρώην Τμήματος Λογιστικής /Χρηματοοικονομικής που εδρεύει στο Μεσολόγγι.
«Θα εκφράσουμε πρώτα στον κ. Πρύτανη την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο Τμήμα μας, το οποίο μετά το ν. Γαβρόγλου έχει ενταχθεί στο νέο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.Με απόφαση της συνέλευσης του συγκεκριμένου Τμήματος στις 8/9/2020,αποφασίστηκε λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού η μεταφορά 10 μαθημάτων για το επόμενο εξάμηνο,εκ των οποίων τα 5 είναι μαθήματα του 4ου έτους και εμείς θα καθυστερήσουμε ένα ολόκληρο χρόνο να πάρουμε πτυχίο.Υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσληψης έστω δύο εκτάκτων διδασκόντων να λειτουργήσει το Τμήμα», τονίζει ο γ.γ. του Συλλόγου κ. Διονύσης Κουτουλογένης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement